Recept: Chocoladetaart

13 nov 2012

Wie houd er nou niet van chocolade? Mijn favoriete taart is toch wel chocoladetaart. Dit is echt zo’n heerlijke machtige chocoladetaart. Kijk snel mee naar het recept!

De taart heeft een soort ‘brownie-structuur’ gekregen. Hij is erg machtig geworden en zit erg op elkaar. Ik denk dat dit komt doordat wij het beslag hebben geklopt en niet gemixt, hierdoor is niet luchtig genoeg geworden. Ik raad jullie dus aan om het beslag te mixen, zodat de taart wat minder zwaar ligt! Ook al is ‘ie zo ook lekker.

De ingredienten voor een bakvorm van ongeveer 20 cm.
• 225 gram zelfrijzend bakmeel
• 175 gram witte basterdsuiker
• 100 gram boter
• 4 eetlepels cacaopoeder
• 2 tabletten pure chocolade
• 1 blikje gecondenseerde melk van 400 gram
(dit kon ik niet vinden, dus ik heb gewone melk gebruikt)
• 2 eieren losgeklopt
• mespuntje zout
• 150 gram melkchocolade
• 250 ml slagroom

Allereerst gaan we ons bezig houden met het beslag. Hiervoor moeten we enkele dingen afwegen. Weeg de basterdsuiker af en zet dat apart. Weeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel af.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de 4 eetlepels cacaopoeder in een kom. Dit is de basis voor het beslag. Het enige wat hier nog bij moet is een mespuntje zout.

Meet de hoeveelheid boter goed af, we hebben 100 gram nodig. Je snijdt de boter in wat kleinere stukjes. Het hoeft niet heel klein, zolang het maar gemakkelijk smelt in de pan.

Bij de boter gaat ook de basterdsuiker. Als het goed is, heb je die net al afgemeten. Tot slot gaat daar ook nog één reep pure chocolade doorheen. Dat is ongeveer 100 gram en moet je in stukken breken.

Zorg dat alles goed opgelost is, ook de boter. Zoals je het mengsel hierboven ziet, is het bijna klaar. Laat het nog even opstaan totdat alles goed is opgelost.
Dit is een goed tijdstip om de oven voor te verwarmen op 175 graden!

Zijn alle ingrediënten goed met elkaar vermengd? Dan kun je de gecondenseerde melk toevoegen. Daarna kan de pan van het vuur af, de melk zal zich automatisch vermengen met de rest. Roer het wel even door!

Voeg het mengsel van de boter, suiker, chocolade en melk toe aan de kom met de rest van de ingrediënten. Roer dit door totdat het een stevig mengsel is. Voeg er daarna twee losgeklopte eieren aan toe en roer het nogmaals goed door. Mix dit mengsel enkele minuten totdat het luchtig is.

Giet het beslag in de bakvorm, zet hem vervolgens in de oven. Als het goed is, moet de oven nu voor verwarmd zijn. Zet de taart voor ongeveer 55 minuten in de oven, nog steeds op 175 graden.

Wanneer de taart klaar is, moet hij afkoelen. Laat de taart goed afkoelen! Ondertussen kun je alvast werken aan de topping van de taart.
Breng 250 ml slagroom aan de kook.

Voeg deze daarna bij de stukken chocolade. De chocolade die in de kom zit is de overgebleven reep pure chocolade van 100 gram en nog eens 150 gram melkchocolade. Doordat de slagroom erg warm is, zal de chocolade snel gaan smelten.

Klop het geheel daarna tot een gladde en glanzende massa. Wij hebben het geklopt, maar ik ben van mening dat je het beter kunt mixen. Dit mengsel moet namelijk opstijven en bij ons lukte dat niet echt.
Laat het mengsel op kamertemperatuur opstijven.

Taart afgekoeld? Mengsel opgestegen? Dan is het tijd om het mengsel over de taart te doen. Eigenlijk moest het ook nog tussen de taart, maar omdat de taart óók niet goed op was gesteven, hebben we ervoor gekozen om het alleen aan de bovenkant en de zijkant te doen.

Zo komt de taart er uiteindelijk uit te zien. Dit is voor het eerst dat ik deze bakvorm heb gebruikt. Deze heb ik gekregen van de ouders van mijn vriend, voor mijn verjaardag. Ik vind ’t erg leuk. Weer eens wat anders dan een ronde bakvorm!

Hmmm, lekker! Ook een stukje???

Het recept is niet erg moeilijk. Wij zijn gewoon de fout in gegaan door alles te kloppen en niets te mixen. Als je alles mixt, weet je zeker dat alles goed opstijft. Dat is mijn tip! Dan moet ’t helemaal goed komen. Met de smaak zit het in ieder geval goed.

Maak jij vaak chocoladetaart? Doe jij er nog iets speciaals in of maak je hem ongeveer hetzelfde?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Ziet er echt heeeerlijk uit, hmm! Ik hou zelf ook heel erg van chocoladetaart maar ze zijn me vaak té machtig. Ik ga deze bij op mijn to-do lijstje zetten met recepten, thanks!:D

  2. Aaaah, heeerlijk! Chocoladetaart gaat boven alles.<3 Duidelijk uitgelegd ook! Ik maak hem eigenlijk op ongeveer dezelfde manier… Je hebt ook van die ingewikkelde manieren, maar dan kun je er niet snel genoeg van eten:P!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!