My food in photos | Februari 2015 – #3

17 feb 2015

Afgelopen week ging ik samen met m’n vriend uit eten bij een leuk Italiaans restaurant. Ook maakte ik super snelle cinnamon buns. Heel simpel, je kunt het zelfs niet eens echt een recept noemen. Ook at ik nog véél meer lekkers!

Ik at het laatste restje chocolademousse op! Dit eet ik eigenlijk vrijwel nooit, maar af en toe is ’t wel lekker. Meestal eet ik namelijk zoveel avondeten dat ik nooit een toetje naar binnen krijg, haha.

Limonade bij huiswerkbegeleiding, in een groene kleur. Vonden de kids helemaal geweldig!

Dit is zó onwijs lekker, pasta met broccoli en zalm. Het is niet zo moeilijk en toch een goede, volwaardige maaltijd. Ik heb het recept hier ooit al eens van online gezet. Klik hier voor het recept. Weer eens wat anders dan pasta carbonara of pasta met een tomatensaus!

Een kindje uit mijn klas was jarig en deelde cakepops uit, lekker zeg!

Ook at ik weer een lekker soepje, dit keer weer kippensoep. Onwijs lekker! Vooral omdat ik nog niet helemaal beter was, dan vind ik soep zo heerlijk om te eten. Hierbij een lekker stokbroodje en de maaltijd is compleet.

Vorige week ging ik met m’n vriend gezellig uit eten. We gingen naar een Italiaans restaurant. Toen we gingen zitten kregen we deze bruschetta met tomaat. Ik ben niet heel gek op tomaat, maar dit vond ik lekker.

Thijs koos allereerst voor een carpaccio. Deze foto was echter mislukt, vandaar alleen mijn voorgerecht. Ik koos voor ‘Vitello Tonato’ met een tonijnmayonaise. Héél lekker! Ik ben niet gek op tonijn, maar dit proefde je niet echt heel erg terug.

We kozen beiden voor een pizza! Dit was die van mij, met de naam ‘Parma’. Hier zat onder andere parmaham, mozzarella, rucola en tomatensaus op. De pizza was alleen zo groot dat we ‘m allebei bij lange na niet op kregen!

M’n vriend koos voor de specialiteit van het huis. Dit was een pizza met onder andere gehakt, peper, paprika, tomatensaus en ui. Pittig, maar wel lekker!

Lekker, thee! Eén van mijn favoriete drankjes, vooral in de wat koudere periodes van het jaar. Ik drink mijn thee met suiker, maar ik probeer het steeds met wat minder suiker te drinken. Op een dag kan ik namelijk zo zes glazen wegdrinken, al helemaal op stage. Dan is zo’n kop thee met telkens twee scheppen suiker niet echt heel goed!

Op mijn werk at ik een stukje boterkoek. Dit kan onze kok altijd zó goed bakken, echt heel lekker. Heb ervan genoten!

Ik was redelijk vroeg thuis van mijn werk, dus ik had nog tijd om wat lekkers te bakken. We hadden nog croissantdeeg staan en daar wilde ik graag eens iets anders mee doen. Ik besloot er dus ‘mini cinnamon buns’ van te maken. Natuurlijk niet helemaal volgens de goede wijze, maar het was wel écht heel erg lekker. Leuke party snack! Binnenkort zal ik het op de site delen.

Gewoon even héél erg gemakkelijk, we aten patatjes en een kaassoufflé.

Vorige week nam ik gevulde koeken mee van m’n werk, dat beviel mij echt heel erg goed. Vandaar dat ik ze deze week weer meenam. Té lekker dit, hmmmm.

Dit is mijn favoriete chips van het moment!

Eigenlijk lust ik geen boontjes, dat heb ik in ieder geval altijd gezegd. Nu maakte mijn moeder ze klaar met wat stukjes spek. Zo vond ik ’t wel lekker. Niet fantastisch, maar zeker niet vies. Hierbij aten we wat aardappeltjes en een stukje vlees.

Mijn moeder was begonnen aan de ‘kip Tandoori’ en toen ik thuis kwam, maakte ik ’t af. Ik vond het er zo mooi uit zien met deze crème fraîche.

Het eindresultaat, yum! Toch af en toe wel gemakkelijk zo’n pakje. Vooral als je zo laat uit stage/werk komt en niet veel zin en tijd hebt om te koken.

Aardbeien eet ik ’t liefst, maar zodra deze niet in het seizoen zijn, ga ik het liefst voor een banaan. Ik neem deze vaak mee als tien-uurtje, of ik eet er ’s avonds één als snack.

Wat is jouw favoriete fruitsoort?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Wauw, wat een heerlijke foto’s! Ik krijg spontaan honger, haha van al deze lekkere foto’s. :) Ik eet op dit moment vooral veel appels, maar ik heb ook een periode onwijs veel mandarijnen gegeten. Fijne week gewenst <3.

  2. Ik heb mijn thee-suiker verslaving onder controle gekregen door over te stappen op honing en daar steeds minder van in te doen. Dat ging heel goed, nu gebruik ik nog maar een klein kneepje honing maar als dat er niet is kan is zelfs ook mijn thee al opkrijgen zonder iets erin :) hoera!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!