Doortje Kookt!

14 feb 2015

Doortje is er voor iedereen die geen zin, tijd of de mogelijkheid heeft om lekker te kunnen koken. Ik kreeg de kans om enkele gerechten uit te proberen en wil jullie er graag wat meer over vertellen.

Wie is Doortje?
Doortje heeft een passie voor lekker en gezond eten en wil dit graag mogelijk maken voor iedereen. Voor iedereen die niet zelf een verse maaltijd kan of wil bereiden, maar wel graag gezond en lekker wil eten, biedt Doortje kookt de uitkomst.

Concept
Iedereen moet gezond en lekker kunnen eten, zonder daar al te veel moeite voor te hoeven doen. In deze drukke tijden wordt het koken vaak vervangen voor een ongezonde opwarm maaltijd of een vette hap bij de snackbar. Deze maaltijden zijn niet altijd even lekker en bevatten ook geen verse producten. Laat thuis van je werk en geen tijd om te koken? Dan biedt dit misschien een uitkomst.

Lidmaatschap
Als je lid wordt van Doortje kookt ontvang je iedere week minimaal 3 ambachtelijke maaltijden thuis. Via je eigen account kun je eenvoudig je menu voorkeuren doorgeven, je bestellingen beheren of de levering tijdelijk één of meerdere weken stopzetten omdat je bijvoorbeeld met vakantie gaat of omdat je er even geen zin in hebt. De minimale afleverhoeveelheid zijn drie hoofdgerechten. Hier kun je nog extra gerechten bij toevoegen zoals soepen, toetjes, maar nog meer hoofdgerechten. De prijs van Doortje Kookt begint bij € 25,50 per week.

Bezorging
Over de bezorging ben ik erg te spreken, top! Zo zou elk bedrijf dit moeten regelen. Je kunt zelf kiezen of je het vrijdag of zaterdag in huis wilt hebben, dan kun je nog kiezen voor verschillende dagdelen. Ik koos voor een bestelling op zaterdagochtend. Om 8 uur in de ochtend kreeg ik een smsje dat mijn bestelling tussen 9 en 11 uur afgeleverd zou worden. Toen kreeg ik vervolgens rond 9 uur een berichtje dat het om 09:35 bezorgd zou worden. De bezorger stond om stipt die tijd voor de deur. Top, helemaal super dit!

Eerste indruk
De bestelling wordt in een koelbox getransporteerd. Vervolgens kreeg ik twee tassen vol met producten in mijn hand, ze waren inderdaad nog erg koel. Wel heb ik ze gelijk in de koelkast gezet. Mijn eerste indruk was goed, het zag er allemaal netjes uit. Ook een diversiteit aan producten, dus er zit voor iedereen waarschijnlijk wel iets bij.

De producten zelf
Tijd om het eens uit te proberen! Op de verpakking staat aangegeven hoe je elk gerecht het beste kunt verwarmen. De soep kan gewoon in de pan opgewarmd worden en de gerechten die ik had, moesten allemaal ongeveer 25 minuten tot een halfuur in de oven. Wel moet je er even wat gaatjes inprikken met een vork. Na dit halfuurtje kun je de bakjes uit de oven halen, let op – dit is heet!

Je kunt het natuurlijk uit het bakje zelf eten, maar op een bord vind ik zelf toch net wat leuker. Ook kun je het dan nog even door elkaar roeren, wat namelijk wordt aangeraden.

Wij begonnen met de paprika soep. Toen ik deze bestelde was ik in de veronderstelling dat het een romige soep zou zijn. Dit was echter niet zo. Het was een heldere soep met stukjes paprika en chorizo. De soep smaakte prima maar was niet zo mijn ding, er zat een smaak aan die ik niet zo lekker vond.

Ook probeerde ik de babi pangang uit. Je kreeg de nasi en stukjes vlees in aparte bakjes. Dit wordt gedaan zodat alle smaken goed tot zijn recht komen. Het was echt héél erg lekker. De nasi was totaal niet droog, het vlees bevatte veel smaak en de saus was ook lekker.

Nog een hoofdgerecht: wijtingfilet en witte boontjes, met diverse groenten in tomatensaus en parmaham. Dit was lekker! Alle smaken pasten goed bij elkaar.

Deze gerechten heb ik even in de bakjes laten zitten toen ik er een foto van maakte, zo krijg je hier ook een goed beeld van. Je ziet hier krieltjes en een ovenschotel met kip kerrie. De krieltjes smaakten prima, maar daar kan ook weinig mis mee gaan. De ovenschotel was een leuke verrassing. We hebben ervan genoten!

Qua porties is het zeker weten meer dan voldoende. Je krijgt grote bakjes en het is genoeg voor één persoon. Nu moet ik wel zeggen dat ik geen heel grote eter ben, mijn vriend had bijvoorbeeld niet genoeg aan één bakje. Ook de soepen zijn van een flink formaat, een goed, groot bord vol. Als je een bakje besteld is het overigens voor één persoon, maar op de website kun je zelf aangeven voor hoeveel personen je wilt bestellen.

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Kijk dan zeker zelf even op Doortje Kookt, ik kan het je van harte aanraden. Ik vind het een leuk concept en het is gemakkelijk voor twee mensen die fulltime werken en niet veel zin of tijd hebben om met verse producten te koken.

Wat vind jij van dit concept?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Wat is dit een leuk concept zeg, ik had er nog niet van gehoord. Dit is misschien wel iets voor mijn zus en haar vriend, zij werken fulltime en houden allebei niet van koken haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!