Recept: Oosterse mie met sesam-spekreepjes

30 nov 2013

Ik ben laatst weer eens lekker de keuken in gedoken en heb een Oosters gerecht klaargemaakt. Dit recept zag ik voorbij komen op 24Kitchen. Ik heb het recept iets aangepast naar mijn eigen smaak en het was heerlijk. Weten hoe je dit maakt? Kijk dan snel verder!

Zoals ik al zei, heb ik flink wat gevarieerd met het recept. Het was oorspronkelijk een noedelsoep, ik heb mie gebruikt en het niet in soep-vorm gedaan. In het oorspronkelijke recept werd spitskool en champignons gebruikt, dit heb ik vervangen door rode ui en taugé.

De ingrediënten voor 2 personen

– 250 gram mie
– 3 speklapjes
– 3 eetlepels soja saus
– 2 eetlepels gembersiroop
– 100 gram taugé
– 1 rode ui
– 1 eetlepel five spice poeder
– 25 gram sesamzaadjes
– peper en eventueel zout naar smaak

Extra: Het is ook erg handig om een wokpan in je bezit te hebben!

Begin met het snijden van de speklapjes. Het is de bedoeling dat je dit in dunne reepjes snijdt. We beginnen hiermee zodat het vlees dadelijk kan marineren. Hoe langer het marineert, hoe beter de kruiden in het vlees kunnen trekken. Zet het water ook alvast op zodat dit warm wordt en het water kan gaan koken.

Na het snijden van de speklapjes is het tijd om het vlees te marineren. Dit doe je met 3 eetlepels soja saus en 1 eetlepel gembersiroop. In het recept staan twee eetlepels, maar de laatste eetlepel gebruiken we om het vlees af te blussen. Tot slot doe je er nog wat sesamzaadjes door. Zet dit even apart.

Nu is het tijd om de rode ui te snijden. We gebruiken een rode ui omdat deze wat zoeter is dan de normale ui. Dit geeft een lekkere smaak aan het gerecht.

Zet de wokpan op hoog vuur en wok vervolgens de rode ui en de taugé. Het is de bedoeling dat je dit op hoog vuur doet zodat het knapperig blijft en snel klaar is. Zodra dit klaar is zet je het even apart, we gaan het pas later weer gebruiken. We hebben nu de pan nodig voor de spekreepjes.

De mie hoeft maar ongeveer 8 minuten te koken. Als het goed is, kookt het water nu. Doe de mie dus bij het kokende water. De spekreepjes duren ook ongeveer 8 minuten dus dan is het mooi op tijd klaar.

Als het goed is, is de wokpan nog warm. De spekreepjes kunnen er dus gelijk in. Bak dit ongeveer 6 tot 8 minuten op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de spekreepjes een beetje krokant worden. Bak de reepjes ook niet te lang, want dan worden ze te taai. Blus het vlees vervolgens af met wat gembersiroop, ongeveer 1 eetlepel.

De spekreepjes zijn klaar, de taugé en rode ui kunnen erbij. Als de mie klaar is kan deze er ook doorheen. Er is wat saus vrijgekomen van de spekreepjes, als de mie er nu doorheen gaat, kan de mie deze saus alvast ‘opzuigen’.

Dan is je Oosterse gerecht klaar! Heerlijke mie met knappere spekreepjes en sesamzaadjes. Het gerecht wordt zoet door de rode ui en gembersiroop. De sojasaus geeft een heerlijke smaak aan het gerecht. Ook de taugé maakt het heerlijk knapperig, wat zorgt voor verschillende structuren en textuur in het gerecht.

Het recept lijkt misschien niet heel gemakkelijk, maar dat is het wel! Dus ik kan je zeker aanraden om dit thuis ook eens te proberen, je zult er een spijt van krijgen!

Heeft 24Kitchen jou ook weleens geïnspireerd om een gerecht te maken?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!