Recept: Pasta met kip

14 jul 2012

Ik heb een overheerlijk recept voor jullie. Weer een recept met broccoli, maar het belangrijkste van dit gerecht is de pasta met kip. Eigenlijk kun je er zelf voor kiezen welke groente je erbij neemt. Lees verder voor het recept.

 
 
 
In de maanden juni en juli behoort broccoli weer tot de groenten van de maand. Daarom weer een recept met broccoli. Toch gaat ’t vooral om de pasta met kip. Je kunt het dus ook combineren met andere groenten, zoals: spinazie, bloemkool of tuinbonen. Ik zal in ieder geval alvast zeggen: houd je vast, want het is een overload aan foto’s!

De ingrediënten voor 4 porties:
• 500 gram pasta
• 2 kipfilets
• 125 ml melk
• 125 ml kookroom
• 2 tot 3 eetlepels bloem (vergeten op de foto te zetten)
• 1 grote ui
• 1 paprika
• 2 teentjes knoflook
• 250 gram spekreepjes
• 1 broccoli

We beginnen met het schoonmaken en snijden van de kip. Je kunt de kip zo groot snijden als je zelf wilt. Hierna leg je de snijplank en het mes aan de kant, en pak je een schone, vanwege de rauwe kip. Je kunt deze ook opnieuw gebruiken, maar dan moet je ze eerst heel goed afwassen.

Daarna gaan we vrolijk door met het snijden van de ui, knoflook en paprika. Het is fijn als alles klaar staat, als je daadwerkelijk gaat beginnen met koken. Ook hiervoor geldt weer; je kunt het zo groot snijden als je zelf wilt. Sommige mensen houden ervan om de ui heel klein te snijden, of juist andersom!

Dan snijden we tot slot de broccoli. Deze zetten we apart totdat we de broccoli gaan koken. Je hoeft broccoli maar maximaal 9 minuten te koken, dus dit doen we pas dadelijk. De stronkjes hoef je er niet helemaal af te halen, deze worden ook zacht, dus zijn prima te eten.

Als we klaar zijn met het snijden van alles, zetten we twee pannen met water op. In allebei de pannen doe je wat zout. Zet het vuur vervolgens hoog en wacht totdat het water kookt.

Ondertussen gaan we alvast verder met de rest. De volgende stap is; het bakken van de spek. Als je deze lekker krokant wilt krijgen, moet de spek wel even bakken. Zet de spek gelijk op een hoog vuur, dan worden ze lekker krokant. Enne, natuurlijk moet je wel af en toe even testen, of ze al krokant genoeg zijn ;D

Daarna bakken we de uien ook nog even kort. Niet al te lang, want anders is dadelijk die lekkere ‘bite’ weg. Met de kip bakken ze ook nog even mee, en in de saus wordt het ook nog verhit. Je kunt ervoor kiezen om de ui in een aparte pan te bakken, het kan ook bij de spek erbij.

Waarschijnlijk kookt het water nu. Doe de pasta in één pan en de broccoli in de andere pan. De broccoli moet je er iets eerder uit halen, na 6 minuten is het verstandig om te kijken of de broccoli al goed is. Pasta heeft over het algemeen wat langer nodig, zo’n 10 minuten.

Terwijl de pasta en broccoli koken, gaan we verder met de kip. Op de foto had ik de kip er net in gedaan en de ui erbij gegooid voor wat meer smaak. Bak de kip net zolang totdat ‘ie een mooi kleurtje heeft.

Daarna doen we de paprika erbij. Dit geheel laten we bakken totdat de paprika wat minder hard is geworden. Dan doen we de bloem erbij, 2 tot 3 eetlepels. Het is even aanvoelen hoeveel precies. Net genoeg, totdat alle kip bedekt is. De bloem laten we circa twee minuten mee garen. Waarom de bloem? De bloem hecht zichzelf aan de kip en zorgt daarmee voor een knapperig laagje om de kip heen. Daardoor blijft de kip lekker mals.

Als de bloem circa twee minuten mee heeft gegaard, doen we 125 ml room en 125 ml melk door het mengsel. Gebruik trouwens wel kookroom. Het vetpercentage van kookroom is namelijk hoog. Dat betekent dat de boel minder snel zal schiften. Dit gaan we natuurlijk ook al tegen, door de room en melk er op het laatst bij te voegen. De saus brengen we aan de kook.

Op de foto kun je zien hoe het eruit ziet als de melk en room net toe zijn gevoegd…

En op deze foto kun je zien, hoe het geheel eruit ziet, als de melk en room wat zijn ingedikt. Je ziet dat het een hele mooie, volle saus is geworden. Totaal niet waterig, het heeft precies de juiste substantie. Bij deze stap heb ik de krokante spek bijgevoegd, die ik even apart had gezet.

Dan kan de pasta erbij! We hebben een grote pan gebruikt voor de kip, dus de pasta kan er zo doorheen. Als je niet zo’n grote pan hebt, kun je het ook best apart serveren, dat je het op je bord nog door elkaar mengt. Ook pakken we nu de broccoli erbij, deze leggen we los op het bord erbij. Je kunt ervoor kiezen om de broccoli ook nog door het geheel te mengen, net wat jij zelf wilt!

Tadaaa! Het eindresultaat! Ik kan jullie vertellen; it was tasty!!!!!!! Dit gerecht was een succes. Eerst was ik bang dat de saus te waterig zou zijn, maar door de kookroom, dikte het erg goed in. De krokante spek ertussen was ook erg lekker en de broccoli smaakte er prima bij.

Eet jij thuis vaak pasta? En ga je dit gerecht eens proberen?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Je maakt altijd van die lekkere dingen, krijg er echt honger van. :’) Ook dit moet ik aan moeders voorstellen, ziet er goddelijk uit! Ik eet niet echt vaak pasta, maar dan ook het liefst met kip!

  2. Dat ziet er zeer smakelijk uit! Ik ben gek op pasta! Ik eet het wel minstens een keer per week. En ik ben ook nog eens dol op broccoli, dus misschien wordt dit mijn pastagerecht voor volgende week!
    Een pastagerecht dat ik zelf graag maak is spaghetti met gebakken spekjes, verse spinazie, ui en creme fraiche. Gemakkelijk, goedkoop en heerlijk!

  3. Dat ziet er lekker uit! Ik heb nog een kleine tip; als je eerst alle groente snijdt, en daarna pas de kip, hoef je niet een nieuw plankje + mes te pakken. Scheelt afwas :).

    • Handig! Ja, ik vind de kip snijden altijd zo’n rotklusje. Wil ’t het liefst snel achter de rug hebben, dus daarom doe ik het altijd als eerst, haha! Eerst de groente snijden is inderdaad handiger, goede tip!! :)

  4. Pingback: BeautyChef — Groenten en fruit – Augustus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!