Recept: Tortilla’s

17 apr 2012

Je komt thuis, na een lange dag gewerkt te hebben of op school gezeten te hebben. Het is al best laat, en dan moet je nog koken! Dan heb je natuurlijk geen zin om nog uuuuren in de keuken door te brengen.

Geen nood, ik help je uit de brand met dit makkelijke recept!

 
 
Zoals ik net al zei is dit een heel makkelijk recept! De meeste ingrediënten van dit recept zul je waarschijnlijk al in huis hebben.
Dus heb je trek in iets simpels? Denk: tortilla’s. Laten we eerst even gaan kijken welke producten we allemaal nodig hebben.

Voor 6 tortilla’s heb je nodig:
• verpakking met 6 tortilla’s
• 500 gram gehakt
• geraspte kaas
• 1 rode paprika
• 1 blikje tomatenpuree
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• kruiden (gehaktkruiden, peper, zout)

We beginnen met het snijden van alles! Je kunt het snijden zoals je het zelf lekker vindt. Grof of fijn, het maakt allemaal niet uit.
Waarom beginnen we met deze stap? Als je alles gesneden hebt wat gesneden moet worden, dan staat dat klaar en kun je verder met de rest.
Bij deze eerste stap snijd je dus de ui en de paprika. De knoflook gaan we later persen. Heb je geen knoflookpers of wil je het liever snijden? Dan kan dat natuurlijk ook!

Dan gaan we over op het gehakt. Belangrijk: zorg dat je het gehakt goed ‘rult’.
Onder rullen wordt verstaan: het braden van gehakt zonder dat er een bal van wordt gemaakt.
Je moet dus goed alles om blijven scheppen en ervoor zorgen dat het gehakt niet aan elkaar blijft zitten. Dat smaakt straks namelijk een stuk lekkerder in de tortilla’s. Het is ook makkelijker met het garen van het gehakt en het oprollen van de tortilla’s, anders heb je van die ongelijke stukken ertussen zitten.
Nog iets belangrijks: we doen geen boter of olie in de pan! Het gehakt bevat van zichzelf al genoeg vet dat boter of olie niet meer nodig is.

Ondertussen doen we de paprika, het uitje en de knoflook in een andere pan.
Doe er wat olie in, laat het even heet worden en doe de paprika en de ui erin.
De ui doen we er op het laatst pas bij, anders wordt de ui zo zacht en dat is minder lekker!
Ongeveer een minuut á halve minuut voordat je dit mengsel bij het gehakt gaat gieten, doe je de ui er dus pas bij.

Warm de oven alvast voor op 200 graden, die hebben we dadelijk namelijk nodig! 

Zodra het gehakt goed is (je ziet geen rauwe, rode stukjes meer) doen we de paprika, ui en knoflook erbij, uit de andere pan.
Dit roeren we even goed door. Daarna voegen we de tomatenpuree toe. Ook dit roer je goed door elkaar. We hebben het gehakt niet afgegoten tussendoor. Dit hebben we niet gedaan vanwege de tomatenpuree. De structuur van deze tomatenpuree is best ‘stroef’. Totaal niet romig, dus best moeilijk om goed verdeeld te krijgen. Door het vet uit het gehakt gaat dit verdelen een stuk makkelijker!

Tip: Als je het lekker vind kun je er bij deze stap nog wat crème fraîche door heen doen. Dat geeft zo’n lekker zuur, romig smaakje. Alleen niet te veel, anders wordt het wel een hele zure hap!

Dan gaan we de tortilla’s vullen. Ik zal vertellen welke manier het handigst werkt voor mij. Je schept wat vulling op de tortilla. Dit doe je niet helemaal in het midden, maar iets naar de bovenkant.
Je moet ongeveer 5 cm ruimte overhouden aan de bovenkant. Dan rol je het eerst stuk van de tortilla over het gehakt heen. Als je dat gedaan hebt dan kun je met je duimen die ‘flap’ van de bovenkant die je net over het gehakt heen hebt gerold, iets onder het gehakt duwen, zodat het geheel wat strakker wordt. Zo past het makkelijker in de ovenschaal.

Als het goed is heb je nu netjes (of niet zo netjes) 6 tortilla’s in de ovenschaal liggen. Zoals je kunt zien loopt er een heel klein beetje uit bij sommige tortilla’s aan de zijkanten, maar dat is helemaal niet erg.
Tot slot strooien we er nog (heel veel) kaas overheen en dan kunnen ze in de oven! Ze moeten ongeveer 20 minuten in de oven. Je kunt zien dat de tortilla’s goed zijn als de kaas begint te kleuren.
Je kunt dus zelf beslissen of de kaas juist heel krokant moet zijn, of iets minder krokant.

En tatatatadamm dan zijn je tortilla’s klaar! Ik had de kaas liever nog iéts meer krokant gehad, maar we hadden een beetje gebrek aan tijd.
Ze waren in ieder geval heerlijk! Ze vulden wel heel erg, ik had er twee op en ik zat bomvol!
Dit recept kan ik jullie zeker aanraden, het is simpel maar lekker. En dat is de goede combinatie!

Wat zijn jullie favoriete snelle gerechten?

Reacties

 1. Mijn Favoriete snelle hap is een wrap met kruidenkaas en gerookte zalm en als warme hap een wrap met gedroogde ham, champignons en kruidenkaas. Echt heel lekker. Jouw receptje ga ik toch ook eens proberen!

 2. Ziet er ook lekker uit. En ik ben gewend om ui altijd eerst te doen, omdat ik dat zo geleerd heb heb ik nooit overwogen om het anders te doen, terwijl ik wel erg van knapperige ui houd! Dus dit ga ik zeker eens proberen. :)
  Mijn favoriete snelle gerecht is een noedelsoepje uit een pakje, met daarin een gesneden bosuitje, een gesneden paprika en een gebroken ei. Mjam!

 3. Mmmm, ziet er lekker uit, ik heb het nog nooit gegeten maar ik denk dat ik dit toch eens ga proberen, ik ben zeker dat mijn vriend dit fantastisch zal vinden allesinds

 4. Oh my Gosh krijg er honger van! I loveee tortillas!

  Trouwens misschien lijkt het je leuk om mee te doen aan mijn winactie? Je kunt Catrice producten naar keus winnen tot 5 euro.

  Liefs!

 5. Hee Joyce!

  Wat een leuke en handige site! Ik ga vaker kijken want ik weet nooit wat ik moet eten.
  En je hebt er veel lekkere recepten bij staan.

  Succes!

  XXX

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!