My food in photos | Januari 2014 – #3

21 jan 2014

Ook afgelopen week heb ik weer een hoop lekkers gegeten! Enkele heerlijke dingen buiten de deur maar bijvoorbeeld ook lekkere soep bij ons thuis! Afgelopen week heb ik ook enkele dingen gegeten die ik al een poos niet heb gegeten!

Afgelopen dinsdag gingen we naar de sneak preview. We besloten dus om even snel wat in de stad te eten daarvoor. Een hoop dingen waren er niet bij de McDonalds, zoals de Big Tasty en Quarter Pounders.. Dus toen zijn we maar voor van alles wat gegaan, wat kipnuggets, hamburgers en cheeseburgers. De kipnuggets had ik al een hele tijd niet op, maar wat zijn die lekker zeg, hmm!

Nog even wat te snoepen halen voor tijdens de film. Ik had ergens trek in, maar had niet al te veel honger. Toen zag ik dit ‘knijp danoontje’ liggen in de koeling. Deze krijg je soms geloof ik ook bij een Happy Meal. Ik vond ’t in ieder geval erg lekker, lekker verkoelend.

Weer eens een keertje zuurkool klaar maken. Daar moet je wel even de tijd voor nemen. De aardappels schillen vind ik het rotste klusje, maar je moet ook altijd erg lang wachten op het zuurkoolspek. Je kunt het korter koken maar dan ‘valt’ het niet uit elkaar, dat vind ik dus minder lekker. Gelukkig is het na afloop wel altijd de moeite waard.

De zuurkool zelf! Ik maak altijd in één keer een hele grote pot. Dit verdeel ik vervolgens in bakjes over de koelkast en vriezer. Ik ben vooral degene die dit eet, de rest hier thuis vind het niet zo lekker. Als ik dus weer eens zuurkool heb gemaakt, kan ik er gelijk drie dagen mee vooruit, haha.

Een tosti gemaakt voor mijzelf op werk. Het was redelijk rustig, maar zou wel druk worden zodra iedereen van de golfbaan af kwam, vandaar dat ik nog even snel iets wou eten. Ik koos voor een ham/kaas tosti. Tegenwoordig kies ik altijd voor een saus van ketchup gemixt met chilisaus!

Toen ik terug kwam van mijn werk stond er een lekker soepje op me te wachten. Mijn moeder maakt in het weekend vaak soep en dan vooral kippensoep. Ik denk dat kippensoep toch nog steeds wel één van mijn favorieten is. Dan heb ik het wel over zelfgemaakte kippensoep, die uit blik vind ik niets.

Zaterdagavond ging ik met m’n vriend naar de film. We hebben nu al zo’n twee jaar een Pathé pas maar kopen nooit popcorn bij de film zelf. Toen ik laatst met m’n vader ging hadden we popcorn gehaald en dat was zó lekker! Waarom is deze popcorn zó veel lekkerder dan die uit de supermarkt?!

Om het af te leren een ‘Hot Brownie’ van de Burger King. Altijd zo lekker deze dingen. Het is een warme brownie die nog redelijk vloeibaar is van binnen met wat softijs bovenop. Ik deelde ‘m met Thijs!

Goulash soep! Toen ik in Duitsland was had ik daar goulash soep op en dat vond ik enorm lekker. In Nederland is het wat minder populair heb ik ’t idee. Toen we bij de Makro waren en daar goulash soep zagen staan, was de keus dus snel gemaakt. Hij was erg lekker, lekker pittig. Ideaal voor een zondagmiddag.

Dan tot slot, het avondeten van zondag. We aten salade met kip, aardappels en vlees. Salade met kip is één van mijn favoriete gerechten. Het is lekker fris en valt niet zo zwaar op de maag!

Zoals jullie konden zien, weer een hoop lekker eten. Deze week voel ik me niet zo goed, ben verkouden geworden. Altijd als ik verkouden ben is het heel erg. Mijn ogen blijven dan drie á vier dagen lang tranen en ik kan niet stoppen met niezen, haha. Dat wordt deze week dus lekker gemakkelijk eten, want ik heb niet veel energie om lang in de keuken te staan.

Vind jij de popcorn bij de film ook zoveel lekkerder dan gewone popcorn uit de supermarkt? En voor welke variant ga jij altijd: zoet of zout?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Die hot brownie klink zooooo goddelijk! En die goulash soep ook!
    Ik moet bekennen dat ik eigenlijk nooit naar de film ga en dus ook nooit popcorn eet. Kan er dus geen antwoord op geven! Misschien is dit gelijk wel even een reminder dat ik vaker naar de bios moet gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!