Recept: Wraps met kip

24 jul 2013

Ik kan me voorstellen dat je met dit warme weer het liefst niet al te lang in de keuken wil staan. Ook is een lekkere koele maaltijd natuurlijk erg fijn om te eten met dit weer. Vandaag laat ik aan jullie zien hoe ik mijn wraps met kip altijd maak.

Iedereen doet dit weer op een andere manier, maar dit is mijn versie. Niet al te veel poespas maar toch een lekkere, goedgevulde wrap. De wrap is lekker fris en vooral dat spreekt me aan, aan dit gerecht.

Ingrediënten voor zes wraps met kip
– 6 tortilla wraps
– 400 tot 500 gram kip
– 1 rode paprika
– 1 ui
– ijsbergsla
– roomkaas met kruiden
– crème fraîche
– (geraspte) kaas
– peper en zout

We beginnen met het snijden van de kip zodat deze alvast klaar is. Als je wil, zou je de kip kunnen marineren maar dat doe ik niet. Ik breng de kip gewoon op smaak met wat peper, zout en kipkruiden. Maak de stukjes kip niet al te groot, des te sneller is het klaar!

De ijsbergsla moet ook gesneden en gewassen worden. Dit doen we dus als volgt zodat de sla goed kan drogen. Je kunt natuurlijk ook een zakje voorgesneden ijsbergsla kopen, maar dit vind ik lekkerder omdat het verser is.

Vervolgens snijden we de paprika en de ui. Zelf snijd ik deze in hele kleine stukjes omdat ik dat het lekkerst vind, maar dit kun je natuurlijk ook zelf bepalen. Buiten de ui, paprika en sla zou je er nog meer groenten door heen kunnen doen. Komkommer had hier bijvoorbeeld ook erg goed bijgepast. Had het geheel nog net iets frisser gemaakt.

Al het voorbereidend werk is klaar, dan is het nu tijd om de kip te gaan bakken. Bak de kip totdat de stukjes goudbruin zijn. Als je specerijen aan de kip toe wilt voegen dan kun je dat bij deze stap doen.

In een ander pannetje zet ik ook alvast de paprika en de ui op. Dit hoeft niet zo heel erg lang te bakken, hooguit drie minuutjes. Als dit klaar is, gooien we alles bij elkaar. Vervolgens kun je het geheel nog een beetje mengen met een klein beetje crème fraîche, niet teveel. Zelf doe ik er bij deze stap meestal ook nog een scheutje citroensap bij.

Dan is het tijd om de wrap te gaan beleggen. Natuurlijk gaat de wrap eerst even in de magnetron totdat hij warm is. Daarna begin je heel simpel met een laagje kruidenkaas. Zelf houd ik niet van een al te dikke laag, dus ik heb het bij een dun laagje gehouden. Maar nogmaals, dit is natuurlijk weer naar eigen smaak!

Vervolgens beleggen we de wrap met een laagje ijsbergsla. Daarbovenop komt de kip samen met de paprika en ui. Vervolgens maak je het af met wat geraspte kaas!

En dat is het dan. Heel simpel maar het smaakt heel lekker fris. Ideaal voor deze zomerdagen als je niet al te lang in de keuken wilt staan, maar toch een lekkere maaltijd wilt bereiden.

Hoe eet jij wraps het liefst?

Liefs,
Joyce.

Reacties

    • De crème fraîche kan ook weg worden gelaten. De crème fraîche zorgt ervoor dat het geheel wat romiger en sausiger wordt. In principe wordt het ook gewoon bij elkaar gehouden door de wrap zelf, dus het is niet per se nodig. Het zorgt alleen voor een romigere smaak.

      Ik denk echter alleen dat de roomkaas ook melk bevat. Dit zou je kunnen vervangen door verse kruiden of stukjes komkommer voor de frisheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!