My food in photos | December #5

31 dec 2013

De laatste ‘my food in photos’ van 2013! Dit is gelijk een best lang artikel, want ook dit keer heb ik een hoop lekker eten dat ik aan jullie wil laten zien. We sluiten 2013 dus af met een knaller! Pak er alvast wat te eten bij, want ik waarschuw je alvast: hier krijg je honger van!

Deze foto’s zijn nog van de zondag ervoor. Een vriend van ons was namelijk jarig en wou gezellig gaan wokken met z’n allen. Dit hebben we dan dus ook gedaan. Ik heb van al mijn bordjes een foto gemaakt! Dit is het eerste bordje. Kip met broccoli, ui, taugé en zoetzure saus. Heerlijk!

Mijn tweede bordje van de avond. Dit keer heb ik het laten grillen, in plaats van wokken. Dit was ossenhaas, zalm, bami, zoetzure kip, bladerdeeg hapjes en wat patatjes. Alles door elkaar heen, haha.

Dit keer ging ik weer voor de wok, dezelfde combinatie als eerst met de broccoli, ui en taugé. Nu ging ik alleen voor varkenshaas in plaats van kip. Ook had ik een andere saus: zwarte peper saus. Maar die was mij ieeeets te heet, haha.

Toen was het tijd voor ijs! Voor mijn doen had ik al best veel gegeten en er kon nog vrij weinig bij. Eigenlijk kun je op de foto vrijwel alleen slagroom zien haha, maar eronder zaten nog bolletjes vanille, pistache en hazelnoot ijs. Ik heb er ook nog wat chocoladesaus en nootjes overheen gedaan!

En dan nog een laatste bordje met van alles en nog wat. Spekkoek, chocolademousse, soesjes en taart! Ik vind spekkoek echt heel erg lekker, wil het zelf ook graag eens een keer maken als ik er tijd voor heb.

Ondertussen was ik alweer aanbeland in Texel. Ook hier hebben we wat lekkers gegeten. Qua avond eten hebben we heel gemakkelijk gedaan, gewoon patat gehaald. Ik voelde me namelijk niet heel top, dus dan vonden we het zonde om uit eten t gaan. De dag erna voelde ik me beter en gingen we lekker lunchen. Thijs nam een clubsandwich met onder andere ei, spek en tomaat.

En ik ging voor een broodje warm vlees. Dit is een broodje dat ik erg vaak bestel als ik ergens ga lunchen, het is gewoon zó lekker!

Toen we bij mijn vriend thuis aankwamen stond er een lekkere pan met zuurkool en rookworst op ons te wachten. Daar had ik ook echt trek in, het was zó koud!

Eerste Kerstdag was ik bij mijn vader. Voordat we naar de bioscoop gingen, aten we nog even snel een soepje. We kozen voor erwtensoep. Dit vind ik één van de lekkerste soepen om te eten in de winter. Vooral zelfgemaakte, daarvan staat overigens een recept op de site! Héél toevallig heb ik dat recept precies een jaar geleden geplaatst, ook op 31 december!

Daarna aten we wat bij mijn oma. Er waren een hoop verschillende gerechten waaronder zalm, ragout, saté, rollade en meer! Ik heb van enkele dingen foto’s gemaakt. Hier kun je de saté zien, was erg lekker.

En hier de rollade. Ik vind dit altijd zó lekker om te eten. Het doet me ook echt aan Kerst denken. Maar eigenlijk zou ik dit altijd wel kunnen eten.

De dag erna gingen we bij mijn moeder gourmetten. We hadden echt zo veel eten. We hadden kwarteleitjes, kip, biefstuk, zalm, hamburgers, kipburgers, salades en nog veeeeel meer. We zaten aan het eind van de avond dan ook helemaal vol. Van het toetje heb ik nu geen foto’s, maar die heb ik al in mijn kerstverslagje laten zien. Dat was tiramisu en ook erg lekker. Het recept kun je hier vinden.

Aan het gourmetten. We gourmetten niet erg vaak, maar als we het doen dan is het ook extra bijzonder. Daarom blijft het ook leuk vind ik, anders is het zo’n gewoonte.

We hadden nog best aardig wat over, dus we konden er de dag erna ook nog van eten. We hadden nog een hele zalm over, dus die heb ik gewoon even in de pan gebakken met enkel wat olie en kruiden. Krokant korstje, niet al te gaar, heerlijk.

Ook hadden we nog wat biefstuk over. Dit was erg lastig om te bakken omdat het zulke kleine stukjes waren, dan wordt het al snel te gaar. Ik had nog wat knoflook en ui gesneden en erbij gedaan. Vervolgens had ik de biefstuk even kort gebakken. Dit hebben we op brood gegeten met wat champignonsaus.

En dan tot slot, de laatste food-foto van 2013, patatjes! Toen ik met mijn vader aan het shoppen was moesten we even wat eten want we hadden zo’n honger. We gingen dus eventjes zitten bij de McDonalds.

Dat was het artikel alweer! Een extra lang artikel deze keer, maar dat mocht ook wel, want het is de laatste van 2013. Hoop dat jullie ’t leuk vonden om te zien, geniet van Oudjaarsdag en tot 2014!

Ik wil jullie allemaal een heel fijn 2014 wensen! Maak er een hele hele fijne dag (en nacht) van!

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Oh wat heerlijk allemaal weer! Ik ben nog nooit naar een wokrestaurant geweest maar dat lijkt me wel heel feestelijk! Spekkoek maken is trouwens echt heel erg leuk! Ik zit zelf in een Indisch kookdispuut en omdat spekkoek mijn specialiteit is heet ik daar Chef Spekkoek. Ik maak dan altijd de ‘gewone’ en de pandan, met groene laagjes. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!