Mini Lasagne

23 feb 2013

Koken uit een pakje is gemakkelijk! Als je laat thuis bent of gewoon niet zoveel zin hebt om uitgebreid te koken. Er is genoeg keus en variatie. Vandaag ga ik jullie mijn favoriete, snelle gerecht zien. Met de basis gewoon uit een pakje!

Ik heb het over de Italiaanse Mini Lasagne van AH huismerk. Lekker, snel en gemakkelijk. Laten we eens kijken naar de dingen die we nog meer nodig hebben.

Benodigdheden
– Italiaanse Mini Lasagne
– 300 gram gehakt (zelf heb ik 500 gram gebruikt)
– 300 ml melk
– 500 ml water
– 2 paprika’s
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– geraspte kaas

We beginnen met het snijden van de uien en de paprika’s. De knoflook hoeft niet gesneden te worden, want die gaan we dadelijk persen. Je kunt hem natuurlijk wel snijden als je dat liever wilt, of geen knoflookpers hebt.

Laat het gehakt alvast goed bruin worden in de pan. Er hoeft geen boter of olie bij, want er komt al genoeg vet uit het gehakt zelf. Het is belangrijk dat je hier een grote pan voor kiest, want er komt dadelijk nog een hoop bij! Verwarm de oven alvast voor op 200 graden!

Als het gehakt een beetje kleur begint te krijgen, kun je de paprika en de uien opzetten. Ik had eerst ook nog een rode paprika maar toen ik die aansneed, zag ik dat ‘ie niet meer goed was. Vandaar alleen de groene paprika en de ui.

Vervolgens doe je de knoflook erbij. Dit geheel laat je dan staan voor ongeveer 4 minuutjes. Het ligt er een beetje aan hoe hoog het vuur staat. Gewoon totdat de uien glazig (een beetje doorzichtig) worden moet je het op het vuur laten staan, daarna kun je het bij het gehakt doen.

Dan gaan we de rest van de ingrediënten bij elkaar doen. Doe 300 ml melk in een kom en doe daar het zakje met sausmix (inbegrepen in het pak) bij. Vervolgens doe je daar nog 500 ml water bij en dit roer je goed door.

Als het gehakt goed bruin is en je de uien, paprika en knoflook bij het gehakt hebt gedaan, kan ook de sausmix er door. Dit laat je ongeveer 2 minuutjes zachtjes koken.

Dan doe je de mini lasagne bladen erbij. Zelf doen wij er soms nog wat meer bij, want er zit niet zo heel veel in dit zakje – en we doen er natuurlijk ook meer gehakt door. We nemen dan gewoon die vlinder pasta en daar doen we dan nog wat doorheen. Dit laat je even een minuutje staan, totdat de pasta wat zacht is geworden.

Daarna doe je het mengsel in een ingevette bakvorm. Als je wilt kun je er op het laatst nog wat kaas overheen strooien. Dan plaats je de mini lasagne in de oven voor ongeveer 40 tot 50 minuten op 200 graden. Als het goed is, is de oven nu al voor verwarmd.

En dan is dit het resultaat. Lekker gemakkelijk en snel klaar! Wij doen het in een redelijk grote ovenschaal, dit is dan ook genoeg voor ongeveer 4 personen, het vult namelijk best wel. Als je je houdt aan de 300 gram gehakt en er verder niets extra’s door doet, dan is het genoeg voor drie personen.

Dit pak kost je €1,58 bij de AH.

Kook jij weleens met behulp van zo’n pak? En had je deze versie al eens geprobeerd?

Liefs,
Joyce.

Reacties

    • Hmm het valt heel erg mee! Ongeveer een uurtje, waarvan drie kwartier in de oven. Maar ’t ligt er ook aan hoe snel je snijd en alles. Voordeel is wel dat je alles in één pan zou kunnen doen. Maar ik snap dat als je niet zo houdt van koken dat ’t alsnog veel werk kan zijn, haha :)

  1. Ik heb nog nooit lasagne gemaakt maar ik kook wel regelmatig uit een pak.. Bijvoorbeeld kip tandoori, kip siam… Burritos vind ik ook super lekker <3 Ik ga dit ook maar eens maken, handig!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!