Review: 2x Aussie 3 Minute Miracle

24 jan 2015

Voor mij is een goede haarverzorging belangrijk. Vaak kom ik dan toch uit bij de producten van Aussie. Ik kocht twee 3 minute miracle producten van Aussie, de reconstructor en de frizz remedy versie.

Al eerder probeerde ik producten van Aussie, van de Miracle Moist lijn. De linker versie, de deep conditioner heb ik ook al eens geprobeerd. De deep remedy had ik hiervoor nog nooit gehad.

Allereerst de ‘3 Minute Miracle reconstructor’ – dit is een deep conditioner voor beschadigd haar. Deze té gekke behandeling uit Australië, voedt je haar op miraculeuze in slechts 3 minuten en maakt je haar handelbaar en zacht. Het is een unieke formule met ‘Australian Balm Mint’ extract. Je ruikt echter geen munt terug. Het is een erg zoete kauwgomballen geur.

Dan door naar de tweede versie. De ‘3 Minute Miracle frizz remedy’ – een deep treatment voor pluizend haar. De beschrijving op de fles vind ik erg leuk. Voor mij is een leuke verpakking al een groot pluspunt. Hier zit Aloë Vera en Jojoba Seed Oil in. Dit zou ervoor moeten zorgen dat je haar pluisvrij wordt en een mooie glans heeft.

De verpakking vind ik geweldig, echt een uitvinding. Alle shampoo en conditioner flessen zouden dit moeten hebben. Je hoeft alleen maar te knijpen en dan komt het product er al uit. Er komt geen dop aan te pas en het lekt er ook niet uit. Ideaal!

Zo ziet het product er uit. De bovenste is de reconstructor en die eronder is de frizz remedy. Er zit eigenlijk amper verschil in, de onderste is misschien iets minder dik. Ook heb ik het idee dat de zoete kauwgomballen smaak wat meer aanwezig is bij de reconstructor. Het voelt glad aan, dit zal hoogstwaarschijnlijk komen door de siliconen die erin zitten.

Hoe gebruik je het product? Het is eigenlijk heel simpel. Na de shampoo en eventueel een conditioner, breng je dit aan in het haar. Je laat het zo’n 1 – 3 minuten inwerken en dan spoel je het uit. Zelf laat ik dit het liefst zo lang mogelijk inwerken, dan heb ik toch altijd het gevoel dat het ‘beter werkt’.

Nog even een blik op de ingrediëntenlijst. Zelf ben ik hier niet zo’n expert in. De bijzondere ingrediënten staan ongeveer in het midden van de lijst. Er zit dus niet heel veel van in, maar ook niet te weinig. Wel zitten er ook parabenen en siliconen in. Zelf vind ik dat niet zo’n probleem. Siliconen leggen als het ware een laagje om je haar heen. Dit kan je haar wat verzwaren. Doordat ik al dik haar heb, heeft dit op mijn haar amper invloed. Er zit ook parfum in. Dit zou de hoofdhuid kunnen irriteren, mocht je een gevoelige hoofdhuid hebben.

Wat vind ik verder van het product? Ik ben fan! Mijn haar is van nature erg droog en pluist veel. Na het gebruiken van één van deze treatments is mijn haar zijdezacht. Het valt beter en ruikt ook nog eens heerlijk. Maakt de frizz remedy mijn haar daadwerkelijk minder pluizig? Een klein beetje. Geen schrikbarend verschil, maar ik merk wel degelijk dat het iets minder is. Het maakt mijn haar iets zwaarder, maar dat vind ik niet zo’n groot probleem.

Deze producten zijn te koop voor € 8,99 bij o.a. Etos en het Kruidvat. Ik koop deze vaak in de actie. Op dit moment loopt er ook een actie bij het Kruidvat, je scoort er al één voor € 5,-

Heb jij al ervaring met deze producten? En wat vind je van Aussie in het algemeen?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Haha, toevallig heb ik vandaag ook een review online staan over een shampoo van Aussie. De geur is hemels! Ik ben verder helaas niet zo te spreken over de shampoo. Ik krijg er jeuk van en mijn haren zitten bomvol klitten :-(

  2. Ik vind de verpakkingen op een één of andere manier altijd zo leuk! Ik heb nog nooit iets ervan geprobeerd omdat het toch iets duurder is dan bijvoorbeeld Andrélon. Maar ik denk dat het niet heel veel beter of veel meer doet voor je haar. Fijne review!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!