Recept: Gevulde eieren

5 okt 2013

Deze gevulde eieren maak ik altijd als er een feestje is. Het is een perfect hapje om op te dienen. Ook is het niet zo moeilijk om te maken, je moet alleen even door hebben hoe het moet. Als je dit serveert heb je sowieso altijd succes!

Het is erg belangrijk om goed te proeven tijdens het maken van dit gerecht. Zelf doe ik het namelijk altijd op gevoel. Ik geef wel enkele richtlijnen aan, maar je moet zelf even proeven of de kruiden goed door komen.

Ingrediënten voor 20 gevulde eieren
– 10 eieren
– 10 eidooiers
– 2 tot 3 eetlepels mayonaise
– 2 grote augurken fijngesneden
– 1 theelepel kerriepoeder
– 1/2e theelepel zout
–  snufje peper, paprikapoeder en chilipoeder

Begin allereerst met het koken van de 10 eieren. Doe dit een tijdje van tevoren zodat ze goed af kunnen koelen in koud water. Dit pelt iets gemakkelijker. Ook raad ik aan om de eieren al wat eerder te kopen, drie dagen ofzo. Dan zijn ze iets minder vers en pellen ze ook wat gemakkelijker. Kook de eieren totdat de dooier hardgekookt is.

Pel vervolgens alle tien de eieren en spoel ze even af onder wat water, zodat alle kleine schilletjes er ook vanaf zijn.

Snijd de eieren doormidden. Vervolgens schep je de eidooiers eruit en doe je die in een aparte kom. Als de dooiers iets te hard gekookt zijn en dus een beetje verkleurd zijn, maakt het niet uit. Daar zie je dadelijk niets meer van.

Je begint met het prakken van de eidooiers. Hier voeg je beetje bij beetje wat mayonaise aan toe. Meng vervolgens alles door elkaar heen. Zelf doe ik dit gewoon met een vork. Doe dit net zolang totdat er geen klontjes meer in zitten en de substantie mooi is. Deze moet romig genoeg zijn.

Hier kun je zien dat de verhouding tussen eidoor en mayonaise precies goed is. Het is niet té romig, dus niet te ‘mayo-achtig’ maar het is wel een mooi geheel. Het is namelijk ook niet de bedoeling dat je nog allemaal klontjes eidooier proeft. Deze substantie is dus goed.

Dan snijd je wat augurken fijn. Deze zorgen voor een fijne textuur. De rest is redelijk glad en hierdoor krijg je toch wat ‘bite’ in het gerecht. Ook past de augurk erg goed bij de rest van de smaken. Probeer deze zo klein te snijden als je kunt. Bewaar ook nog wat stukjes voor de garnering!

Vervolgens is het tijd om alles met elkaar te gaan mengen. De augurken kunnen bij het mengsel van ei en mayonaise. Dan komt nu het lastigste deel: de kruiden. Zelf gooi ik er altijd heel erg veel kerriepoeder door. Ook hebben de eieren redelijk veel zout nodig. Vervolgens gaat er ook aardig wat paprikapoeder in. Van de peper en de chilipoeder doe ik maar een heel klein snufje.

Het is belangrijk om goed te proeven. Ei heeft van zichzelf niet veel smaak, dus de kruiden moeten het geheel echt omhoog halen. Zodra jij vindt dat het goed gekruid is en je de kruiden ook duidelijk terug proeft, dan ben je klaar!

Wij hebben hier een hele handige schaal voor, waar je de hapjes gemakkelijk in kunt leggen. Als je dit niet hebt is het natuurlijk geen probleem, dan kun je ze gewoon naast elkaar op een bordje leggen. Het is mooi om het mengsel in de eieren te spuiten, maar het mengsel is redelijk stroef dus daar moet je wel een stevige spuitzak voor hebben. Garneer het met wat stukjes augurk en paprikapoeder.

Als wij gevulde eieren maken dan maken we meestal nog een hapje met eieren. Eieren en rookvlees is echt een super combo! Je kookt wat eieren en snijdt vervolgens één ei in vier partjes. Hier rol je dan wat rookvlees omheen. It’s as easy as that. Eet smakelijk!

Tip: wil je je eieren snel en gemakkelijk pellen? Sla je ei dan voorzichtig stuk op alle kanten totdat er over barstjes zitten. Vervolgens rol je er met je hand overheen. Als het goed is, kun je de schil er nu gemakkelijk af krijgen!

Wat is jouw favoriete hapje om te maken (of te eten) voor op een verjaardag? Ik denk dat je wel kunt raden wat dat van mij is! Gevulde eieren of course!

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ik hoou echt van gevulde eieren.. Hier vonden ze het ook heerlijk en mijn man wilt het nu voor elke gelegenheid maken.. Wij doen het heel simpel met Curry en fritessaus! en natuurlijk het eigeil.. mjammie!

  2. hoi. ik vind gevulde eieren heerlijk, maar dit is een andere recept die ik zeker ga proberen. Wat ik altijd zo lastig vind, is het manier om het te serveren. Waar heb je je mooie schaal van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!