Hoe ik mijn eyeliner zet!

21 aug 2012

Ik heb een tijdje moeten experimenteren voordat het me lukte om goed met eyeliner te werken. Vandaag wil ik even met jullie delen hoe ik mijn eyeliner graag zet. Dat is mijn favoriete manier van dit moment en werkt ontzettend fijn voor mij.

 
 
 
Vroeger lukte het mij nooit om mooi eyeliner op te doen. Ik kon nooit een mooie lijn trekken. Daardoor werd het lijntje steeds dikker en dikker. Totdat het lijntje op een gegeven moment zowat m’n hele bewegend ooglid besloeg, herkenbaar? Nu heb ik eindelijk ‘mijn’ manier gevonden, namelijk met een mooie wing. Dat lukte me namelijk ook nooit, ik prutste altijd maar wat en deed er altijd een leuk lusje achteraan. Nu heb ik ‘m eindelijk door!

And that is how we do it!

Haha, aanschouw mijn tekenkunsten! Door middel van deze tekening wil ik stap voor stap uitleggen hoe ik precies te werk ga.

Stap 1 – donkerblauw: Ik trek een (dun) lijntje van ongeveer het midden, iets meer naar de binnenkant nog toe, naar de buitenkant van mijn oog.
Stap 2 – oranje: Ik vul het lijntje aan de binnenkant van mijn oog aan. Ik begin aan de binnenkant en maak hem dan vast aan de rest van de eyeliner die er al zit.
Stap 3 – rood/roze: Ik maak de wing. Meestal gok ik dit een beetje, ik maak hem meestal richting het uiteinde van m’n wenkbrauw toe. De ene keer loopt ‘ie wat meer omhoog dan de andere keer.
Stap 4 – paars: Zo’n dun lijntje aan het uiteinde staat een beetje raar, daarom maken we hem wat dikker. Dit doen we aan de bovenkant én aan de onderkant, net zolang totdat jij ‘m goed genoeg vind.

Het resultaat

Zo ziet het eruit wanneer ik mijn ogen open heb….

En zo wanneer ik mijn ogen dicht heb….

Tips & Tricks
#1. Krul je wimpers alvast en doe nog geen mascara op. Als je nog je wimpers moet krullen, nadat je je eyeliner hebt gedaan, ruïneer je je eyeliner. Erna pas mascara opdoen vind ik handiger. Want elke keer als ik eyeliner opdoe, komt er wat op m’n wimpers. Als je er dan al mascara op heb zitten, wordt ’t zo klonterig!

#2. Gebruik een eyeliner die jij fijn vindt, dat kan een gel eyeliner zijn, een eyeliner met een vilten puntje of juist een eyeliner met zo’n lang uiteinde.

#3. Oefening baart kunst, verwacht niet dat het de eerste keer gelijk goed zal gaan!

#4. Doe wat oogschaduwbasis op, of eventueel een huidskleurige oogschaduw. Je zult zien dat je eyeliner dan veel langer blijft zitten.

#5. Je hebt al oogschaduw opgedaan en wilt daarna eyeliner op doen. Je let even niet goed op en je knoeit. Geen probleem! Laat ’t even opdrogen en haal het daarna weg met een droog wattenstaafje. Zo gooi je je oogschaduw niet door de war!

Ik hoop dat jullie dit een beetje nuttig vonden. Dit is hoe ik mijn eyeliner opbreng, het kan natuurlijk zijn dat jij een hele andere manier hebt. Dat is prima! Ik wil in dit artikel alleen laten zien hoe het werkt voor mij.

Doe jij je eyeliner ook altijd op deze manier op?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. Ik deed het ook zo, beginnen op het ooglid, nu doe ik het met een eyelinerstift, wat echt moeilijk is als je een gelliner bent gewend. :’) Maar nu begin ik met de wing, trek ik hem terug naar mijn ooglid, dan begin ik met de blauwe lijn en dan oranje, perfectioneren en done! Duurt zo een vijf minuten ofzo. :””)

    • Pfff, nou je wilt niet weten hoelang het duurde voordat ik dat eindelijk onder de knie had. Echt héél lang. Bij één oog wilde het de hele tijd maar niet lukken. Nu – na veel oefenen – gaat het al een stuk beter, maar nog steeds niet altijd perfect ;p

  2. Pingback: BeautyChef — Filmpje: Today’s look #1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!