Recept: Lemon Bars

27 nov 2012

Ik houd van citroen! En daarmee natuurlijk ook van alle gerechten waar lekker veel citroen in zit. Daarom heb ik laatst lemon bars gemaakt en dat recept wil ik graag met jullie delen.

Dit gerecht heb ik speciaal gemaakt omdat citroen onder het fruit van November valt. Ik wist al gelijk dat ik wat wilde gaan bakken en uiteindelijk kwam ik uit op deze heerlijke lemon bars.

Ingredienten voor een bakblik van ongeveer 20 cm.
De bodem
• 220 gram bloem
• 80 gram poedersuiker
• 170 gram ongezouten boter

De vulling
• 6 eieren
• 300 gram fijne kristalsuiker
• 80 gram bloem
• 200 ml citroensap – ongeveer 5 citroenen

Weeg de ingrediënten voor de bodem alvast af. Ik adviseer om dit eerst met een vorm te prakken en het daarna met je handen te kneden. Het hoeft geen samenhangend geheel te worden. Gewoon een kruimelige massa. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden!

Vet het bakblik alvast in. Dit is erg belangrijk, want anders blijft de bodem gegarandeerd aan de onderkant vast zitten.

Zo hoort het mengsel voor de bodem eruit te zien, nadat je alle ingrediënten samen hebt gekneed. Het deeg hoort wat kruimelig te zijn.

Je kunt de bodem in het bakblik storten en goed aandrukken. Vervolgens zet je het in de oven en bak je het voor ongeveer een kwartiertje op 190 graden.

Staat het bakblik met de bodem in de oven? Dan kunnen we verder met de rest! Meng de zes eieren, 300 gram suiker en 80 gram bloem met elkaar.

Dan is het tijd om de citroenen uit te persen. Zorg ervoor dat je de pitjes er goed uit vist. Het is dus handig om ze boven een apart bakje uit te persen, voor het geval er pitjes meekomen.

Lekkere citroenen!

Je voegt de citroensap toe aan het eerdere mengsel. Meng dit vervolgens samen voor ongeveer 5 minuten. Zorg ervoor dat er geen klontjes bloem meer in zitten, dan is het prima!

Als de bodem lang genoeg gebakken hebt, kun je het bakblik uit de oven halen. Je kunt het mengsel voor de vulling er bovenop storten als de bodem nog warm is. Daarna kun je het gelijk weer in de oven zetten voor ongeveer 25 minuten.

De lemon bars in de oven!

Klaar! Laat dit even afkoelen en dan kunnen we er daarna stukjes van snijden. Het is wel erg machtig, dus ik zou geen al te grote stukjes ervan snijden!

En dit is hoe de lemon bars eruit zien! Ik vind ’t er feestelijk uit zien om er nog wat poedersuiker overheen te strooien. De substantie is erg lekker, niet te nattig maar ook zeker niet te droog! Ze zijn wel erg zuur, dus je moet wel van citroensap houden, haha. Anders kun je er ook altijd wat minder citroensap bij doen!

Heb jij weleens lemon bars gegeten?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Oeh dat ziet er heerlijk uit, ik ben dol op citroenen en in het algemeen een zure smaak :)! Ik heb ze al vaak voorbij zien komen op verschillende blogs maar nooit zo’n simpel recept als jij nu geeft! Super leuk, binnenkort maar eens uitproberen. Bedankt voor het delen :)!

    Liefs Rosie

  2. Pingback: BeautyChef — Groenten en fruit – December

  3. Pingback: BeautyChef — Groenten en fruit – Januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!