Groenten en fruit – December

2 dec 2012

Gisteren was de nieuwe maand weer begonnen. Normaal laat ik jullie dán altijd de groenten en fruit van de maand zien, maar dit keer liep dat iets anders. Gisteren hebben jullie namelijk mijn favorieten van de afgelopen maand kunnen zien. Vandaag beginnen we wel met de nieuwe maand, december!

Zelf vind ik zo’n lijstje altijd super handig. Je weet gewoon in één oogopslag welke producten deze maand (ofwel dit seizoen) lekker zijn én niet te vergeten goed verkrijgbaar. Daarom ook begin deze maand weer het lijstje. De laatst maand van het jaar mag hierbij natuurlijk niet ontbreken!

Groenten volop verkrijgbaar in december
Boerenkool, champignons, groene kool, koolraap, paksoi, pastinaak, pompoen, postelein, prei, rode bietjes, rode kool, savooiekool, schorseneren, spruitjes, uien, witlof, witte kool, wortel.

Fruit volop verkrijgbaar in december
Ananas, appel, avocado, banaan, citroen, kiwi, mandarijn, peer,sinaasappel.

Weer citroen in het lijstje van deze maand! Vorige maand heb ik hier al een heerlijk gerecht mee gemaakt, namelijk: lemon bars. Je kunt het recept hier terugvinden. Ik weet nog niet precies wat voor seizoensgerecht ik deze maand zal maken. Misschien wat lekkers met banaan, maar het lijkt me ook wel leuk om een lekkere stamppot te maken. Of een lekkere erwtensoep! Ook erg lekker met dit weer.

Ik wil graag een gerecht maken dat jullie leuk vinden om te zien en om natuurlijk zelf uit te proberen. Dus let me know! Laat vooral even een reactie achter, want ik heb jouw mening nodig!

Wat voor gerecht zou jij het liefst zien deze koude wintermaand?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Oh ik dacht al dat sinaasappels hierbij zouden staan! :D Ik heb de laatste tijd namelijk zulke heerlijke sinaasappels gegeten! Ik zou een recept voor erwtensoep wel leuk vinden. Ik vind namelijk al jaren dat ik het moet leren maken, maar het lijkt me altijd zo’n gedoe. Maar een ander recept is ongetwijfeld ook heerlijk!

  2. Ah handig, zo’n lijstje! Ik ben gek op avocado, dus dat komt goed uit. Heerlijk op brood, of door een smoothie, of om chocolademousse mee te maken, of door salade. :D
    Een recept voor erwtensoep is altijd goed, maar naar een lekkere stamppot ben ik ook wel benieuwd :). Normaal houd ik namelijk niet zo van stamppot haha. Ik heb een keertje een stamppot gegeten met pittige nootjes en perzik, dat was serieus echt heel lekker, maar daarna heb ik eigenlijk nooit meer een lekker recept gevonden hihi. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!