Eerste Kerstdag: High Tea

26 dec 2014

Eerste Kerstdag moest ik vanaf vier uur werken en tweede Kerstdag ben ik er niet. Vandaar dat ik besloot om voor de Eerste Kerstdag een high tea te organiseren. Toch nog even leuk, gezellig samen zijn met de familie én lekker eten.

Dit artikel zal vooral foto’s bevatten en geen recepten. Wel was de brownie echt super geslaagd, dus misschien post ik daar het recept nog eens van online – mocht er interesse naar zijn. Wij hebben in ieder geval heerlijk gesmuld. Er was meer dan genoeg lekkers.

Zandkoekjes en boterkoek! De boterkoek was helaas niet precies geworden zoals ik wilde, ik denk dat ik niet genoeg boter had gebruikt. Hij was veel te luchtig!

Mijn zusje maakte wraps met zalm. Hier heb ik al eens een artikel over gemaakt, drie verschillende (koude) wrap variaties. Klik hier voor dat artikel.

Eimuffins met spek, rode ui, tomaat en Parmezaanse kaas. Het was de eerste keer dat ik dit maakte, maar echt wat was dit lekker. Een succes!

Lekkere mini croissantjes met kleine worstjes erin. Altijd een succes dit hapje en zo gemakkelijk te maken.

Taartjes met mascarpone en aardbeien! De bodem heb ik zelf gemaakt, ook voor de eerste keer. Gelukkig ook goed gelukt. De aardbeien waren niet zo lekker, maar dat is het gevaar met aardbeien uit de diepvries. Had er wat suiker door moeten doen, want nu waren ze wel erg zuur.

Meringue en brownies. Yum, yum, yummm!

Het enige kant-en-klaar voedsel! Maar hier werd eigenlijk niet heel veel van gegeten. Wel heb ik een truffel op en hij was lekker, maar hij haalde ’t niet bij mijn brownie. Zelfgemaakt smaakt altijd zoveel beter!

Spiegeleitjes! Gemaakt van meringue, mascarpone en lemoncurd. Het leken net echte eitjes, haha. Goede smaakcombinatie trouwens!

Nog meer brownies! Dit was wel één van mijn favorieten hoor. De brownie was perfect. Ik heb er één met noten gemaakt en één zonder, maar die amandelen was wel heel lekker. De substantie was goed, lekker smeuïg niet te droog. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik hét perfecte recept heb gevonden, binnenkort wil ik ‘m best met jullie delen als je daar benieuwd naar bent! Laat maar weten!

Taartjes met lemoncurd en meringue crumble.

Toastjes met zelfgemaakte eiersalade. Homemade eiersalade is zoveel lekkerder dan die uit een pakje! Maar misschien komt dat ook wel omdat ik gewoon heel erg van die kerrie smaak houd. Wanneer ik zelf eiersalade maak, gooi ik er altijd een hoop kerriepoeder door. Ik maakte deze eiersalade, alleen dan zonder augurk en bacon.

Dan nog een paar lekkere sandwiches om ’t mee af te maken. Ze waren goed gelukt! Het waren sandwiches met rucola, rode ui, krokante bacon, in de oven gegaarde kip en een klein beetje mayo. Hmmmm!

Het was even een werk om al die verschillende componenten te maken, maar dan heb je ook wat. Ik moet wel zeggen dat ik twee dagen van tevoren alvast ben begonnen met elke dingen, anders had ik het echt niet gered. Op de ochtend zelf hoefde ik alleen de eimuffins nog te maken, de rest hoefde alleen nog maar in elkaar gezet te worden. Mijn persoonlijke favorieten zijn de sandwiches, het taartje met lemoncurd, de brownie en de meringue met mascarpone en lemoncurd. Oh, en niet vergeten de eimuffins, heerlijk! Deze ga ik vaker maken.

Wat heb jij gedaan op Eerste Kerstdag?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Mmm, dit ziet er allemaal superlekker uit! Wij zijn gisteren naar mijn tante geweest en hebben daar een echt kerstdiner gehad. Alle voorgaande jaren kwamen zij naar Opa en Oma toe en dan verzorgde opa een koud buffet, maar dit was ook wel een keertje heel erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!