My food in photos | December #3

17 dec 2013

Afgelopen week ben ik een dag heerlijk uit eten geweest met mijn vriend. Verder heb ik enorm veel eieren gegeten, haha. De week sloot ik af met een lekkere warme chocolademelk. Dat was zeker niet verkeerd!

Toen ik maandag thuis kwam van stage had ik enorme honger. Vandaar dat ik besloot om een lekker eitje te bakken met spek en kaas. Een gebakken eitje op z’n tijd vind ik echt heerlijk en dan vooral met een witte boterham erbij.

Die avond ben ik bij Thijs en zijn ouders blijven eten. Ze hadden echt iets super lekkers gemaakt. Rijst met heel lekker vlees, fricandeau geloof ik. Daarbij nog wat lekkere groenten zoals prei, ui en paprika. Tot slot nog een lekker eitje erbij en wat saté saus!

Spaghetti Carbonara is één van mijn favoriete pasta’s. We hadden het al een hele tijd niet gegeten, vandaar dat ik het laatst weer eens heb gemaakt. Het was weer heel lekker, net als vanouds, haha. Die combinatie van spek en Parmezaanse kaas is zó lekker.

Woensdag liep ik even de Jamin in en bij toeval zag ik daar wat Amerikaans snoepgoed liggen. Ik zit er al een tijdje over te denken om wat online te bestellen, maar toen ik het hier zo zag liggen, was het wel heel gemakkelijk. Beide dingen waren echt heel lekker – en zijn dan ook al op, haha.

Lekkere spinazie met wat aardappels en een gekookt eitje erbij. Wel veel eieren hé deze week, haha. Ach, wat kan ik zeggen. Ik houd gewoon van eieren!

Donderdag ging ik met m’n vriend uit eten vanwege ons tweeënhalf jarige jubileum. De foto’s in dit restaurant lukken nooit goed omdat het altijd zo onwijs donker is. Ik hoop dat het ondanks het slechte licht toch nog een beetje te zien is. Dit was het voorgerecht: quessedillas. Hier had ik ook al eens een recept van op mijn site geplaatst, heerlijk vind ik dit!

Als hoofdgerecht koos ik voor een Mixed Grill. Dit waren een aantal gemengde vlees soorten. Namelijk een combinatie van gegrilde biefstuk, tournedos van kangoeroe en varkenshaaspuntjes champignonsaus. Het was heerlijk. Vooral de kangoeroe, dit had ik nog gegeten maar het was zó zacht, het smolt zowat op de tong. Heel lekker maar vooral ook heel veel. Ik vind de patatjes hier ook altijd zo lekker, hmm!

En dan tot slot het nagerecht, ik ging voor een Dame Blanche. Vooral de warme chocolade saus was echt super lekker. Was een heel geslaagd en vooral heel gezellig etentje.

Normaal eten wij altijd gebakken aardappeltjes erbij als we salade aten. Dit keer besloot ik om die aardappeltjes eens door de salade te doen, zodat je meer het idee kreeg van een maaltijdsalade. Was heel erg lekker. De salade bevatte dan natuurlijk aardappels maar ook kip, kaas, een eitje en honingmosterd saus. Erg lekker!

We hadden nog wat zuurkool liggen in de vriezer. Ik weet nooit tot hoe laat ik moet werken omdat ik in de horeca werk. Het is dan dus ideaal als er nog iets zoals zuurkool of soep in de vriezer ligt. Dat halen we er ’s ochtends gewoon uit en dan kan ik het opwarmen als ik thuis ben. En zoals altijd was de zuurkool weer heel lekker – begint saai te worden he?

En we sloten het weekend af met een warme chocolademelk. Deze kreeg mijn moeder ooit eens cadeau toen ze cupjes kocht voor haar koffiezetapparaat. Deze cupjes met chocolademelk kunnen gewoon in het koffiezetapparaat. Ik was even bang dat het een beetje naar koffie zou smaken, maar dat was totaal niet het geval. Ik houd van warme chocolademelk rond deze tijd!

Van welk eten (of drinken natuurlijk) kun jij geen genoeg krijgen op dit moment?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Je eerste gebakken eitje ziet er echt goddelijk uit! Inderdaad wel veeel eieren deze week, hou er zelf niet zo van. En de zuurkool kon natuurlijk niet missen haha! Waar ik op dit moment geen genoeg van krijg is intens puur hagelslag van de ruijter, zo lekker!

  2. Wat lekker allemaal, ik krijg spontaan honger, heerlijk. Op dit moment, ik zou het eerlijk niet kunnen zeggen, ik lust namelijk alles. Het is nou al laat maar morgen ochtend ga ik ook zo’n heerlijk eitje maken.
    Groetjes irene

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!