Recept: Crêpes met banaan en chocolade

2 mrt 2013

Hmmm crêpes! Ik had er nog nooit eentje gegeten, maar toen ik op vakantie was in Griekenland had ik er eentje met banaan en chocolade. Zo lekker! Dus vandaag heb ik het recept voor jullie!

Ingrediënten voor ongeveer 10 crêpes
– 30 gram boter
– 100 gram bloem
– 2 eieren
– 300 ml melk
– Een snufje zout
– Plantaardige olie om in te bakken
– Eventueel suiker (voor een zoete crêpe)

Begin met het smelten van de boter in de magnetron. Dit hoeft niet zo heel lang, want het moet niet kokend heet worden. Zolang het maar langzaam aan smelt. Laat de boter vervolgens afkoelen.

Daarna gaan we de ingrediënten afwegen. Allereerst 100 gram bloem en eventueel wat suiker. Ook kun je het snufje zout er nu al aan toevoegen.

Maak een kuiltje van de droge ingrediënten. Hier kun je vervolgens de twee eieren bij doen. Doe daarna de afgekoelde boter erbij. Dan kun je dit voorzichtig gaan mengen. Begin in het midden en en werk dan vervolgens uit naar de buitenkant. Zo voorkom je klontjes.

Als je dit eenmaal een beetje heb gemengd, dan wordt het een beetje een dik mengsel. Doe er nu voorzichtig beetje bij beetje de melk bij en mix het goed door.

Dan kunnen we beginnen met het bakken van de crêpes. Doe eerst wat olie in de pan, dan blijven ze niet zo vast plakken aan de pan. Probeer de crêpe zo dun mogelijk te maken. Schud met de pan. Als je merkt dat de crêpe gemakkelijk los komt, is het tijd om hem om te draaien.

De eerste duurt lang, maar daarna gaat het heel snel! Ook mislukt de eerste crêpe vaak, maar dat maakt niet uit. Je hebt met deze ingrediënten genoeg beslag voor ongeveer 10 crêpes. Als de crêpe iets te nat is, kun je nog wat bloem toevoegen.

En tadaa! Je crêpes zijn klaar! Zelf vind ik het lekker om ze te eten met banaan en chocolade. Heel gemakkelijk. Ik heb zelf gewoon wat chocoladepasta verwarmd in de magnetron zodat het vloeibaarder werd (ik had toevallig geen chocoladerepen in huis). Dit heb ik erover heen gesprenkeld samen met wat stukjes banaan.

Zelf vind ik het erg lekker. Het lijkt heel erg op een pannenkoek, maar het feit dat ‘ie zo dun is maakt hem heel lekker. Je kunt deze crêpes met alles eten. Mijn vriend en ik hebben in Griekenland beide een crêpe gegeten. Ik met banaan en chocolade, mijn vriend een hartige met carbonara saus. Die hartige crêpes maak je op dezelfde manier, alleen zonder suiker.

Heb jij weleens een crêpe gegeten of zelf gemaakt?

Liefs,
Joyce.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!