Recept: Mexicaanse schotel

28 apr 2013

Als ik bij mijn vriend ga eten, maakt zijn moeder weleens Mexicaanse schotel. Ik vind het echt heerlijk! Afgelopen week hebben dit heerlijke gerecht samen gemaakt. Natuurlijk heb ik er foto’s van gemaakt. Dus ben je nieuwsgierig? Kijk dan snel verder voor het recept!

Ondanks de nacho’s met kaas bovenop is het eigenlijk een heel gezond recept. Er gaat ontzettend veel groente doorheen. Je krijgt dus voldoende groente binnen én het is ook nog eens super lekker!

De ingrediënten voor een schotel voor 5 tot 6 personen
– 500 gram gehakt
– 2 blikjes kidneybonen (800 gram)
– 1 blikje maïs (300 gram)
– 2 paprika’s
– 3 tomaten
– 2 uien
– 150 tot 200 gram tomatensaus
– 1 zak tortilla chips
– kaas
– olie
– optioneel: zure room voor ernaast

Zoals eigenlijk altijd beginnen we met het voorbereidend werk. Dus met het snijden van de ingrediënten die gesneden kunnen worden. Meestal begin ik met het snijden van de paprika. Vervolgens doe ik de stukjes in een kom met water en die giet ik die daarna af.

De uien kunnen ook gesneden worden! Het is ook van belang dat je de kidneybonen en maïs alvast even uit laat lekken. Dan staat dat ook alvast klaar!

Dan gaan de ui en paprika alvast samen in de pan. Op deze foto zie je ook stukjes broccoli. Dit hoort er eigenlijk niet in, maar hier hadden we nog een stukje van liggen, dus hebben we er gewoon doorheen gedaan. Bak dit op middelhoog vuur.

Dan is het tijd om het gehakt te bakken. Bij mij thuis doe ik dit altijd eerst, maar bij m’n vriend wordt de pan altijd heel snel warm en kan dit ook later. Dus je kunt dit ook eerst doen als het bij jou ook niet zo snel gaat. Bak het gehakt totdat je geen rauwe stukjes vlees meer ziet zitten.

Dan is het tijd om de tomatensaus bij de groente te doen. Ik vind deze saus erg fijn omdat hij echt de substantie van een saus heeft. Je kunt ook die goedkope potjes van de AH gebruiken, maar die structuur is een stuk dikker. Daar moet je dan dus nog wel een hoop water bij doen. Dit pakje saus is gewoon echt perfect voor dit soort gerechten!

Dan is het tijd om alle ingrediënten bij elkaar te doen. Je had de groente al bij elkaar zitten, daar gaat nu het gehakt bij en de kidneybonen en maïs die je al uit had laten lekken. Dit roer je dan goed door en laat je nog even zachtjes koken.

Doe het geheel in een ovenschaal die geschikt is voor ongeveer 5 tot 6 eters. Hier kun je nu de tortilla chips over verdelen. Het is belangrijk dat je de neutrale neemt, dus zonder smaakje! Dit gaat dan onder de grill totdat de kaas en tortilla chips een kleurtje beginnen te krijgen. Het hoeft niet in de oven omdat alles al gebakken en warm is!

En zo ziet de Mexicaanse schotel eruit als hij uit de oven komt. Vooral de bovenste laag met de tortilla chips en kaas vind ik erg lekker, haha. Dit ga ik sowieso ook eens apart maken met een lekkere dipsaus erbij!

En zo ziet het eindresultaat eruit als het op je bord ligt. De zure room ernaast zorgt ervoor dat het een wat frissere smaak krijgt. Het is echt heel lekker! Vooral de combinatie van de smaken met elkaar, hmmm!

Mijn vriend en zijn broers zijn best grote eters, dus we hadden nog enkele andere dingetjes erbij gezet op tafel. Heerlijk brood met tapenade, kruidenboter en aioli. Hierbij ook nog een frisse salade met onder andere tomaat, paprika, komkommer en augurk.

Het is echt een heerlijk gerecht, best simpel maar toch een feestje om te eten. Probeer het dus eens een keer uit zou ik zeggen. Succes gegarandeerd!

Heb jij weleens iets soortgelijks gegeten?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Ziet er heerlijk uit.

    Ik was gisteren bij de Mexicaan gaan uiteten. En ik vond het gewoon niet lekker. Erg vet, geen smaak etc.

    Dit daarin tegen ziet er echt lekker uit.

  2. Jammie jammie dit ziet er lekker uit! Ik kom geregeld in de VS en daar kun je echt als snack of bijgerecht nachos met kaas en zure room bestellen, alleen voel ik me daarna altijd zo slecht:P Dit ovenschoteltje compenseert het juist met alle groentes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!