Gerechten die ik ooit eens wil maken!

26 jan 2014

De laatste tijd heb ik het redelijk druk, dus minder tijd om in de keuken te staan. Toch zijn er nog een paar dingen die ik graag zou willen maken, van simpel tot best moeilijk. Ik heb ze op een rijtje gezet! Handig voor mezelf en misschien leuk voor jou!

Croquembouche

Ik ken dit ‘toetje’ van MasterChef. Het werd zo ongeveer de ‘tower of terror’ genoemd en ik snap helemaal waarom. Het zelf maken van soesjesdeeg, de vulling van de soesjes, de karamel, het gesponnen suiker – en zo kan ik nog wel even doorgaan. Wel ziet dit kunstwerk er erg mooi uit. Dit zal niet iets zijn wat ik binnenkort zal gaan maken, maar wel iets wat ik ooit nog eens wil doen! Misschien voor een groot feest!

Bron

Beef Wellington

Ook dit is iets wat ik in een kookprogramma heb gezien. Al een hele tijd kijk ik Hell’s Kitchen, het kookprogramma van Gordon Ramsay. Als ze dan iets moesten koken voor het restaurant zat er vrijwel altijd een Beef Wellington tussen. Het lijkt me erg lekker die combinatie van dat vlees met het bladerdeeg. Het minpuntje is dat het vlees best duur is, dus dit mag natuurlijk niet mislukken. Eerst nog even wat meer ervaring opdoen voordat ik mij aan dit gerecht ga wagen, haha.

Bron

Cake Pops

Ik heb de spullen ervoor in huis liggen; de stokjes, de chocolade, dingen om mee te versieren… Ik kom er gewoon niet aan toe, op de een of andere manier vergeet ik het! Wel vind ik het er altijd te schattig uit zien en ga ik binnenkort zeker een poging wagen. Wat voor thema? Dat weet ik nog niet, zolang ze er maar heel schattig uit zien!

Bron

Hazelnootschuimtaart

Dit is een van mijn favoriete taarten! Vaak halen we zo’n taart bij Maison Kelder als er iemand jarig is. De combinatie van alles is gewoon zo ontzettend lekker. Hij is wel erg machtig, dat wel. Toen ik deze taart eerder eens wilde maken, schrok de bereidingswijze mij af omdat het zoveel was. Ik denk dat als ik er eens goed voor ga zitten en rustig het recept volg, dat het dan best wel moet lukken! Dit jaar nog ga ik deze taart maken. Jullie zien ‘m vanzelf voorbij komen op de site!

Bron

Carrot Cake

Ook deze staat al zo lang op mijn lijstje om te maken. Ik ben erg benieuwd hoe zo’n taart nu smaakt met die wortel erin. Ik denk dat je het of vreselijk lekker vind of juist helemaal niet. Het ziet er natuurlijk ook onwijs leuk uit met die witte laag en dan de marsepeinen worteltjes erbij. De mix heb ik al in huis – haha, zo hoort het geloof ik niet helemaal, maar het is een goede mix van Funcakes. Dus deze ga ik ook binnenkort proberen!

Bron

Een hele kip uit de oven

Ik eet vaak genoeg kip, maar heb nog nooit een hele kip bereid en in de oven gedaan. Mijn moeder en ik hadden ooit eens zo’n kip gehaald bij de slager en lekker dat ’t was! Vandaar dat ik het ook graag zelf wil proberen. Het schijnt niet heel moeilijk te zijn en kip is ook niet zo duur, dus dat valt mee!

Bron

Op enkele van deze gerechten ga ik mij dus de komende tijd storten. Sommige zal ik misschien binnenkort al maken, over andere gerechten kan ik voor nu alleen nog maar even dromen. Omdat het bijvoorbeeld best duur is, of toch best moeilijk!

Welk gerecht zou jij graag nog willen maken?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ziet er allemaal heerlijk uit! Ik wil graag eens een keer in mijn leven een appeltaart maken, dat heb ik nog nooit gedaan. En aanstaande zaterdag ga ik het toch proberen ;)

  2. Je hebt eigenlijk allemaal dingen uitgekozen die ik ook ooit zo willen maken. Ik denk dat toch wel boven aan mijn lijstje de carrotcake staat. Maar echt álle recepten verschillen zó erg van elkaar! Komt ook nog bij dat ik op zoek ben naar een healthy variant. Maaaar, ooit komt ‘ie er!

    • Klopt! Laatst zag ik een onwijs mooie carrotcake op de voorkant van een magazine maar de ingrediënten vond ik zo gek, vooral die van de frosting. Iedereen maakt ’t weer op een andere manier, lastig!

  3. Cakepops wil ik ook al heel lang maken! Maar dat ga ik waarschijnlijk doen op m’n high tea. :D Hazelnootschuimtaart heb ik laatst geprobeerd, ging niet helemaal zoals het zou moeten gegaan maar was wel erg lekker!

  4. Hazelnoot schuimtaart, mijn maagje gaat ervan knorren! Ik vind dat altijd zo heerlijk… heb er alleen nog nooit aan gedacht om er zelf eentje te maken. Carrot cake wil ik ook nog steeds eens maken! Daarbij staat bokkenpootjesijstaart ook nog hoog op m’n lijstje dat ik nog eens wil maken :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!