Fotomoment: Overheerlijke kipsalade

16 feb 2014

De laatste keer dat ik een ‘foto moment’ heb geplaatst is langer dan één jaar geleden. Tijd voor iets nieuws dus! Wat is een fotomoment? Ik laat jullie dan een heel simpel gerecht zien, dat eigenlijk in een paar zinnen uit te leggen is. Vandaar dat ik ’t geen recept noem!

Deze kipsalade heb ik nu zo’n twee keer gemaakt. Zelf vind ik hem erg geslaagd. Het is weer eens wat anders dan standaard kaas, worst of die salades uit de supermarkt. Je kunt er zelf aan toevoegen wat je lekker vind. Ik zal kort beschrijven wat ik allemaal in deze heerlijke kipsalade heb gestopt.

Eerst kook je de kip. Het liefst zo lang mogelijk dat hij lekker uit elkaar valt. Dan kun je hem ’t gemakkelijkst ‘plukken’. Vervolgens kook je één eitje. Ook kook je hele kleine blokjes aardappel. Zelf gebruik ik één aardappel en die snijd ik in hele kleine blokjes. Je snijdt wat augurk fijn. Verder bak je wat spek krokant en breek je dit in kleine stukjes. Dit meng je allemaal samen. Vervolgens voeg je nog wat mayonaise en kruiden toe naar smaak. Klaar is je kipsalade!

Zelf vond ik dit te simpel voor een uitgebreid recept maar wilde ik het toch graag even laten zien. Als jullie hier wel een recept van willen zien, laat ’t dan weten. Ik maak dit namelijk wel vaker. Het is gewoon zo’n lekkere salade. Als je het dan ook nog op een lekker broodje doet (maisbrood is mijn favoriet!) dan kan er al helemaal niets meer fout gaan!

Maak jij weleens zelf salade voor op brood? En wat vind je van deze salade?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Oeeh, ziet er lekker uit! Ik heb in een ver verleden een keer kiphawaii-kerrie salade gemaakt. Was ook erg lekker! Maar vervolgens zat ik eerder het bakje weg te lepelen dan dat het op mn broodje kwam haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!