Recept: 3x koude wraps!

1 nov 2014

Altijd maar brood eten is ook zo saai, daarom is het leuk om eens te variëren. Bijvoorbeeld met een wrap! Ook erg leuk als hapje voor op een feestje! In dit artikel laat ik je drie verschillende (koude) varianten zien.

Ik twijfelde even of ik dit een recept moest noemen, het vereist namelijk niet heel veel kookkunsten. Het is snijden, en eitje koken en verder gewoon de dingen op een wrap liggen. Maar goed, simpel is ook weleens fijn! Samen met mijn zusje heb ik deze drie wraps gemaakt.

Ingrediënten wrap 1
– wrap
– gerookte zalm
– kruidenkaas

Ingrediënten wrap 2
– wrap
– kipfilet
– kruidenkaas
– appel

Ingrediënten wrap 3
– wrap
– filet Americain
– eitje
– ui
– zwarte peper

Deze eerste wrap is de gemakkelijkste van de drie. Het enige dat je nodig hebt om erop te doen is gerookte zalm en kruidenkaas. Niet de meest goedkope wrap, maar wel erg lekker. Dit is heel basic, maar je kunt natuurlijk nog variëren met wat sla of dille!

Probeer de wrap zo strak mogelijk op te rollen. Zodra je de wrap dan dadelijk in stukjes gaat snijden, zien deze stukjes er erg mooi uit. Ook blijft het dan allemaal goed in elkaar zitten.

Tijd voor de tweede wrap, die met appel en kipfilet – dit is een lekkere frisse versie. Begin met het snijden van de appel, niet te groot – maar ook niet te klein.

Je begint de wrap met een dun laagje roomkaas, je wilt namelijk een laagje hebben waardoor het allemaal goed blijft zitten als je het oprolt. Je zou dit natuurlijk ook kunnen vervangen door iets anders. Hierop leg je een paar plakjes kipfilet en wat stukjes appel. Door de appel is deze wat moeilijker op te rollen.

Tijd voor de laatste variant en degene waar je het langst mee bezig ben. Het eitje kun je natuurlijk achterwege laten, maar zelf vind ik dit wel erg lekker. Kook een eitje totdat het eigeel goed is gestold.

Snipper een uitje! Je wilt niet te grote stukjes rauwe ui in één keer in je mond, dus probeer het wat kleiner te snijden.

Wat filet American, een eitje, uitje en afgemaakt met wat zwarte peper. Deze vond ik zelf echt onwijs lekker, maar ik ben dan ook echt fan van filet Americain. Ook deze is wat lastiger op te rollen door het eitje, maar het valt er in ieder geval niet allemaal uit.

Zet de wraps even in de koelkast. Je kunt er eventueel voor de zekerheid nog een saté prikker insteken, zodat je zeker weet dat ze goed vast zitten.

Bij het serveren snijd je de zijkantjes eraf, deze zijn namelijk wat schuin en dat staat niet zo mooi. Zo krijg je uiteindelijk mooie reepjes!

Klaar zijn je wraps! Leuk om te serveren op een verjaardag, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon voor lunch eten – dan hoef je ze ook niet in reepjes te snijden. Die met kipfilet en appel is misschien wat onverwachts maar wel erg lekker! Alle wraps kun je nog aanvullen met sla, andere groente of kruiden!

Dit zijn drie koude wraps die ik lekker vind, binnenkort kan ik ook wel een artikel maken met die warme varianten als jullie dat leuk vinden. Dat zal dan eerder wat zijn voor het diner!

Wat is jouw favoriete wrap? En kies jij eerder voor een warme of koude wrap?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Oh nom nom! Wel jammer dat het niet zo gemakkelijk meer glutenvrij te maken is. (Kan natuurlijk wel, maar wordt het meteen een stuk duurder van!) Dit lijkt me wel ontzettend lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!