Recept: Salade á la Joyce

23 jun 2012

Oké girls, ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Zo gezond ben ik niet. Veel groenten en fruit lust ik niet. Vroeger lustte ik hélemaal geen sla. Nu vind ik het heel lekker. Maar alleen op míjn manier. Kijk dus even mee naar mijn lekkere salade!

 
 
 
Zoals ik al zei, ben ik niet zo van de hele gezonde dingen. Als je het dan hebt over een salade, denk je al snel aan iets gezonds. Zo heel gezond is deze salade nou ook weer niet, maar als je de dressing weglaat is ‘ie al een stuk gezonder. Je kunt deze salade dus aanpassen naar je eigen smaak. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog wat komkommer of tomaat doorheen doen.

Ingrediënten:
• 1 krop sla
• 1 of 2 kipfilets (maar net hoeveel kip je er zelf in wilt doen)
• pijnboompitten
• 1 uitje
• geraspte kaas
• dressing (ik heb honing-mosterd dressing gebruikt)
• kruiden (peper, zout, kipkruiden, en dergelijke naar smaak)

We beginnen met het snijden van de sla. Het is belangrijk dat we met de sla beginnen, want deze moet gewassen worden. Als de sla gesneden is, spoel deze dan even om. Laat de sla daarna uitlekken in een vergiet. Als je de sla nog droger wilt hebben kun je een sla centrifuge gebruiken.

Hierna gaan we verder met het voorbereiden van de rest. Het snijden van de kip vind ik altijd een lastig klusje, dat heeft mijn moeder dan ook gedaan, haha. Ik heb wel een tip voor jullie: de kip van de Lidl! Goede kip voor een laag prijsje, ook zit er niet teveel vet aan. Je kunt de kip zo groot of klein snijden als je zelf wilt. Ook snijden we de ui alvast.

Dan gaan we de pijnboompitten roosteren. Dit hoeft niet per se, maar ik vind dat altijd wel lekker. Dit moet in een droge koekenpan, we gebruiken dus geen olie of boter. Het is wel belangrijk dat je goed blijft roeren, ze kunnen namelijk heel snel verbranden! Dus blijf er goed bij staan.

Het is tijd voor de kip! Eerst doen we wat boter in de pan. Als dit wat warmer is geworden, doen we de kip erbij. Zorg ervoor dat je de kip genoeg kruidt. Zelf ben ik helemaal fan van kipkruiden. De kip krijgt er een mooi kleurtje van en het smaakt erg lekker. Terwijl de kip een mooi kleurtje krijgt, gaan we verder met de ui….

Als de pijnboompitten klaar zijn, doen we wat olie in de pan. Dit laten we even heet worden en dan doen we de ui erbij. Als de uitjes glazig zijn geworden (haast een beetje doorzichtig) zijn ze goed. Het vocht hiervan willen we natuurlijk niet in onze salade, dus we gieten de ui af. Als de kip klaar is gieten we dat overtollige vocht ook af. We laten de ui en kip even afkoelen voordat we die door de salade heen doen.

Het leukste gedeelte! We kunnen alles lekker door elkaar gooien. De kip, ui en pijnboompitten gaan door de salade heen. Je kunt naar smaak nog wat kaas en dressing toevoegen. Eventueel nog wat peper en/of zout als je het toch net iets te flauw vindt.

Je kunt ervoor kiezen om deze salade zo te eten, of je kunt er nog iets anders bij serveren. Wij hebben deze salade gegeten in combinatie met gebakken aardappeltjes. Dat doen we eigenlijk altijd als we een salade maken, lekker makkelijk! En zeg nou zelf, het ziet er toch heerlijk uit!?

Al met al een heerlijk gerecht, simpel en je kunt eindeloos variëren. Ik weet zeker dat jullie dit ook kunnen maken!

Wat is jouw favoriete salade? Of houd je totaal niet van salade?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. .. Serieus.. waarom maak je altijd van die goddelijke dingen? Ik heb al honger, maar dit.. damn! MOMMAAY! Ik ga het even voorstellen aan haar. :p Wauw, het lijkt mij echt lekker! Meh, ik wil het ook nommen. :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!