Recept: Chocolate Chip Cookies

1 sep 2012

Jullie zagen de overheerlijke foto vorige week al in een fotomoment. Nu is het dan eindelijk tijd om het recept aan jullie te laten zien. Ik heb deze heerlijke koeken nu een aantal keer gemaakt en weet precies de juiste verhoudingen. Enjoy!

 
Deze delicious koeken heb ik samen met mijn zusje en m’n vriend gemaakt en lekker dat ze waren! Laten we beginnen met de ingrediënten, wat hebben we allemaal nodig voor deze heerlijke Amerikaanse koeken?

Voor ongeveer 18 grote Amerikaanse Chocolate Chip Cookies heb je nodig:
• 250 gram zelfrijzend bakmeel
• 170 gram roomboter
• 200 gram donkere basterdsuiker
• 100 gram fijne tafelsuiker
• 1 ei
• 1 eierdooier
• ½ eetlepel kaneel
• ¼ theelepel nootmuskaat
• ½ theelepel zout
• 200 gram fijngehakte pure chocolade
• eventueel nog wat noten (hazelnoten, pecannoten…) en/of vanille extract

Let’s get started! We beginnen met het afwegen van de ingrediënten. Je hebt maar 250 gram zelfrijzend bakmeel nodig. Hier zie je meer staan – maar dat is het gewicht van het schaaltje. Het is dus echt maar 250 gram!

Vervolgens gaan we het zelfrijzend bakmeel zeven. Dit doen we zodat eventuele vuilrestjes verwijderd worden en zodat het bloem luchtiger wordt. Gezeefde bloem mengt zich ook beter met andere ingrediënten.

In de beslagkom zit nu de boter, bastersuiker, tafelsuiker, kaneel, nootmuskaat, zout en zelfrijzend bakmeel. Voeg de roomboter in kleine stukjes toe! Dit kost weinig tijd, maar het scheelt je een hoop tijd bij het kneden van het deeg.

Dit deeg ga je vervolgens kneden. Het wordt nog niet een ‘echt’ deeg, maar een kruimelig deeg. Het zal dan ook nog niet goed aan elkaar blijven plakken. Maar deze stap is wel belangrijk, want er zitten een hoop droge ingrediënten bij, zoals de suiker en het bloem. Deze kunnen zo goed vermengd worden.

Next step, het scheiden van de eieren. We hebben één heel ei nodig en één eierdooier. Ik zet altijd gewoon twee mokken naast elkaar. Het eiwit laat ik vallen in de mok waartegen ik het ei kapot tik. Dan hou ik met de schil de dooier tegen en die leg ik in een andere kom. Als je dit lastig vindt, zou ik het bij één ei per keer houden. Het is zonde als er (veel) dooier in het eiwit terecht komt.

Nu het ei en de eierdooier erdoorheen zit, kunnen we het deeg wel goed kneden. Er mist nu nog één ding, maar don’t worry, dat is de volgende stap!

De chocolade! Ik had maar één pure chocoladereep, dus ik heb er ook gewoon een hazelnoot chocoladereep bij gedaan. Deze hak je gewoon fijn, je kunt zelf weten hoe groot. Wel houd ik zelf altijd nog een paar stukjes chocolade achter. Die stop ik dan in de bovenkant van de koeken voordat ze de oven in gaan.

Vervolgens doe je de chocolade bij het deeg en maak je er een mooie bal van. Deze verpak je in huishuidfolie en leg je een paar uur in de koelkast om het te laten rusten. Oké, nou eerlijk gezegd, ik laat het deeg bijna nooit rusten, zeker niet voor koekjes. Want ik merk het verschil toch amper. Dus het is niet noodzakelijk! Ook zonder dat het deeg gerust heeft worden de koekjes heerlijk!

Verwarm de oven voor op 180 graden! Bekleed vervolgens de bakplaat met bakpapier. Zo blijven de koekjes niet aan de bakplaat plakken. Ik snijd de bal deeg altijd in vier gelijke delen. Uit één zo’n deel, haal ik dan vier á 5 koekjes. Zo zorg ik dat ze een beetje gelijk zijn. Zorg ervoor dat je genoeg ruimte tussen de koeken overlaat, ze gaan namelijk nog heel erg rijzen!

Ze moeten ongeveer 10 á 15 minuutjes in de oven. Eerst zijn ze nog een beetje zacht, maar ze worden al snel hard. Dat was een fout die ik maakte. Omdat ze nog zo zacht aanvoelden, liet ik ze de eerste keer veel te lang in de oven staan. Na 15 minuten moeten ze er echt uit! Je kunt het zien aan de randen. Als die iets verkleuren, dan weet je dat je koeken goed zijn.

TADADA! DELICIOUS! Uiteindelijk komen ze echt supergroot uit de oven. Ze worden nog zowat twee keer zo groot als de plakjes deeg voordat ze de oven in gaan. Houd daar dus rekening mee. Ze zijn best machtig, maar wel heel erg lekker.

Ik hoop dat jullie dit recept ook uit gaan proberen. Laat me weten of ’t is gelukt & kook ze!

Houd jij ook zo van die grote Amerikaanse chocoladekoeken?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit, zelf heb ik een ander favoriet chocolate chip cookie recept, die zijn ook echt heerlijk! Leuke site heb je trouwens, je hebt er weer een nieuwe volger bij ;-)!

  2. Pingback: Foto’s bewerken | Miss Sentinelli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!