Recept: Rijst met kip en groente

3 mei 2014

Rijst eten wij hier thuis niet vaak. We proberen wat gevarieerder te koken, dus daar horen onder andere gerechten met rijst bij. Dit recept viel onwijs goed in de smaak, vandaar dat ik nu het recept laat zien.

Rijst kun je natuurlijk met een heleboel dingen combineren. Een soort gerecht als deze had ik wel eens bij mijn vriend thuis gegeten. Volgende keer combineer ik het eens met ander vlees!

Ingrediënten voor vier personen
– 400 gram kip
– 400 gram rijst
– 1 broccoli
– 1 zak Italiaanse roerbakmix
– 1 ui
– 2 teentje knoflook
– sesamzaadjes naar smaak
– 2 lepels sojasaus
– 2 eieren
– kruiden naar smaak: peper, zout, chilipoeder, paprikapoeder…

Qua saus had ik gekozen voor champignonsaus, ik was namelijk bang dat het te droog zou worden. Achteraf was dit helemaal niet nodig, deze zou ik dus weg laten!

Zet alvast twee pannen met water op. Eén voor de broccoli en één voor de rijst. Des te sneller kunnen we daarmee beginnen. Hierna kun je alles snijden wat je moet snijden. Ik stel voor om te beginnen met de broccoli en kip.

De kip kun je hierna even laten marineren. Wil je dat de smaak er wat beter intrekt? Dan kun je de kip alvast van tevoren snijden en daarna marineren. Marineer de kip in twee lepels sojasaus en eventueel wat knoflook. Als je de knoflook hier al toevoegt, kun je de kip niet te hard bakken, anders verbrandt de knoflook.

Dan is het tijd om de ui te snijden. Deze gaat dadelijk namelijk als eerst in de pan. Voeg wat olie toe en doe daarna de ui in de pan erbij.

Zodra de ui er heel eventjes in zit, kan eigenlijk al gelijk de kip erbij. Zorg ervoor dat je de kip niet te lang bakt, anders wordt hij droog. Wel lang genoeg natuurlijk, want we willen geen salmonella. Ik heb het vuur redelijk laag staan zodat de ui en knoflook niet gemakkelijk verbrand. Het duurt toch even totdat het water kookt en de broccoli en rijst klaar zijn, dus je hebt de tijd om het rustig te bakken.

Waarschijnlijk zal het water nu koken van de rijst en de broccoli. Je kunt de broccoli en rijst toevoegen. Waarschijnlijk is de broccoli iets eerder klaar, maar dat kun je gewoon alvast afgieten. Qua rijst is het afhankelijk per rijstsoort hoe lang dit moet koken. De rijst moet ook altijd nog even staan nadat het klaar is met koken, dus houd hier rekening mee!

Je kunt de sesamzaadjes en Italiaanse roerbakgroenten toevoegen aan de mix van kip, ui en knoflook. Ook dit bak je even aan totdat de sesamzaadjes wat aan zijn gebakken en de roerbakgroenten niet meer al te hard zijn.

Daarna is het tijd om de omelet te gaan bakken. Ik klop altijd twee eieren los in een pan met wat zout, peper en paprikapoeder. Vervolgens bak ik dit zacht. Daarna sla ik de omelet half om. Ik bak hem nog even aan elke halve kant en snijd hem daarna in reepjes!

Vervolgens voeg je de broccoli toe aan de mix met kip. Dan ben je eigenlijk klaar! Je kunt naar smaak nog een sausje toevoegen, maar ik vind hem eigenlijk prima zo, het is niet te droog.

Zo! Als het goed is, is de rijst nu ook klaar. Dat betekent dat we kunnen gaan eten! Het is een redelijk simpel, maar wel heel erg lekker recept. Vooral de omelet geeft er echt een heerlijke smaak aan! Ja, dit was een geslaagd recept en gaan we zeker vaker eten!

Toevallig is de broccoli deze periode in het seizoen, deze zal dus volop verkrijgbaar zijn. Dat is ideaal!

Wat is jouw favoriete recept met rijst?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Oehh lekker! Ik ben fan van rijst de laatste tijd. Wat ik deed op m’n studentenkamer: veel rijst in één keer koken en dan invriezen. Het is binnen no time ontdooid en je hebt altijd rijst. En het is nog lekker ook want de meeste dingen vind ik ingevroren niet lekker. Ik maak vaak van rijst een ‘prutje’. Oftewel: rijst met een blikje doperwtjes en worteltjes of wokgroente met roerei/tonijn/vissticks en wat kaas. Het ziet er niet uit maar mij kun je ervoor wakker maken haha. Oh en de beste tip voor rijst: verkruimel een stukje bouillonblokje door de rijst. Smaakt zo veel lekkerder!

  2. Dit ziet er echt super lekker uit! Ik ben echt gek op rijst en dus alles wat met rijst is, daar ben ik dol op. Ik ga dit zeker een keer maken, want moeilijk is het niet. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!