CUPCAKES | Blue & Pearls

12 jun 2014

Wat is er nu beter dan heerlijke cupcakes?! Ik laat je zien hoe je deze heerlijke cupcakes kunt maken, verpakt in een leuk doosje. De suikerparels maken het natuurlijk helemaal af. Leuk om bijvoorbeeld cadeau te doen!

Ingrediënten voor het beslag van 24 cupcakes
– 500 gram FunCakes Cupcakes mix
– 250 gram roomboter
– 5 eieren

Ingrediënten voor de topping
– ± 200 gram FunCakes Botercrème mix*
– ± 200 ml water*
– ± 200 gram roomboter*
– suikerparels
– blauwe kleurstof

*Ik heb niet op alle cupcakes de topping gedaan en ik had over! Dit is dus eventjes inschatten.

We beginnen met het afwegen van de ingredienten voor de cupcake mix. Ondertussen verwarm je de oven alvast voor op 180 graden. Dit mengsel mix je door elkaar totdat het een glad beslag is zonder klontjes.

Van dit mengsel kun je een klein beetje snoepen, de rest moet helaas in de cupcake vormpjes. Doe de bakjes ongeveer half vol, het gaat nog enorm rijzen. Ik maak de bovenkant van de cupcakes glad met een lepel die ik even onder de kraan heb gehouden. Hierdoor krijg je dadelijk een mooie bovenkant. Ik sla het bakblik nog even een paar keer op tafel (niet te hard natuurlijk haha) zodat alle luchtbelletjes er echt uit zijn. Dan kan het in de oven voor zo’n vijftien minuten.

Als je saté prikker er schoon uit komt is de cupcake klaar. Dit is even testen. Té lang is te droog, te kort is te nat en dan zakken ze in. Ook adviseer ik om de oven pas na zo’n kwartiertje open te doen, anders heb je kans dat je cupcakes inzakken.

Als de cupcakes in de oven staan kun je beginnen aan de botercrème. Als je wilt kun je dit ook eerder doen want het moet een uurtje opstijven in de koelkast. Je moet sowieso wachten tot de cupcakes niet meer warm zijn, dus veel verschil zal het niet maken.

Na het uurtje opstijven kun je de roomboter erdoor kloppen, net zolang totdat alles goed gemengd is en de substantie goed is!

Uiteindelijk moet je botercreme er zo uit zien. Je kunt zelf bepalen hoe stevig je hem wilt hebben. Ik raad aan om dezelfde verhouding water en mix aan te houden. Zo krijg je een stevige mix die goed op je cupcakes blijft zitten!

Dan is het tijd voor het smurfen kleurtje! Tijd voor een leuk kleurtje. Ik heb zelf blauw gebruikt maar je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die jij zelf wilt! Dit is gewoon even een kwestie van even goed mengen. Zelf doe ik dit altijd met een lepel.

Je cupcakes zijn natuurlijk al een tijdje klaar en zijn nu als het goed is afgekoeld! Het is dan nu eindelijk tijd voor het leukste gedeelte: het decoreren van de cupcakes!

Ik heb een heel handig setje gekocht bij DeLeuksteTaartenshop zoals je in deze shoplog kon zien. Hiermee kun je leuke, verschillende patroontjes spuiten. Eigenlijk wilde ik een groter spuitmondje gebruiken maar deze kreeg ik even niet goed in de spuitzak. Persoonlijk vind ik een wat groter spuitmondje nog net wat mooier, maar dit gaat ook prima!

De cupcakes waren een cadeautje van mijn vader, vandaar dat ik ze in een leuke doos heb gedaan. Je hebt verschillende van dit soort dozen. In deze doos is ruimte voor zes cupcakes van dit formaat, of voor meerdere kleine cupcakes. Dan hoef je alleen dat papiertje binnenin even om te draaien. Het staat super leuk!

Dit is hoe ik mijn cupcakes altijd maak. Ik kan jullie deze mixen echt aanraden. Zelf krijg ik mijn cupcakes niet zo lekker als ik ze helemaal from scratch maak en zo kan er niet zoveel fout gaan. Ideaal!

Maak jij vaak cupcakes?

Liefs,
Joyce

Reacties

    • Ja, die komt daar ook vandaan! In deze verpakking zitten enkele spuitzakken die je gelijk na gebruik weg kan gooien met verschillende spuitmondjes. Maar je hebt er ook spuitzakken die je niet weg hoeft te gooien in verschillende maten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!