Watched movies #1

24 mrt 2012

Ik vind het ontzettend leuk om films te kijken. Ik ga dan ook erg vaak naar de bioscoop, vooral samen met mijn vriend – we hebben allebei Pathe Unlimited en daar maken we natuurlijk volop gebruik van!

Het lijkt mij wel leuk om eens in de zoveel tijd een update te plaatsen over een aantal films die ik heb gezien. Ik vertel waar de film over gaat en wat ik ervan vond. Dus als jij nog zit te twijfelen of die film wel echt zo leuk is dan heb je hier je antwoord! Vandaag ga ik zes films voor jullie reviewen. Veel verschillende genres, dus voor ieder wat wils!

The Help

Deze film volgt het leven van zwarte huishoudsters in de jaren ’60.
De schrijfster Skeeter wil hun persoonlijke verhalen bundelen in een boek.
Eerst zijn de huisvrouwen wat terughoudend, maar algauw komen de verhalen los.
De film is gebaseerd op het boek van Kathryn Stockett dat in Nederland is uitgegeven onder de titel ‘Een Keukenmeidroman’.

Dit vond ik een erg goede film. Eerst hoefde ik er niet zo nodig heen, maar omdat er een paar vrienden heen wilden, waren ik en Thijs meegegaan. Het is een erg serieuze film. Het wordt ook meteen duidelijk waar de film precies over gaat. Ik vind dat alle acteurs erg goed hun rol vertegenwoordigen. Er spelen veel verschillende karakters mee in de film. Het is leuk dat de film heel goed vanuit het oogpunt van de huisvrouwen wordt gefilmd. Kortom, een erg leuke film, met een goed verhaal. Ik zou deze film zeker even bekijken als je ‘m nog niet gezien hebt!

IMDB cijfer: 8.0

The Descendants

Wauw, wat vond ik dit een goede film. Oké, een paar dingen hadden wat beter uitgewerkt mogen worden, maar over het algemeen vind ik dit een hele goede film. Er speelt een grote naam in mee, namelijk; George Clooney. Wie kent ‘m niet? Ook is de film genomineerd voor 5 Oscars. Er zit een goede verhaallijn in deze film. Het is niet zo’n standaard filmverhaal – jongen ontmoet meisje, etc, maar een film met een serieus verhaal.

George Clooney speelt Matt King, een rijke landeigenaar. Hij is getrouwd met een vrouw, maar zij ligt nu na een ernstig ongeluk in een terminale coma. Hij ging nooit om met zijn dochters van 10 en 17 jaar. Dan komt hij erachter dat zijn vrouw een affaire had. Hij gaat samen met zijn twee dochters op zoek naar de man met wie zijn vrouw een affaire had. Tegelijkertijd moet hij ook nog beslissen of hij zijn huis en land verkoopt én aan wie…

IMDb cijfer: 7.6

Jack and Jill

Toen ik voor de eerste keer de trailer van deze film zag, wist ik al gelijk dat ik hierheen wilde. De trailer was namelijk erg grappig en Adam Sandler vind ik een erg goede en grappige acteur. Ik vind het erg knap hoe de film is gemaakt, want Adam Sandler speelt in deze film zichzelf én zijn zus. Elk jaar komt zijn zus even bij hem op bezoek. Dit jaar blijft ze langer dan verwacht. Haar broer, Jack, ergert zich hier erg aan en probeert alles om haar weg te krijgen. Tegelijkertijd heeft hij allerlei belangrijke reclamedeals lopen, hij is namelijk een succesvolle reclameman.

Ook Al Pacino komt nog even in beeld deze film, maar ik vind dat hij geen leuke rol speelt. Verder vind ik dat Adam Sandler en Katie Holmes totaal geen chemie hebben samen, erg jammer. Er zitten een aantal grappige dingen in deze film, maar niet genoeg, vind ik zelf. Deze film is leuk om gezien te hebben, maar ik zou er niet speciaal tijd voor vrijmaken. Kortom, leuke film om te kijken als je even niets te doen hebt.

IMDb cijfer: 3.3

Achtste-Groepers huilen niet

Dit lijkt misschien één of andere stomme kinderfilm,  maar dat is totaal niet zo.
Het gaat over een meisje: Akkie. Ze zit in groep 8 en houdt heel erg veel van voetbal.
Dan moet ze op een dag naar de dokter, omdat ze heeft gevochten met Joep een jongen uit haar klas. Daar ontdekken ze dat Akkie leukemie heeft. Deze film gaat over de strijd van Akkie tegen de leukemie, zware tijden, maar ook de leuke tijden. Er gebeuren ook een aantal onverwachte dingen.

Al met al is het een aangrijpende film. Het is een heftig verhaal en de emoties kunnen hoog oplopen. Toen de film afgelopen was, zat zowat iedereen in de zaal te huilen.
Zeker een aanrader!!!

IMDb cijfer: 8,0

The Devil Inside

Erg slechte film, heel jammer…. Het leek me een erg spannende film. Er werd ook al lang reclame voor gemaakt, maar nee. Ik schrik erg snel van films en vind ze heel snel eng – zie: slapeloze nachten van Paranormal Activity en Insidious. Maar deze film vond ik niet erg eng. Tuurlijk, er waren een paar enge stukjes, maar niet erg veel, ik vind dus niet dat dit een echt goede thriller of horrorfilm is.

In deze film probeert Isabella het mysterie te achterhalen van haar bezeten moeder, die beschuldigd wordt van moord op drie mensen. Ze gaat naar Italië, omdat haar moeder daar zit opgesloten. Hier raakt ze betrokken bij een reeks van illegale exorcisme.
Het is een open einde. De drie ‘hoofdpersonen’ kregen een auto-ongeluk, maar er werd niet laten zien of ze nog leefden of niet. Er is dus kans op een vervolg, maar ik hoef ‘m niet te zien… Mijn tip: skippen deze film!!!

IMDb cijfer: 3.6

Black Out

Leuke film. Niets meer en niets minder. Het is geen spectaculaire film, maar ook zeker geen slechte film. Al helemaal niet voor een Nederlandse film. Op de dag voor zijn huwelijk wordt ex-crimineel Jos Vreeswijk wakker met een pistool in zijn hand naast een onherkenbaar lijk. Ook heeft hij blijkbaar twintig kilo cocaïne gestolen. Jos krijgt 24 uur de tijd om alles op te lossen. Er is alleen één probleem: hij is zijn geheugen kwijt. Lukt het hem nog om alles op te lossen voor zijn huwelijk?

Het is een grappige en spannende film. Er spelen een aantal bekende acteurs en actrices in mee. De karakters zijn ook erg grappig uitgevoerd en lekker stereotiep.
Ik had deze film gezien bij een Sneak Preview en ik had er geen spijt van!
Dus, als je zin hebt in een grappige Nederlandse film, zeker gaan kijken…

IMDb cijfer: 6.9

Hebben jullie deze films ook gezien? Wat vond je ervan?

Liefs,
Joyce.

Reacties

  1. The help is toch de verfilming van het boek ‘De echte keukenmeiden roman’? Dit boek wil ik al heel lang lezen. De film ‘The help lijkt me ook wel erg leuk! ♥

    • Dat klopt ja, het boek is verfilmt door een goede vriend van de schrijfster.

      Het boek heb ik zelf niet gelezen, misschien ga ik dat ooit nog wel is doen. Het boek schijnt trouwens – net als de film – erg mooi te zijn!

  2. Wat handig zo’n post! Ik vind het altijd leuk om naar de bios te gaan, maar weet nooit naar welke film… Achtste groepers huilen niet heb ik trouwens zo’n 12 jaar geleden gelezen en moest er zo om huilen! Prachtig boek iig, dus de film zal ook wel erg mooi zijn!

  3. Ik vind deze posts echt leuk. Nu heb ik zin om films te kijken haha. Ik wil The Help heel graag nog zien. Maar het verhaal is echt precies hetzelfde als het boek. Ach, ook super leuk. Alles zien waar ik me een hele tijd zo erg in ingeleefd heb.

    • Dat is waar! Het wordt ook echt heel erg goed nagespeeld, de karakters zijn echt ontzettend goed uitgekozen. Het verhaal komt echt over. Dus het is echt super om te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!