My food in photos | April 2014 – #3

22 apr 2014

Ook vandaag weer een hoop foto’s! Dit komt natuurlijk door Pasen. Ik heb de afgelopen Paasdagen namelijk enorm lekker – en veel – gegeten. Buiten dat heb ik natuurlijk nog meer dingen op afgelopen week. Kortom: een hoop heerlijke food foto’s!

We begonnen de week met kip met rijst! Dit komt eigenlijk heel simpel uit een pakje, het heet Kip Madras. De saus is een lichte kerriesaus, heel lekker! De appel maakt het overigens ook heel fris.

Ik kocht mijn favoriete thee, dus dronk de hele week door thee. Ik nam de theepot mee en zette ‘m op mijn bureau, zo kon ik de hele tijd bijvullen. In ieder geval genoeg gedronken deze week!

Dit zijn echt de lekkerste aardappeltjes ever! Dit zijn gekookte aardappelen die daarna nog opgebakken zijn in de pan, in wat roomboter. Wat zeezout en mayo erbij, perfect.

Ik ging met mijn moeder de Kruidvat plunderen voor wat MUA make-up. We hadden alleen nog niets gegeten, dus we haalden wat bij de bakker. Ik koos voor deze lekkere ‘paas’ donut.

Ook werd het weer eens tijd voor broccoli prei soep. Dit had ik al veel te lang niet meer gemaakt en ik had er zo’n trek in!

Wij hebben thuis bijna nooit melk, omdat ik de enige ben die het drinkt. Een heel pak krijg ik nooit zo snel op. Vandaar dat ik af en toe wel eens zo’n kleiner pak haal. Heel lekker! Vooral als het iets warmer is en als de melk zelf lekker koud is.

Bij de Jamin haalde ik super veel lekkere paaseitjes in verschillende smaken. Suikerspin, mint, zeezout & karamel en nog veel meer…. Super lekker!

Ik zou eigenlijk tapas gaan eten samen met mijn vriend, maar we waren te laat met reserveren. Dus helaas zat ’t al helemaal vol. We gingen sowieso naar de stad, dus aten even snel een hamburger.

Het Liefde & Passie brood én de rucola waren in de aanbieding bij de AH. Hier kon ik wel een lekker broodje mee maken. Het smaakte onwijs goed. Dit broodje was van de tweede dag, met dingen die nog over waren. Het broodje van de avond ervoor was nog lekker, hier zat ook onder andere spek op. Dit recept staat al online om eens met jullie te delen!

Ook aten we deze week pannenkoeken. Dit had ik echt al onwijs lang niet meer op. Het smaakte me onwijs goed. Mijn favoriet? Een pannenkoek met spek of een naturel pannenkoek met nutella of basterdsuiker.

Toen ik zaterdag uit mijn werk kwam, at ik een lekkere salade van de AH. Er zijn twee salades die ik erg lekker vind van de AH en dat zijn de versies met kip. Je hebt deze met aardappels en ei en een versie met pasta en paprika. Beide zijn ze heel goed te doen.

Mijn vader kocht een reuze paas mergpijp voor me. Hmmm!

Zondagochtend ontbeten we gezellig met de familie van mijn vriend. Heerlijke croissantjes, paasbrood, eitjes, té lekker.

Be prepared, nu komen er een hele hoop foto’s van het lekkere avondeten. De broer en moeder van m’n vriend vinden het leuk om te koken en kunnen het ook heel goed. We aten dus erg lekker! Het hoofdgerecht was lam, dit moest zo’n drie uur lang in de oven samen met onder andere wat tomaatjes, ui, knoflook en kruiden. Zo zag het eruit voordat het de oven in ging.

Als voorgerecht aten we uiensoep met zelfgemaakte croutons. Ik had nog nooit uiensoep op, maar vond ’t erg lekker!

Zo zag het lam er uiteindelijk uit nadat het lang in de oven heeft gestaan. Ik had ook nog nooit lam gegeten, maar dit was zó lekker.

We hadden ook nog aardappeltjes uit de oven erbij!

Erwtjes met spek en ui. Ik ben gek op erwtjes, hmmm.

Dit was uiteindelijk mijn bordje! Ik heb heerlijk gegeten en zat ook behoorlijk vol na het hoofdgerecht. Natuurlijk moest ik wel nog wat plek over laten….

Ik had namelijk het toetje gemaakt! Op Laurasbakery zag ik een leuk recept. Namelijk een hol chocolade paasei, waar de bovenkant vanaf is gesneden. Hierin wat kwark met in het midden wat lemon curd. Zo lijkt net net op een echt ei van binnen! Hierbij serveerde ik een fruittaartje. Yum! Het was echt heel erg lekker. Het recept voor lemon curd komt over een poosje nog wel online!

Op Tweede Paasdag gingen we gourmetten! Altijd leuk, lekker en gezellig!

Heel, heel, heel veel foto’s dus deze keer, haha. Maar goed, ik houd er altijd van om lekker veel foto’s te bekijken, jullie hopelijk ook. Ik heb dus een hele fijne week gehad zoals jullie waarschijnlijk wel hebben kunnen zien aan de foto’s.

Heb jij ook lekker gegeten met de Paasdagen?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Jij hebt heel lekker gegeten deze week! Ik vond toevallig ene zak paaseitjes die ik een maand geleden had gekocht maar vergeten was. Die suikerspin vond ik echt té vies haha.

  2. Hahaha dat chocolade eitje met kwark en lemon curd is superleuk! Ik heb zelf ook een heel leuk paastoetje gemaakt: chocoladevogelnestjes met paaseieren erin, zo lekker!

  3. Wat een heerlijke foodfoto’s zeg! :) Wij hebben met pasen eigenlijk niet zo veel bijzonders gegeten; zondag patat bij mijn schoonouders en maandag heb ik zelf rijst met broccoli en vissticks voor mijn vriend en mij gemaakt. Vooral het gourmetten had me wel heerlijk gegeten! :)

Laat een reactie achter op Susanne Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!