Groenten en fruit – Juni

2 jun 2012

Ook deze maand heb ik weer een lijstje opgesteld met de groenten en fruit van de maand Juni. Deze groenten en fruit zijn volop verkrijgbaar en goed van smaak. Kijk je mee?

 
 
 
 
Groenten volop verkrijgbaar in Juni
Andijvie, artisjok, groene asperge, witte asperge, aubergine, bloemkool, broccoli, champignons, koolrabi, komkommer, kropsla, mais, peultjes, postelein, raapsteel, radijs, sla, snijbiet, spinazie, spitskool, tuinbonen, tuinerwten, waterkers, wortel.

Fruit volop verkrijgbaar in Juni
Aardbeien, abrikozen, ananas, appel, avocado, banaan, citroen, kersen, kruisbessen, meloen, pruimen.

Vorige maand heb ik met de groenten broccoli en prei een hoofdgerecht gemaakt. Namelijk een broccoli-prei soep.
Als ik de groenten en fruit van deze maand zie, heb ik al gelijk een paar leuke gerechten in mijn hoofd. Vooral qua fruit zie ik er lekkere dingen tussen staan, dus ik dacht aan een citroentaartje, of misschien een lekkere appeltaart.

Er staan trouwens nog een hoop lekkere recepten in de planning! Recepten voor een salade, chocoladetaart en een lekkere pasta met kip. Dan weten jullie een beetje wat jullie kunnen verwachten. Als jullie verder nog ideeën hebben voor een recept, zeg het gerust en dan kijk ik of ik er iets leuks van kan maken!

Met welke groenten of fruit wil jij een gerecht zien deze maand? Laat het weten!

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Oh super dit! Hier heb ik de vorige keer ook veel plezier aan gehad met die goddelijke sinaasappels! Dus ik ben hier weer heel blij mee :). Een citroentaartje lijkt me heerlijk! Ik zou ook wel graag iets met abrikozen zien, want ik ben dol op de smaak van abrikozen, maar als ik ze los eet vind ik de schil niet zo prettig aanvoelen..

  2. Oh my.. avocado! Meloen is ook lekker, zo zomers. :) Watermeloen is wel het lekkerst. ^^ De kersen trouwens ook! De bloemkool mag wel lekker wegblijven. Hopelijk ziet moeders die niet in de winkel liggen. xD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!