Mini Cinnamon rolls – snel en gemakkelijk!

22 feb 2015

Laatst wilde ik graag iets bakken, maar ik had niet zoveel tijd. Ik wilde dus iets wat snel klaar was en waar ik niet te veel moeite voor hoefde te doen. Vandaar deze cinnamon rolls. Deze zijn binnen dertig minuten klaar en met het bereiden hiervan ben je nog geen kwartier bezig.

Ingrediënten voor zo’n 15 mini cinnamon rolls
– 1 croissant deeg (wil je grotere rolls, kies dan voor de super!)
– 100 gram donkere basterdsuiker
– 1 eetlepel kaneel
– 150 gram poedersuiker
– enkele druppels water
– 1 ei en boter om de schaal mee in te vetten (niet op de foto)

Begin met het croissantdeeg. We houden de lengte aan van vier croissants. Een derde snijd je er dus af. Dit snijd je vervolgens doormidden en plak je als het ware er aan de bovenkant aan vast. Zo wordt het deeg wat breder en kun je de cinnamon rolls wat verder oprollen. Verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Maak het mengsel dat erop komt. Zelf had ik net wat te veel, dus ik heb de hoeveelheden wat aangepast. Natuurlijk moet je het naar eigen smaak aanpassen. Omdat je het oprolt hoeft er geen hele dikke laag op. Dit is een mengsel van donkere basterdsuiker, kaneel en een half ei.

Deze laag kan dus eigenlijk iets dunner! Verdeel het mengsel over het croissantdeeg.

Rol de lap croissantdeeg op van boven naar beneden, anders worden je cinnamon rolls namelijk veel te dik – mocht je de andere kant op rollen. Ook heb je er dan maar een stuk of vier. Mocht je ze toch iets groter willen hebben, dan kun je voor het super croissantdeeg kiezen.

Vet de ovenschaal in met wat boter. Ik koos zelf voor een ovenschaal, maar ik raad je aan om het in een muffin vorm te maken. Dan kan je ze namelijk een stuk gemakkelijker uit elkaar halen en hebben ze meer ruimte om te rijzen. Maakt in principe niet uit, maar is net wat gemakkelijker.

Smeer de cinnamon rolls in met de rest van het ei – eerder hadden we namelijk maar de helft gebruikt. Zoals ik al zei, je kunt ook kiezen voor een muffin vorm. Zet ze daarna in de oven!

Dan is het tijd voor de icing. Dit is echt super simpel. Strooi wat poedersuiker in een bakje en voeg daaraan wat druppels water toe. Je hoeft echt niet veel water toe te voegen, anders wordt het te dun! Liever eerst wat te weinig, je kun altijd nog wat extra water toevoegen. Zodra de cinnamon rolls uit de oven komen, kun je de icing erover gieten.

Na zo’n kwartier á twintig minuten in de oven zijn ze klaar. Gaat het nou te hard? Draai de oven dan een standje terug op 175 graden. Dit is natuurlijk een onwijs leuk hapje voor op de verjaardag of high tea. Probeer het eens zou ik zeggen! Zodra ik wat meer tijd heb, ga ik ze eens ‘from scratch’ maken.

Heb jij weleens zelf cinnamon rolls gemaakt?

Liefs,
Joyce

Reacties

    • Hoi Gea,

      Dat is niet zo één, twee, drie te zeggen. Wat ik je aan kan raden: laat de koeken wat minder lang bakken dan normaal gesproken. Al voelen ze nog wat zacht aan, na de oven harden ze altijd nog wat uit. Zijn ze daarna nog te zacht of niet gaar, dan kun je ze altijd nog even terugzetten in de oven. Zelf heb ik een mix gebruikt. Heb je deze niet, dan kun je proberen om wat extra ei of boter door het deeg te doen, dit zou het eindresultaat eventueel ook minder hard kunnen maken. Succes!

Laat een reactie achter op Marjolein Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!