My food in Corfu | 2013

3 sep 2013

Jullie hebben gisteren kunnen zien wat ik allemaal gedaan heb op vakantie, nu heb ik alle food foto’s voor jullie. Het zijn er een hele hoop. Je ziet vooral het echte Griekse eten terug komen, want daar hebben wij echt van genoten. Veel plezier met het kijken naar deze heerlijke foto’s.

Dit vond ik echt het lekkerste drankje wat ik hier in Corfu heb gedronken. Het heet oranje juice en lijkt een beetje op Extran, siroop en sinaasappelsap. Super lekker!

Dit gerecht heet Kokkinisto. Dat is vlees in rode wijn saus. Het was best lekker, het vlees viel helemaal uit elkaar!

Souvlaki! Dit had ik zelf niet besteld, maar ik vond het wel echt super lekker.

Een gigantisch broodje gyros, maar ook dan ook écht groot!

Broodje hamburger. Dit soort broodjes waren heel goedkoop, maar €3,-!

We hebben echt ontzettend veel ijs gegeten, zowat elke dag wel, haha. Ze hadden een ijssalon met ontzettend veel en lekker schepijs. In hele lekkere en aparte smaken, onder andere Ferrero Rocher!

We waren er 15 dagen. Elke dag uit eten zou wel een heel duur grapje worden, vandaar dat we af en toe ook zelf hebben gekookt. Dit was pasta met rode saus.

Ook hebben we heel vaak pita gyros gegeten. Ik krijg echt alweer honger als ik eraan terug denk, haha.

Op de verjaardag van m’n vriend zijn we ook heerlijk uit eten geweest. We zijn naar een restaurant geweest waar ze dingen aan het spit hadden. Dit was lam.

Zelf had ik kip van het spit. Het was echt zo super lekker! Het was ook echt gigantisch veel, we kregen het bij lange na niet op.

Dit is een ‘bacon butty’. Een hamburgerbroodje met heerlijke bacon erop. De broodjes waren alleen een beetje droog, de bacon was wel erg lekker.

Snickers ijsje, yay!

De supermarkt was echt super leuk. Je had een hele vlees en kaas afdeling. Ook kon je zelf noten scheppen.

Tussen de middag maakten we vaak tosti’s!

Ook hebben we Frozen Yoghurt geprobeerd. Het was best lekker, maar ontzettend duur. Vandaar dat we voor het yoghurt schepijs zijn gegaan de andere keren. Wel was het leuk om de toppings zelf erop te doen.

Bij onze maaltijden kregen we vaak brood vooraf. Dit was echt heel erg lekker brood. Allerlei verschillende soorten broodjes met sesamzaadjes en dergelijke.

Dit was één van mijn favorieten gerechten. Het heette ‘Smoked pork belly strips’. Dit was heerlijk vlees met BBQ saus. De aardappeltjes die erbij zaten waren ook echt goddelijk!

Sofrito, vlees in knoflooksaus. Dit had mijn moeder besteld en het was zó lekker.

Ook hebben we een avondje pizza’s gegeten. Dit was een tonijn pizza, zelf had ik een pizza met kaas, ham en bacon.

Spaghetti Carbonara. Het lijkt weinig maar het was echt super veel. M’n vriend kreeg het met moeite op en hij eet altijd VEEL!

Dit gerecht heet Stifado. Het is vlees met heel veel ui. Ik vond het wel lekker, maar niet heel bijzonder.

De patatjes waren wel echt heel goed. Ze waren super lekker gekruid en heel krokant. De beste patat die ik ooit gegeten heb!

Na afloop kregen we nog een shotje waar kumquat in verwerkt zat. Dit zag je erg veel op Corfu. Het zat in alles; jam, likeur, honing. Ik weet alleen niet wat het precies is.

M’n moeder had mousaka besteld. Zelf houd ik totaal niet van aubergine dus ik heb het niet geproefd. Het zag er in ieder geval wel heel erg mooi uit!

Thijs heeft haai gegeten! Het was niet heel speciaal, gewoon heel zacht vlees. Het had geen uitgesproken smaak.

Zelf was ik voor de zwaardvis gegaan, yum!

Voorafje… Brood met héél veel knoflook en olie!

Dit was echt té lekker, ik denk wel het lekkerst dat ik gegeten heb de afgelopen vakantie. Het was kip met een hele lekkere romige saus.

Thijs ging voor de gyros plate.

Op de laatste avond ontdekten we nog een leuk bakkertje. Hier hadden we dus ons toetje gehaald. We zijn gegaan voor de chocoladetaart en lemon pie. Ze waren allebei heel erg lekker. Vooral de lemon pie, want die was lekker fris.

En in het vliegtuig terug naar huis alweer… Ik bestelde een lekkere sandwich met eiersalade en bacon.

Dit waren mijn vakantiefoto’s! Ik had nog veel meer foto’s van het eten, maar moest toch een beetje kiezen, anders werd het wel erg veel! Ik heb m’n buikje rond gegeten en genoten van het Griekse eten. Ik ga de gyros zeker missen!

Eet jij vaak Grieks?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Oooh alles ziet er zo lekker uit! Een gigantisch broodje gyros, dat wil ik eten nu haha. Overal ook frietjes bij haha. Snicker ijs, oooh me wants too. Frozen Yoghurt is inderdaad ontzettend duur, maar zo lekker <3

  2. Ohh wat iet het er allemaal lekker uit zeg!
    Maar die patatjes waarvan jij zegt dat ze de allerlekkerste waren, zien er helemaal neit het allerlekkest uit. Haha een beetje bleek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!