CAKE | Koningsdag 2020

27 apr 2020

Hey! Wat leuk dat jij op mijn plekje op dit internet bent beland. In dit artikel laat ik je zien wat ik dit jaar, speciaal voor onze koning, heb gebakken…

Laat ik beginnen met zeggen: welkom! Ik ben er weer. Het zijn héél wat jaartjes geleden, dat is één ding dat zeker is. Het ging hartstikke lekker en ineens ben ik gestopt. Uitleggen waarom… die behoefte heb ik nog niet. Dat vind ik nog wat spannend, misschien komt dat een andere keer nog.
Deze week zal er nog een post komen waarin ik wat meer uitleg geef en wat jullie kunnen verwachten. Nu door naar het belangrijkste: TAART!

Op het moment dat ik dit artikel schrijf, zitten wij middenin de corona crisis. Alle festivals en feestjes gaan niet door, evenals het struinen over de verschillende rommelmarkten. Het feest is dus niet zoals alle andere jaren. Een mooie gelegenheid om dus lekker te gaan bakken. Ik begon zonder plan en uiteindelijk is deze taart eruit gekomen.

Ben ik helemaal tevreden? Zeker niet, ik zie zo een paar dingen die beter hadden gekund. Zoals de botercrème aan de buitenkant. Deze reageerde ineens erg gek toen ik de kleurstof toevoegde. Daar ga ik dus nog even op oefenen. Mocht ik het perfecte recept hebben gevonden, deel ik deze uiteraard met jullie. Voor nu zal ik met jullie delen hoe de taart precies is opgebouwd, voor wat inspiratie!

De basis van de taart bestaat uit een vanillebiscuit. Dit is een hele luchtige taart. Deze luchtigheid ontstaat doordat je het beslag met de eieren erg lang moet kloppen. Het basisrecept van deze biscuit kun je binnenkort op de site vinden.

Dan bestaat de taart uit twee soorten vullingen:
– Mascarponeroom (my fave!)
– Opgeklopte chocoladeganache

De buitenkant heb ik afgestreken met een vanillebotercrème. Het mooie laagjeseffect krijg je door de botercrème langs de taart te spuiten. Vervolgens pak je een paletmes. Deze zet je redelijk strak tegen de taart aan. Je draait de taart rond, terwijl je het paletmes goed strak tegen de rand houdt. Zo zullen de kleuren mooi in elkaar over gaan lopen.

Ondanks alles hoop ik dat jullie een héle fijne Koningsdag hebben.


Ik ben wel benieuwd… Wat ga jij doen dit jaar, nu Koningsdag zo anders is dan de voorgaande jaren?


Liefs,
Joyce

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!