Recept: Noedels met kalkoen

8 sep 2013

We zijn in Griekenland vaak uit eten gegaan, maar hebben ook een aantal keer zelf gekookt. De noedels die we hadden gemaakt waren een succes, vandaar dat ik vandaag het recept laat zien. Op zoek naar een heerlijk noedelrecept? Lees dan zeker even verder.

Pas halverwege, dus toen we al aan het koken waren, bedacht ik me dat het leuk zou zijn om hier foto’s van te maken voor de site. Vandaar dat ik geen foto’s heb van alle ingrediënten bij elkaar. Wel zal ik hieronder alles op een rijtje zetten.

De ingrediënten voor vier personen
– 500 gram eiernoedels
– 400 gram kalkoen
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 2 wortelen
– 3 eieren
– 1 pakje Chow Mein saus

Dit gerecht kost niet veel tijd om te maken. Het is eigenlijk best simpel! We gaan namelijk wokken, dat is altijd snel klaar. We beginnen met het opzetten van het water voor de noedels. Doe wat zout in het water. Ook beginnen we bij deze stap met het schoonmaken en snijden van de kalkoen.

In de supermarkt in Griekenland kon je aanwijzen wat voor soort vlees je wilde hebben. Wij vonden de kalkoen er erg mooi uit zien. Het was gewoon een filet, dus zowat hetzelfde als kip. Niet extra moeilijk om schoon te maken of te snijden.

De paprika, ui en wortels moeten ook nog gesneden worden. Zelf vind ik het fijn om dit niet te groot te snijden, anders is het contrast met de noedels zo groot. Maar dit moet je natuurlijk zelf bepalen!

Zorg ervoor dat de pan op een hoog vuur staat. We gaan namelijk wokken. Verhit wat olie in de pan en voeg daarna de stukjes kalkoen toe. Dit moet je goed om blijven draaien, anders verbranden ze. Het is belangrijk dat je kalkoen door en door bakt, vandaar dat we het ongeveer vijf minuten op hoog vuur laten bakken.

Ondertussen bakken we een simpele omelet. Deze laat je even afkoelen en snijd je daarna in kleine stukjes. Dit laat je vervolgens liggen en kan op het laatste moment toegevoegd worden aan de noedels.

Waarschijnlijk zal het water nu wel koken, dat betekent dat de noedels erin kunnen. Deze hoeven maar maximaal vijf minuten te koken. Na drie minuten zou ik even proeven, het kan zijn dat ze dan al goed zijn. Dit gaat namelijk echt onwijs snel!

Nu de noedels erin zitten is het tijd om vaart te maken. Als het goed is staat de kalkoen nog steeds op hoog vuur. Hier kunnen de ui, paprika en wortelen bij. Bak dit en schud het even goed om voor ongeveer drie minuten.

Tot slot is het tijd om de saus erbij te doen. Zelf hebben wij gekozen voor een kant-en-klaar pakje. Ik weet niet of dit in Nederland ook verkrijgbaar is. Het was in ieder geval de Chow Mein saus. Deze saus is ook gemakkelijk zelf te maken.

Recept voor Chow Mein saus: Doe 60ml kippenbouillon in een schaaltje. Roer er 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel oystersaus en zout en peper naar smaak door. Meng 1 theelepel maïzena met 4 eetlepels water, en roer dit mengsel door de saus. Zet de saus opzij.

Giet de noedels af, voeg de stukjes ei en het vlees en de groenten die je net hebt gewokt. Super simpel, je noedels zijn klaar. Dit is natuurlijk ook erg gemakkelijk te maken met kip en/of andere groentes. Broccoli is bijvoorbeeld ook erg lekker om mee te wokken!

Tip: Zout brengt de smaak van dit gerecht echt naar boven. Wees dus zeker niet bang om ook flink wat zout en een beetje peper toe te voegen!

Eet jij vaak noedels? En maak je ze dan zelf, of komen ze uit een pakje?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!