My food in photos | Januari 2015 – #2

13 jan 2015

De eerste food diary van het nieuwe jaar! Met een hoop lekker eten zoals poffertjes, pasta carbonara, pizza, chocolade en nog veel meer lekkers.

Poffertjes doen het altijd goed, ik eet deze echter nooit. Toen ik ’s avonds wat later thuis kwam en nog moest eten, zag ik deze in de koelkast liggen. Toen hoefde ik niet lang na te denken, dat ging ik eten!

Doperwtjes kan ik elke dag wel eten, heerlijk! Een simpel maaltje met wat aardappeltjes, doperwtjes en een saté schnitzel.

Mijn zusje had trek in pasta carbonara. Ik had het ook al een tijd niet gegeten, dus ik besloot om even snel iets in elkaar te flansen. Dit was in vijftien minuten klaar, dus lekker snel! Wel had ik hierna gelijk buikpijn, viel toch een beetje verkeerd.

De avond erna had niemand van ons zin om te koken. We zouden eigenlijk patat halen, maar we konden er net zo goed aan zitten. Iedereen bestelde wat anders te drinken. M’n moeder ging voor een cola, mijn zusje voor Fernandes en ik koos voor een aardbeienmilkshake.

Daarbij at ik wat patatjes en een kroket. Geen gewone kroket, maar een winter kroket. Deze kroket hebben ze rond deze tijd van het jaar bij Kwalitaria. Hier zit een romige ragout Boeuf-stroganoff in. Lekker, weer eens wat anders!

Twee dagen achter elkaar niet zo gezond. We zouden eigenlijk pasta met broccoli en zalm eten, maar ik besloot last-minute bij een vriend te gaan eten. Ik koos voor een pizza met crème fraîche, prei en bacon. Lekker, maar wel een overheersende smaak en machtig.

Ik ging even bij mijn oma en opa langs. Altijd als ik daar kom, hebben ze lekkere thee en chocolaatjes klaar staan. Dit vond ik er zo leuk uit zien!

Sinaasappels. Zelf ben ik niet zo gek op de structuur van sinaasappels, maar versgeperst vind ik ’t wel altijd lekker.

Erwtensoep in de maak! Meestal kopen we een zak met voorgesneden groente en dat raad ik echt iedereen aan. Veel minder werk. Je moet ’t namelijk allemaal fijn snijden, omdat je het niet pureert later. Ook is zo’n knolselderij behoorlijk lastig te snijden.

Ook maakte ik een grote pan met zuurkool eerder deze week. Daar had ik nog wat van over, dus ik kon er later nog een keer van eten.

Na het werk een kopje erwtensoep. Lekker! Hij smaakte erg goed.

Wat banaan met een beetje pindakaas. Ik eet dit niet meer zo vaak, het is vaak simpeler om gewoon een banaan te pakken en om deze mee te nemen. Maar dit blijft een goede combinatie.

Tot slot maakten we zelf ook weer eens lasagne. De bovenkant ziet er een beetje verbrand uit, de oven stond namelijk wat te hoog. In werkelijkheid viel het gelukkig wel mee, de smaak was in ieder geval prima in orde.

Ben & Jerry’s is altijd goed! Bij Hoogvliet waren deze potten in de aanbieding voor maar drie euro. Ik geloof dat de actie t/m vandaag loopt. Ik koos voor de ‘Brownie Blondie’ smaak. Erg lekker, maar niets kan tippen aan cookie dough. Alhoewel deze er wel bij in de buurt komt met de heerlijk zoutige karamel en de lekkere stukjes brownie. Hmmm!

Voor welke Ben & Jerry’s smaak kies jij altijd?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ohhh poffertjes! Ik heb werkelijk al weken zin in poffertjes. Waar het vandaan komt weet ik niet want ik eet ze echt nooooit (gewoon al jaren geleden). Nu krijg ik er nog meer zin in haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!