My food in photos | December #1

3 dec 2013

Weer een extra lange editie deze keer. Ik maak gewoon onwijs veel foto’s van eten, want eten is gewoon leuk en lekker, haha. Dit keer onder andere heerlijke zelfgemaakte pasta, lekkere toetjes, chips uit mijn jeugd en een heerlijke salade.

Een ietwat onscherpe foto, excuses. Dit is één van de heerlijkste toetjes die ik ken, namelijk crème brûlée! Ik heb het nog nooit zelf geprobeerd te maken, maar deze kun je ook gewoon in de supermarkt kopen. Je kunt de bijgevoegde suiker erover heen strooien en dan krijg je vanzelf een harde suikerlaag. Ideaal!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet heel veel fruit eet, maar de laatste tijd eet ik het weer iets meer. Sinds een tijdje heb ik ook kiwi leren eten, best lekker!

Lekkere gemarineerde kip maken. We kopen vaak een pak ‘Kip Tandoori’ of ‘Kip Madras’. Super simpel. Je hebt een pak waar rijst, sausmix en specerijen in zit. Verder hoef je daar alleen nog kip aan toe te voegen en een appeltje of paprika.

Vorige week dinsdag hadden we tien minutengesprekken. Dat hield in dat we tot vijf uur gesprekken hadden en vervolgens om half zeven weer begonnen met de andere gesprekken. Ik had dus aan m’n moeder gevraagd of ze een snel maaltje mee wilde nemen bij de AH. Ik wou al een hele tijd zo’n maaltijd salade proberen. Ik ging voor de caesar salade.

Dit is ‘m dan! Ik vond het echt een hele lekkere salade, vond alleen de dressing niet zo lekker. Ik houd meer van honing-mosterd saus. Het is een prima salade om even mee te nemen voor onderweg. Het is wel onwijs veel, ik kreeg hem bijna helemaal op, maar ik had dan ook heel veel honger.

Tijd voor een pastasaus! Ik had de groenten bij elkaar in de pan gedaan en vond het er zo mooi uit zien. Prachtige, heldere kleuren. De saus was trouwens ook erg lekker geworden.

Toen ik met mijn moeder ging winkelen, gingen we even zitten om wat te drinken. Ze hadden deze heerlijke punt taart. Het was speculaastaart met bavarois, dat is een soort luchtige mousse. Heel lekker, maar ook heel machtig. Ik kreeg hem dan ook niet helemaal op. Daarbij dronk ik koude chocolademelk. I love it!

Wij maken altijd veel pasta saus en zetten dan een deel in de koelkast, de rest vriezen we in. Hier at ik mijn pastasaus, gecombineerd met verse pasta van de AH. Het smaakte erg goed.

Dit zijn zulke lekkere koekjes, hmmm!!!

Omdat ik mij niet heel goed voelde op een gegeven moment deze week, haalde ik het laatste beetje broccoli prei soep uit de vriezer. Heerlijk om te eten als je je niet op en top goed voelt. Je krijgt ook gelijk een hoop vitamientjes binnen!

Het Liefde&Passie brood was in de aanbieding bij de AH dus mijn moeder had wat voor me meegenomen. Vooral de soorten brood met pitjes erin vind ik heel lekker, terwijl ik daar normaal niet heel veel van houd.

Toen ik aan het werk was, kwam mijn vader eventjes langs. Hij bracht wel iets heel lekkers voor me mee, een moorkop. Super lekker!

De laatste tijd komt zuurkool wel erg vaak voorbij tussen mijn foto’s. Ik kan het ook niet ontkennen: het is gewoon één van mijn favoriete gerechten.

Een tijdje geleden had Lay’s een hele lekkere smaak, iets met zure ruim en kruiden. Het zat in een lichtgroene zak. Toen ik op de middelbare school zat, lag het even in de winkels en één jaar geleden weer. Het is alleen even snel weg als dat het in de winkels lag. Laatst was ik bij de Jumbo en zag ik dat deze smaak gewoon in hun vaste assortiment zit, yay, super goede ontdekking!

En we bewaren de lekkerste foto voor ’t laatst! Gisteren konden jullie natuurlijk al zien dat we bij mijn vriend zelf pasta hebben gemaakt. Althans, zijn vader. Wij hielpen met het maken van de vormpjes! Het was zo super lekker, je proefde goed dat de pasta zelfgemaakt was. Ook de saus was erg lekker met spekjes, tuinerwten, tomatensaus en kruiden.

Heb jij weleens zelf pasta gemaakt?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ziet er weer lekker uit allemaal! Ik heb ook wel een aantal keer zelf pasta gemaakt. Dat is inderdaad goddelijk, maar ik vind het wel echt te veel werk om het elke week te doen. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!