Review: Freeman – Creamy Scrub | Apricot

25 dec 2014

Je stimuleert de doorbloeding en vernieuwing van je huid, haalt dode huidcellen weg en maakt je gezicht na afloop heerlijk zacht. Dit kun je allemaal bereiken door een scrub te gebruiken voor het gezicht.

Het vinden van een goede scrub voor het gezicht is nog best lastig. De huid op je gezicht is dun en gevoelig, je moet er dus voor zorgen dat de scrub niet te grof is. Het is namelijk totaal niet aan te raden om een scrub voor het lichaam ook op je gezicht te gebruiken. Je hebt een mildere versie nodig, maar hij moet ook niet té mild zijn. Dit verschilt weer per huid, de ene huid kan gemakkelijk een scrub aan die wat meer grove deeltjes bevat.

Nog nooit had ik een scrub van Freeman uitgeprobeerd, dit was ook gelijk mijn eerste kennismaking met dit merk. Wel had ik er van gehoord, alleen maar positieve verhalen. Toen ik deze scrub zag liggen, twijfelde ik ook geen moment en nam ik hem mee.

De versie waar ik voor koos is de variant met abrikoos. Deze rook namelijk heerlijk fris en helemaal naar mijn smaak. Wel was er echter een ruime keus. Zo heb je ook tubes met andere scrubs, kant-en-klaar, maar ook een creamy substantie. Komkommer, granaatappel, grapefruit, ananas en houtskool met zwarte suiker, dit zijn de overige varianten. Ook zijn deze te koop in een kleine verpakking, een handige travel size.

Het feit dat de scrub in een tube zit, vind ik fijn. Bij een hoop andere verzorgingsproducten die ik in mijn bezit heb, is dat niet zo. Dit vind ik veel hygiënischer en is ook gemakkelijk doseren. Enige nadeel hieraan is misschien dat je er minder uit krijgt als hij bijna op is, maar dan kun je ‘m altijd even open knippen om het laatste beetje eruit te halen.

Eens even kijken wat de scrub allemaal belooft te doen. Het zou een scrub moeten zijn die je huid niet beschadigd. De fijne scrub met walnotendeeltjes werkt prima tegen ruwe plekjes en maakt de huid zacht. Abrikoos en Vitamine C en E zorgen voor een gezonde vernieuwing van de cellen. Deze scrub kun je drie tot vier keer per week gebruiken.

Dan vervolgens de ingrediënten. Het eerste ingrediënt is water, logisch. Ook zien we als derde ingrediënt ‘cetearyl alcohol‘ staan. Dit is voornamelijk een stabilisator en zorgt ervoor dat het product goed bindt. Deze alcohol soort irriteert de huid niet of nauwelijks. Er zit parfum in, maar niet te veel. Mijn huid kan er in ieder geval goed tegen.

De substantie van de scrub is dik en erg romig. Zodra dit mengsel in aanraking komt met water, verdunt het gelijk. Je ziet de kleine scrub deeltjes ook goed zitten. Het voelt aangenaam aan op de huid. De scrub deeltjes zijn perfect, niet te groot, niet te klein en zeker niet te grof. Ook niet te mild, als ik deze scrub heb gebruikt, merk ik namelijk gelijk dat mijn huid ervan op is geknapt.

Zoals ik al eerder benoemde, reageert mijn huid goed op deze scrub. Nu heb ik zelf geen moeilijke huid, maar ik merk dat deze scrub mijn huid een oppepper geeft. Mijn huid is zachter na het gebruik van deze creamy apricot scrub. Ik gebruik deze scrub zelf altijd onder de douche. Pluspunt: de tube is heel groot, er zit 150 ml in. Daar doe je wel even mee!

De prijs van deze scrub ligt ongeveer rond de € 6,- en is te koop bij verschillende drogisterijen. Zelf heb ik de tube gekocht bij de Bijenkorf, tijdens de Dolle Dwaze Dagen.

Wat is jouw mening over deze scrub voor het gezicht? Zou jij dit product kopen?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!