Recept: Pasta met zalm

21 sep 2013

Altijd als dit gerecht op tafel staat, is het thuis een feestje. Het is namelijk zo ontzettend lekker! Het romige van de saus, de smaak van de zalm en knapperige van de broccoli. Dit is een perfecte combinatie en ik wil hem graag aan jullie laten zien.

Ingrediënten voor vier personen
– 500 gram pasta naar keuze
– 250 gram zalm
– 2 uien
– 1 broccoli
– 125 gram kruidenkaas
– zalmkruiden
– peper en zout
– olijfolie
– 100 ml kookvocht van de pasta

Tijd om te beginnen! Allereerst brengen we wat water aan de kook voor de pasta en broccoli. Zelf gebruik ik twee pannen, maar je kunt ook prima één grote pan gebruiken.

Dan is het tijd om de broccoli te snijden. Deze was je even goed af. Zet deze daarna opzij. De broccoli gaat erin als het water kookt.

Vervolgens snijden de ui en de zalm. De ui snijd ik bij het gerecht het liefst erg klein. De zalm wil je nog wel goed terug proeven dus die laten we iets groter. Zelf snijd ik deze altijd in reepjes.

Als je de zalm gesneden hebt, dan is het tijd om deze te marineren. Dit doen wij altijd met zalmkruiden. Heb je dit niet? Dan is dat geen enkel probleem. Je kunt de zalm gewoon op smaak brengen door middel van peper en zout. Ook kun je kruiden toevoegen die jij lekker vind, zoals peterselie of dille.

Als het goed is, kookt het water nu. Het is dus tijd om de pasta en de broccoli erin te doen. De pasta moet ongeveer 10 tot 12 minuten en de broccoli zo’n 8 minuten. Dus de broccoli haal je dadelijk iets eerder uit de pan. Doe alvast wat olijfolie in de grote pan.

In deze olijfolie gaan we namelijk de ui bakken. Bak de ui net zolang totdat hij wat glazig wordt, op middelhoog vuur.

Zodra de ui glazig is geworden kan de zalm erbij. Blijf dit geheel goed omscheppen. We bakken dit totdat de zalm goed gaar is geworden. Zorg dat er genoeg olijfolie in de pan zit, zodat de zalm niet aan de pan blijft kleven.

Als de zalm lichtroze is geworden is het tijd voor de volgende stap. We gaan dit namelijk wat meer op een saus laten lijken. Allereerst voeg je de kruidenkaas toe. Daaraan voeg je wat kookvocht toe van de pasta. Dit is pakweg zo’n 100 ml, maar ik zou er elke keer een klein beetje bij doen. Doe je er te veel kookvocht bij, dan wordt de saus namelijk te dun.

Deze consisentie is precies goed! Hij is heerlijk romig maar ook niet te dik of te dun. Roer de kruidenkaas nog even goed door en dan is de saus klaar. Waarschijnlijk heb je de pasta al afgegoten, als je dat nog niet hebt gedaan dan moet je dat nu nog even doen.

En zo ziet het geheel eruit! De broccoli geeft een ontzettend mooie kleur aan het gerecht en gaat prima met de zalm. Zelf vind ik het fijn om een stevige pasta soort te gebruiken zoals fusili. Dat werkt het best bij dit gerecht, vind ik. Eet smakelijk!

Pasta! Daar gaat de vraag van vandaag over: hoe ziet jouw ultieme pastamaaltijd eruit en waarom zou iedereen dat recept geproefd moeten hebben?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Pingback: BeautyChef | Persoonlijke blog over beauty, food, fashion & lifestyle — My food in photos | September #3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!