FOOD | Nom Nom Nom Tag

26 aug 2014

Gisteren deden we het al wat anders met de diary, met deze food diary doen we het ook nét iets anders. Ik laat jullie niet zien wat ik afgelopen week heb gegeten, maar ik deel deze week een food tag. Ik hoop dat je het leuk vind om te zien, weer eens wat anders!

Wat vind jij lekker dat iedereen vies vindt (en andersom)?

Heb je even? Haha, wat eten betreft ben ik af en toe een beetje raar. Pindakaas met banaan, maar ik eet bijvoorbeeld ook pindakaas met hagelslag. Verder meng ik mayonaise en ketchup wel eens samen tot een custom made sausje. Soms eet ik mayonaise bij mijn tosti – ook al vind ik ketchup ook lekker. Ik lust het allebei! Koude patat vind ik stiekem nog best lekker… Dat was het wel! Meer kan ik op dit moment niet bedenken.
 

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

Bij mij verschilt dat eigenlijk heel erg. Ik ga vaak door die fases heen dat ik iets erg lekker vind en ik dat heel vaak maak. Dit heb ik gehad met meringues, spaghetti Carbonara, pasta pesto, rijst met kip en groente, appeltaart, broccoli prei soep, noem het maar op! Dit soort dingen heb ik ook met bakken. Als ik dan een keer een recept uitprobeer van koekjes of een taart dat me bevalt, bak ik dit het liefst twee weken erna weer, haha. Voorbeeld: deze heerlijke chocolate chip cookies.
 

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

Dat vind ik een hele lastige, ik zou dan gaan voor een restaurant met veel keuze mogelijkheden. Als je er elke dag zou eten, zou je elke keer hetzelfde eten denk ik al snel zat worden. Wat dat betreft zou ik denk ik gaan voor La Cubanita. Je kunt uit allerlei verschillende dingen kiezen en alles is even lekker. Ook vind ik het eten bij Le Connaisseur in Den Haag erg lekker. De sfeer is gezellig, het eten is goed, veel verschillende keuze. Ik ga een beetje vals spelen, want ik kies ze allebei!
 

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

Haha, ik ben niet zo origineel en creatief dus dit soort vragen vind ik altijd zo lastig. Ik houd enorm van vlees op mijn broodje. Dus dat zou er sowieso op zitten! Een combinatie van kipfilet en spek, denk ik. Dan zou ik er nog wat kaas op doen, van die kaas die zo lekker gaat smelten, mozzarella daar ga ik voor! Verder zou ik er nog rode ui op doen en wat sla. Qua sla soort zou ik voor rucola kiezen, dat vind ik zo lekker. Saus… Hmmm, dan zou ik gaan voor een soort creamy saus. Mayonaise maar dan met wat Italiaanse kruiden erdoor ofzo. Misschien ook nog een eitje erop! En dan nog de naam… Meaty Sandwich? BeautyChef Sandwich? Ik weet ’t niet, jij mag het bedenken!
 

Deel een handige kooktip.

Ik heb er wel meerdere! Als je een ei gaat koken, doe dan van tevoren wat zout in het water. Dit maakt de kans kleiner dat de schil kapot barst. Knoflook is lastig te pellen. Druk het teentje knoflook eerst plat met de zijkant van een groot mes. Stuk gemakkelijk nu! Heb je lenzen? Dan kun je met een gerust hart uien snijden. Je lenzen zorgen er namelijk voor dat je (bijna) niet gaat tranen. Oh en tot slot: ga je bijvoorbeeld soep maken en dat na afloop pureren, snijd de ingrediënten dan niet te klein. Kost alleen maar tijd en je pureert het uiteindelijk toch!
 

Wat staat er nog op je food baking bucket list?

Wat niet!? Er zijn nog zoveel dingen die ik graag eens wil proberen. Zo wil ik graag nog eens een beef wellington maken. Maar ook cake pops bakken, een vlaai bakken, bladerdeeg taart maken met gehakt of kip, zelf pesto maken, babi pangang, chocolade soufflé en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. Er zijn nog genoeg dingen die ik graag eens wil maken. De laatste tijd kom ik hier helaas niet echt aan toe omdat ik het druk heb met studie, werk en andere dingen. Maar zodra ik rond februari klaar ben met mijn studie ga ik gelijk weer veel koken. Experimenteren, lekkere gerechten maken, ik heb er echt zin in!
 

Zelf koken / Eten bestellen / Buiten de deur eten?

Deze vind ik lastig. Eten bestellen valt voor mij af. Je geeft dan veel geld uit aan eten, maar zit alsnog thuis en heb niet de ‘luxe’ van uit eten gaan. Uit eten gaan vind ik héél gezellig. Ik kan zo nieuwe gerechten proberen en gewoon heerlijk eten. Natuurlijk is uit eten gaan ook altijd erg gezellig, die sfeer is zo leuk. Maar ik houd zelf ook gewoon van koken en dat doe ik graag. Het voelt ook zo goed als je iets lekkers hebt bereid voor andere mensen, dat is leuk! Experimenteren in de keuken blijft leuk. Dus ik zou niet kunnen kiezen tussen zelf koken en buiten de deur eten.
 

Ben je ergens allergisch voor?

Niet dat ik weet, maar ik moet wel vaak ineens niezen na het eten. En dan heb ik het niet over één keer, maar zeg maar gerust een keer of vijftien á twintig. Waarschijnlijk ben ik allergisch voor een bepaald soort kruid, maar we zijn er nog niet achter wat het is. Heel vervelend vind ik het niet, na die niesbui heb ik namelijk nergens meer last van.
 

Wat is je food obsessie van de afgelopen tijd?

Zelfgemaakte tomatensoep! Bij mijn vriend lagen nog hele rijpe tomaten en daar heb ik zo’n lekkere tomatensoep van gemaakt. Ook eet ik de laatste tijd vaak kip met roerbakgroenten en rijst mét chilisaus. Dit is echt te lekker en dit eten we dus ook bijna elke week wel. Toen ik een hele tijd terug bij mijn vriend deze Mexicaanse Schotel at, vond ik ‘m zo lekker. Deze kan ik ook wel elke dag eten. Yum!
 

Wat is je favoriete toetje?

Moet ik er één kiezen? Ik ben namelijk echt een toetjes-persoon. Ik ga liever voor een toetje dan dat ik een voorgerecht kies. Ook al heb ik al veel gegeten, het kan mij niet machtig genoeg zijn. Zo ben ik gek op warme chocoladetaartjes waar de chocolade nog uit vloeit of crème brûlée. Citroen vind ik ook lekker. In de vorm van ijs, taart of cake… Oh én boterkoek en brownies, nom nom nom!

Dit was de tag alweer! Wat anders dan normaal op de dinsdagmiddag, maar ik hoop dat jullie het alsnog leuk vonden. Het is wat langer geworden dan ik had verwacht – wel meer dan 1100 woorden – maar ik vond ’t zo leuk om in te vullen. Neem hem vooral over voor op je eigen blog, vind ik leuk!

Wat is JOUW food obsessie van de afgelopen tijd?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!