Recept: Mexicaanse Wraptaart

28 sep 2013

De wraptaart… Een hoop food bloggers hebben hem al eens gemaakt en ik vond het er ook wel erg smakelijk uit zien. Het is weer eens wat anders dan normale wraps. Wel heb ik er een beetje mijn eigen draai aan gegeven. Het ziet er mooi uit, maar is echt niet zo moeilijk als het lijkt!

Normaal hebben wij met drie personen genoeg aan zes wraps, we eten er ongeveer één per persoon. Deze taart is echter wel een stuk machtiger. Hier kunnen met gemak minimaal vier mensen van eten.

Ingrediënten voor de wraptaart
– 6 wraps
– 500 gram gehakt
– 400 gram tomatenblokjes
– 400 gram kidneybonen (op de foto staan bruine bonen, sorry foutje!)
– 50 gram crème fraîche
– 1 rode paprika
– 2 uien
– 1 teentje knoflook
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 zakje pittige geraspte kaas

Verdere benodigdheden: een springvorm van ongeveer 26 cm doorsnede. Heb je alleen een kleinere springvorm? Geen probleem, snijd dan de wraps wat bij.

Begin alvast met het snijden van de knoflook, ui en paprika. Zelf gebruik ik alleen een rode paprika omdat ik deze het lekkerst vind, maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren gebruiken.

Fruit de knoflook, ui en paprika even aan in de pan. Zelf gebruik ik altijd een mengsel van wat olie en boter om dit in te bakken. Laat dit op het vuur staan totdat de ui glazig is, daarna kan het gehakt erbij.

Verwarm bij deze stap de oven alvast voor op 175 graden!

Zodra het gehakt in de pan zit, beginnen we alvast met het opbouwen van de wraptaart. Vet de zijkanten en onderkant voor de zekerheid even in met wat olie. Begin met een wrap en smeer daarover wat crème fraîche uit.

Vergeet het gehakt niet te kruiden. Zelf heb ik het gehakt op smaak gebracht met peper, zout, chilipoeder en wat paprikapoeder.

Zodra het gehakt gaar is voeg je de bonen, tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Dit hoeft alleen maar te mengen met de rest, het hoeft namelijk alleen maar verwarmd te worden. Zodra dit gehaktmengsel klaar is, kunnen we verder gaan met het opbouwen van de wraptaart. Doe dit als volgt: wrap, dun laagje crème fraîche en het mengsel van gehakt. Over sommige lagen verdeel ik nog wat kaas zodat dit ook in het midden van de taart zit.

Je eindigt de taart met een laag van het mengsel van gehakt en groenten. Daarover breng je nog een royale laag pittige kaas aan. Als het goed is, is de oven nu voorverwarmd. Dat betekent dat de wraptaart in de oven kan. Zelf heb ik hem een kwartier in de oven gehad op 175 graden, waarvan de laatste 3 minuten op de grill.

Het is even een beetje aftasten hoelang de wraptaart erin moet, dat ligt geheel aan je oven. In principe hoeft de vulling alleen maar goed warm te worden. Houd je van een krokant laagje kaas? Zet dan op het laatst nog even de grill functie aan.

En dan is je wraptaart klaar. Ontzettend leuk om op tafel te zetten, het is weer eens iets anders dan normaal. Het is helemaal niet zo moeilijk maar je bereikt er toch een leuk resultaat mee.

Dit is niet het enige recept met wraps dat ik uit heb geprobeerd. Deze wraps worden redelijk zacht, maar ik heb laatst ook iets lekkers gegeten waarbij de wrap juist krokant wordt. Dit recept zal binnenkort ook voorbij komen op de site.

Zo wordt zelfs je avondmaaltijd een feestje! Vind jij ‘m er niet leuk uit zien?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!