Tutorial: Summer feeling

30 jun 2013

Ik draag de laatste tijd niet veel oogschaduw, maar laatst had ik zin in een ooglook met wat kleur. Ik heb hiervoor blauwe en bruine tinten gebruikt. Normaal plaats ik alleen de look, deze keer heb ik van alle stappen foto’s gemaakt!

Door de verschillende blauwe tinten doet deze look me echt aan de zomer denken. Zelf heb ik gebruik gemaakt van het Monaco palette van Sleek. De bruine kleur komt uit het Naked 2 palette. Het kan natuurlijk zijn dat je deze palettes niet hebt. Dan kun je gewoon kleurtjes pakken die erop lijken!

We beginnen met de eyeshadow primer potion zodat de oogschaduw beter blijft zittn. Zelf vind ik het ook fijn om bij deze stap mijn wimpers alvast te krullen. Dan weet ik zeker dat ik dadelijk mijn oogschaduw niet verpest met het krullen van mijn wimpers.

De volgende stap is het aanbrengen van de highlighter. Deze breng ik aan onder de wenkbrauw en in de binnenste ooghoek. Zelf heb ik gekozen voor een matte highlighter omdat de rest van de kleuren ook al best veel shimmer bevatten. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een highlighter met meer shimmer.

Dan gaan we door naar het bewegend ooglid. Ik vul een stukje aan de binnenkant in met een lichtblauwe kleur. De rest van het bewegend ooglid vul ik aan met een turquoise kleur.

Vervolgens brengen we in de crease een donkerbruine kleur aan. Ook deze kleur bevat shimmers. Je kunt natuurlijk ook een matte bruine kleur nemen als dat je mooier lijkt.

Daarna gaan we alle kleuren met elkaar blenden. Dit doen we met een blendingkwast. Mijn favoriet is die van de HEMA, nog lekker budget ook! Blend de kleuren net zo lang totdat er geen harde lijnen meer te zien zijn.

We zijn nog niet klaar! Ik vond het er een beetje saai uit zien. Daarom heb ik in de outer V een donkerblauwe kleur aangebracht voor wat extra dimensie in de look. Zelf vind ik deze kleur erg mooi samen gaan met de andere kleuren.

Vervolgens blenden we dit ook weer met elkaar, net zolang totdat alle kleuren mooi in elkaar overlopen. Als de turquoise kleur nu iets is vervaagd door het vele blenden, kun je die nog even extra aanzetten.

Zelf vind ik altijd dat eyeliner de look echt afmaakt. Als je dat niet graag draagt, kun je de eyeliner natuurlijk ook weglaten. Ik heb gekozen voor een simpele, zwarte kleur.

Mascara mag natuurlijk ook niet ontbreken. Ik had mijn wimpers bij de eerste stap al gekruld, dus dat hoefde ik nu niet meer te doen! Ik heb gekozen voor een zwarte mascara, maar voor de echt summer feeling zou je eventueel ook kunnen kiezen voor een gave gekleurde mascara. Paars bijvoorbeeld. En de look is klaar!

Dit is de uiteindelijke look geworden. Zelf vind ik hem erg goed gelukt en ook prima draagbaar voor overdag. Ik ben van plan om vaker dit soort tutorials te doen als het in de smaak valt. Laat dus even weten of je dit vaker wilt zien!

Wat vind jij van deze look?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Pingback: BeautyChef — My life in photos | Juni 2013 #5

  2. Pingback: BeautyChef — Filmpje: Shoplog Keulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!