Recept: Spaghetti pesto met gehaktballetjes

6 jul 2013

Ik vind spaghetti pesto ontzettend lekker, maar het vult niet altijd even goed. Daarom besloot ik om er vlees door heen te doen. Ik ben voor gehaktballetjes gegaan en dat pakte erg goed uit. Vandaar dat ik vandaag het recept voor jullie heb.

Als je echt wilt gaan voor een snelle spaghetti pesto, moet je de gehaktballetjes weg laten. Het rollen van zulke kleine balletjes neemt namelijk best veel tijd in beslag. Het is wel zeker de moeite waard, want het combineert allemaal goed bij elkaar!

Ingrediënten voor twee personen
– 250 gram spaghetti
– 200 gram gehakt
– pijnboompitten
– Parmezaanse kaas
– pesto
– peper en zout
– chili
– breadcrumbs
– optioneel: uitjes door het gehakt

We beginnen met het gehakt. Zelf had ik twee hamburgers over dus heb ik die gebruikt. Ook heb ik er nog een uitje doorheen gedaan. Het is belangrijk dat je de ui klein snijdt. De gehaktballetjes worden immers ook klein! Doe vervolgens de kruiden erdoor. Ik heb peper, zout en chilipoeder gebruikt. Om het geheel te binden, heb ik er nog breadcrumbs bij gedaan.

Zet in de tussentijd alvast wat water op. Doe ook wat zout bij het water.

Dan is het tijd om de balletjes te gaan maken. We gaan deze keer voor hele kleine gehaktballetjes van ongeveer vijf centimeter doorsnede. Als ik de balletjes heb gerold, rol ik ze daarna nog een door de breadcrumbs. Dit doe ik zodat de balletjes een mooi krokant korstje krijgen als ik ze dadelijk bak.

Daarna gaan we de balletjes bakken. Zelf heb ik gebruik gemaakt van vloeibare Croma. Zorg ervoor dat deze goed heet is voordat je de balletjes erin doet. Als je uitjes in de balletjes hebt gedaan, kan het zijn dat er een paar uitvallen in de pan. Dit is niet erg! Wacht even met het omdraaien totdat de balletjes aan de onderkant goed zijn, anders vallen ze eerder uit elkaar.

Waarschijnlijk zal het water nu wel koken dus is het tijd om de spaghetti erbij te doen. Zorg ervoor dat je het in ruim water kookt, zo plakt de spaghetti dadelijk minder snel aan elkaar. Gebruik dus het liefst ook een lekker grote pan!

Pijnboompitjes gaan best snel, deze doen we dus pas tegen het eind in de pan. Schud deze regelmatig om zodat ze gelijkmatig bruin worden.

Het enige wat we nu nog hoeven te doen is alles bij elkaar gooien! Giet de spaghetti af en roer de pesto hier doorheen. Je kunt natuurlijk zoveel gebruiken als je zelf wilt. Voeg vervolgens de gehaktballetjes en pijnboompitjes toe. Eindig tot slot met Parmezaanse kaas.

En zo ziet het gerecht er dan uiteindelijk uit. Zelf vind ik het ontzettend lekker en een stuk meer vullend dan een gewone spaghetti pesto. Heerlijk! Nu heb ik gebruik gemaakt van pesto uit een potje, maar binnenkort wil ik het ook eens zelf maken. Natuurlijk zal ik daar dan ook een artikel aan wijden!

Eet jij vaak spaghetti pesto?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!