Persoonlijk | School school school….

6 jul 2012

Hey meiden, ik heb goed nieuws! Kunnen jullie je dit artikel nog herinneren? Toen zat ik heel erg te stressen over school, vandaag vertel ik jullie hoe het er nu voor staat!

 
 
 
 
Zoals jullie al aan het plaatje hebben kunnen zien, heb ik goed nieuws! Ik heb mijn propedeuse namelijk behaald! Alle punten van mijn eerste jaar had ik al in de pocket, behalve mijn rekentoets. Uiteindelijk heb ik mijn rekentoets gehaald met een 6,7. Nog een mooi cijfer ook. Ik ben er heel erg trots op, want ik vond hem erg moeilijk.

Maar…. die rekentoets was niet het enige waar ik mij druk over maakte. Omdat ik volgend jaar naar de derde ga, ga ik ontzettend veel stage lopen. Daarom moest ik een stageplek zoeken en solliciteren voor het derde en vierde jaar. Ik had twee sollicitatiegesprekken die heel erg goed gingen. Toch werd ik niet aangenomen, daar baalde ik heel erg van.

Toen heb ik op eigen initiatief een school opgezocht (die niet in de lijst met scholen waar je uit kon kiezen stond) en daar gesolliciteerd. Dit was een christelijke school, op de PABO van de Haagse Hogeschool wordt je opgeleid voor openbare scholen. Hier ging dus nog een hele procedure aan vooraf, want ik moest ook toestemming van de Haagse Hogeschool krijgen. Uiteindelijk ben ik aangenomen op deze school, dus hier ben ik erg blij mee. Nu kan ik met een gerust hart van mijn vakantie gaan genieten!

Gisteren had ik mijn propedeuse uitreiking. Ik was erg zenuwachtig, want ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Uiteindelijk stelde het niet zoveel voor, ik hoefde alleen een handtekening te zetten. Toch was het wel een groots moment, het is toch erg belangrijk dat je je propedeuse haalt, anders moest ik van school af!

Mijn ouders, vriend en zusje waren ook mee. Ik heb van hun een mooie bos bloemen gehad en hele lekkere snoepjes. Na de uitreiking ben ik samen met m’n vriend, zusje en een vriendin van mij naar de film geweest om het te vieren. Omdat het mijn dag was, mocht ik de film uitzoeken. Ik koos voor de film: LOL. Dat vond m’n vriend errrrg leuk…. Hahaha!

Als bonus nog een outfit-foto voor jullie! Hij is niet heel erg scherp, maar je kunt het op zich wel goed zien. Ik heb mijn nieuwe laarzen aan van ‘Hot Ice’. Hier ben ik erg blij mee, je kunt ze op verschillende manieren dragen. Je kunt de ‘flap’ namelijk ook nog omhoog klappen. Verder heb de broek aan uit deze shoplog en een truitje van de Only. Ook heb ik mijn nieuwe blazer aan, waarvan morgen nog een post online komt.

Ik ben erg blij met mijn propedeuse. De aankomende twee jaar heb ik een leuke stageplek en ga ik stage lopen bij kindjes uit groep 3 of 4, super leuk!

Heb jij school ook zo goed afgesloten dit jaar?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  • Ja he! Ik kende dit merk helemaal nog niet, totdat ik deze schoenen zag staan. Ze lopen echt heerlijk. Jammer dat die winkel verdwenen is! Ik heb ze zelf in Den Haag gekocht bij een schoenenwinkel genaamd: ‘Avance’

 1. Gefeliciteerd! Leuke outfit heb je aan! :) Ik heb me schooljaar anders afgesloten dan verwacht, ga namelijk volgend jaar beginnen op een nieuwe school.

 2. Ik had niet eens een propedeuse uitreiking, kon hem ophalen bij de administratie. Was voor mij toen echt een domper :( Wel goed hoor dat je hem gehaald heb, toch een mijlpaal die je bereikt!

 3. Oh my god, wat fijn voor je! Gefeliciteerd met je P, en natuurlijk dat je bent aangenomen op de school waar je even zelf het hef in handen nam. Dat is pas motivatie, echt amazing. Geniet lekker van je vakantie girl!

 4. Pingback: BeautyChef — New in: blazers

 5. Je hebt het echt verdient Joycie! :)
  Die outfit stond je ook nog eens prachtig, en we hebben er nog een gezellige avond van gemaakt :)

  xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!