Hello Greece!

17 aug 2012

 Ik ga nog op vakantie! Het was wel stom dat ik zolang moest wachten, maar nu is het eindelijk zover. Vannacht moeten we om half 4 op het vliegveld zijn, om 6 uur vertrekt ons vliegtuig naar Griekenland!

 
 
 
 
Samen met mijn vriend heb ik deze reis geboekt. Het is voor mij pas de tweede keer dat ik ga vliegen, dus super spannend. We waren allebei nog nooit in Griekenland geweest en we wilden graag naar een warm land. Daarom Griekenland, om precies te zijn: Corfu.

Dit artikel is om jullie ervan op de hoogte te stellen dat ik er dus eventjes niet ben. Ik ga tien dagen lang genieten van zon, zee, strand en cultuur in Corfu. Er zullen wel gewoon artikelen online komen, maar ik kan niet op jullie reageren als jullie een vraag stellen.
Ik hoop daarom dat jullie elkaar onderling kunnen helpen, dat als iemand een vraag stelt & jij weet het antwoord, dat jij dan even reageert. Ook houdt mijn moeder de comments weer in de gaten, net als een maandje geleden toen ik een weekje wegging naar Nieuwkoop.

Maaaar…… Dat is niet alles! Natuurlijk wil ik jullie ook even laten zien wat we allemaal van plan zijn om te gaan doen in Griekenland. We hebben al een paar dingen uitgekozen, maar laten het voor de rest nog even op z’n beloop. Als jij weleens naar Corfu bent geweest en je heb nog leuke tips voor ons, laat ’t dan gerust even weten, altijd leuk!

Het appartementencomplex
Allereerst wil ik jullie het appartementencomplex laten zien waarin we verblijven. Dit complex heet Ippocrates en ligt in Acharavi.

Minicruise Paxos-Antipaxos-Blue Caves
Verder gaan we nog een mini-cruise maken. We hadden dit eiland namelijk uitgekozen op basis van de foto’s van de omgeving. Dat we een boottocht zouden gaan maken, was dus al zeker! De omschrijving van deze cruise sprak ons erg aan, lees zelf maar!

Paxos-Antipaxos-Blue Caves
Geen Griekse vakantie is compleet zonder dat u een zeecruise heeft gemaakt. Wij bieden u een prachtige boottocht aan boord van een minicruiser en u bezoekt drie bijzondere plekken: Paxos, Antipaxos en de `Blauwe Grotten van Paxos´. We varen vanuit de “Nieuwe-Haven” van Corfu stad en u hebt een uniek uitzicht over de `Oude Stad´ en de twee Venetiaanse forten. Richting het zuiden komen we langs het schiereilandje `Kanoni´ en het paleis `Mon Repos´. We passeren ook de toeristenplaatsen Perama, Benitses, Kavos en Kaap Asprokavos, het meest zuidelijke puntje van Corfu. Al snel naderen we het kanaal tussen Corfu en het prachtige groene eilandje Paxos, dat dicht begroeid is met duizenden olijf- en citrusbomen.

Tijdens de overtocht passeert u rechts aan het prachtige haven-plaatsje `Laka en varen verder naar het zuiden langs de westkust van het eiland Paxos, met haar indrukwekkende rotsachtige kustlijn en haar unieke witte zandstranden. Dan zal de boot de adembenemende zeegrotten in varen, het kristalachtige, blauwe water zal u sprakeloos laten. Als we de grotten weer uitvaren, komen we al snel aan bij het prachtige zandstrand van Antipaxos. Hier wordt u u in de gelegenheid gesteld een heerlijke duik in zee te nemen. Daarna gaan we terug richting Paxos en passeren het nauwe kanaal richting het pittoreske haven-plaatsje Gaios. Hier kunt u een makkelijke wandeling maken door de nauwe straatjes of eventueel van een heerlijke lunch (niet inbegrepen) in een traditionele Griekse taverne gaan genieten.

Aqualand
Tot slot willen we ook graag nog naar Aqualand, dat is een waterpark met 38 verschillende glijbanen, family-rafting, een 24 meter vrije hoge val en een 350 meter lange “lazy river”. Ook zijn er ontzettend grote zwembaden; in totaal 125.000 m2. Ook hier heb ik een paar foto’s van voor jullie!

Dit waren een paar van de dingen die we gaan doen in Griekenland. Ik heb er superveel zin in! Ik heb lang moeten wachten, maar nu is het eindelijk zover. We hebben ook goed weer, tussen de 32 en 36 graden, dus perfect! In een ander artikel zal ik nog laten zien welke beauty-spulletjes ik meeneem.

Heb jij nog leuke tips voor me? Dingen die je zéker moet doen als je in Corfu bent?

Liefs,
Joyce.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!