My food in photos | Juni 2015 – #1

9 jun 2015

Wauw, wat een hoop food foto’s deze keer – wel meer dan dertig. Ik moet ook zeggen dat ik afgelopen week erg lekker heb gegeten. Afgelopen week at ik vooral veel buiten de deur! Dat mag ook weleens, heerlijk!

Bij Marks & Spencer haalden we twee muffins. Ik ben gek op deze muffins, vooral de citroen muffin is een favoriet. Deze moet ik zelf ook maar eens gaan namaken, dat lijkt me wel een strak plan!

M’n vriend nam mij een tijdje terug mee uit eten, nu was het de beurt aan mij. Ik was namelijk zo trots op ‘m! We kozen voor een driegangenmenu. Dit was mijn voorgerecht: aardappelsalade met pancetta, serranoham en balsamico azijn.

Thijs koos voor de oosterse salade met gerookte rib-eye, gebrande pinda’s, verse mango en limoen. Ook dit smaakte erg goed.

Dan hierbij mijn hoofdgerecht: lamsbiefstuk met een saus van honing en tijm. Dit was echt zó lekker, hmmm.

Eigenlijk deelden we onze hoofdgerechten, we konden beide namelijk niet kiezen tussen deze twee. Thijs ging voor de parelhoen met een jus van salie. Beide gerechten waren erg lekker.

Hierbij aten we wat patatjes en een salade.

Qua het nagerecht waren we erg eensgezind, we kozen beide voor het warme chocoladetaartje met vanille ijs. Ik ben gek op desserts met chocolade.

Er stond bij dat het taartje een vloeibare kern zou bevatten. Check! Helemaal goed, lekker!

De dag erna ging ik met mijn vader eten. We reden naar het strand en aten wat bij een strandtent. We kozen beide voor de mega burger, deze was inderdaad echt mega. Super lekker! Er zat ook nog eens een erg lekkere saus bij.

Ook hierbij wat patatjes en aardappeltjes. Vooral de aardappeltjes waren lekker. Thuis bereid ik ze nooit zo in de schil, toch maar eens proberen!

Ready for dessert! Mijn vader koos voor een sorbet met vruchtjes. Zag er erg zomers uit.

Zoals ik al zei: ik ben gek op desserts met chocolade. Ik koos dus voor de Dame Blanche. Het zag er zo onwijs leuk uit met die blaadjes van chocolade. Hier heb ik echt van genoten!

Gezellig thee drinken bij mijn oma en opa! Vroeger dronk ik mijn thee altijd met veel suiker. Nu drink ik mijn thee steeds vaker zonder suiker of met maar een klein beetje. Eerst was het even wennen, maar nu vind ik het zelfs lekkerder.

Ook ontbijt ik nog steeds elke ochtend met havermout. Dit is één van mijn standaard combinaties. Havermout met amandelmelk, appel, amandelen, pure chocolade en kaneel. Blijft lekker.

Het blijft maar doorgaan met de pret. Toen ik met mijn vriend aan het fietsen was, belandden we uiteindelijk bij een leuk terras. Hier zagen we zulke lekkere broodjes voorbij komen, dat wij ook wel wat wilden proberen. Eerst dronken we wat. Ik ging voor de ice tea!

Toen ik de menukaart bekeek, sprong dit broodje er voor mij gelijk uit. Een broodje rendang op maisbrood. Dit is Indonesisch stoofvlees en het is echt onwijs lekker.

Thijs koos voor een boeren omelet. Hier zat onder andere peperoni, spek, champignons en ui door. Ook zeker de moeite waard.

Die avond at ik wederom niet thuis. We aten bij een vriend van ons, die dezelfde avond zijn verjaardag vierde. We aten ravioli met kaas en tomatensaus. Dit was die verse pasta van de AH met verschillende kazen. Zó lekker!

Ik hielp even met het klaarleggen van de spullen voor het feest! Ik moest de ochtend erna vroeg werken, vandaar dat wij al iets eerder zijn gegaan en ook weer wat eerder naar huis gingen.

Maar eerst was het nog tijd voor een iced smoothie, hij leek net op die van de McDonald’s. Er zat crushed ijs, banaan en aardbei door. En misschien ook nog wat melk, maar dat weet ik niet zeker.

Omdat ik die ochtend erna vroeg moest werken, nam ik mijn ontbijtje mee. Ik had alleen helemaal geen tijd om het op te eten, zo druk was het!

Toen ik uit mijn werk kwam, ging ik gelijk door naar de verjaardag van één van mijn oppaskindjes. Hiep, hiep, hoera! Hier at ik een lekker stukje taart.

Mijn moeder maakte wat lekkere toastjes klaar met filet Americain.

Deze zak was in de aanbieding bij de Appie, even proberen dus!

Lekker ontbijtje.

Dit was ook erg lekker! Kip met aardappeltjes en groente. Hierbij bakte ik nog een eitje. Prima avondmaal dacht ik zo!

M’n vriend nam wat bramen mee, zo lekker dit! Ik vind fruit erg lekker, maar bramen behoren toch wel echt tot de favorieten.

Vandaar dat ik er ook een paar door mijn ontbijtje deed. Ik moet alleen wel zeggen dat dit niet zo’n succes was. Bramen en havermout gaan voor mij toch niet echt goed samen.

Toen ik boodschappen deed bij Lidl zag ik een Javaanse kipsaté salade liggen. Dat wilde ik wel eens uitproberen, ik at dus twee crackers met deze salade. Best oké, maar niet super.

En dan weer een normaal avondmaaltje. Spinazie met een eitje en aardappeltjes. Ook at ik hierbij nog een halve hamburger.

Wat voor broodje bestel jij graag als je gaat lunchen?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!