My food in photos | Maart 2015 – #2

10 mrt 2015

Was ik begin deze week nog bang dat ik weinig foto’s zou hebben, nu heb ik er té veel. Bijna dertig food foto’s! Ik kookte veel samen met mijn vriend, had een verjaardag en at lekkere tussendoortjes.

Qua food foto’s vind ik vooral groentes er altijd prachtig uit zien. Per definitie wanneer het even aangebakken is in de pan, dan heeft het zo’n levendige kleur!

Deze groente gebruikten we in deze lasagne. Dit moest namelijk op en het paste allemaal mooi in dit gerecht. Hier zat onder andere wortel, paprika, prei, ui, tomaat en spinazie in. Was heel goed gelukt!

Hierbij aten we nog een simpele salade.

Lekker lunchen op school. Sinds ik nu veel voor de klas sta, krijg ik steeds meer trek. Eerst kreeg ik met moeite twee broodjes op, nu eet ik er soms met gemak drie.

Ik koos kip kerrie! Deze van de Jumbo is zo lekker, daar kan ik echt van genieten. Er zit veel kip in en het smaakt heel goed.

Die avond aten we at in de stad. Vooraf kozen we voor wat brood met tapenade. Dit brood was zelfgemaakt en smaakte heel goed. Ik kon er wel van blijven eten.

Dit was mijn voorgerecht, een tomatensoep. Hier zat wat basilicum en mozzarella door. Klinkt misschien gek dit laatste, maar het smaakte heel lekker zacht. Van het hoofdgerecht heb ik geen foto, want toen was mijn telefoon leeg. Het was niet heel speciaal, een simpele pasta. Spaghetti a olio – dus spaghetti met olijfolie, knoflook, chilipeper en Parmezaanse kaas.

Lekker tussendoortje, een verse gevulde koek. Ik wil alleen nog meer verse, die smaken zoveel beter!

Nog een lekker tussendoortje, een kleine Mars!

We hadden nog gekookte aardappelen, deze bakten we dus lekker aan in de pan. Dé lekkerste manier om aardappels te eten. Een klein beetje mayo en ketchup erbij maakt het helemaal compleet.

Bloemkool had ik al een tijdje niet gegeten, lekkerrrr!

We hadden nog gehakt over en dit moest op. Tijd voor gehaktballen! Spaanse gehaktballetjes, in het bijzonder, met een lekkere tomatensaus. Dit was zó goed gelukt dat ik het binnenkort nog eens maak voor de website.

Dit aten we met wat couscous. Normaal gesproken eet ik nooit couscous, maar bij mijn vriend thuis eten we het redelijk vaak. Het past gewoon zo bij veel gerechten en het is weer eens wat anders dan aardappeltjes, rijst of spaghetti.

Op mijn stageschool at ik een broodje kroket! We hadden namelijk studiemiddag en voordat we daaraan begonnen, lunchten we allemaal met een broodje kroket.

Deze chocolade heb ik pas één keer eerder op, toen ik een reep kreeg van mijn vader. Ik vind het nogal duur om het zelf te kopen. Toen ze laatst in de aanbieding waren, kon ik het toch niet weerstaan. Ik nam deze reep met noga mee. Hij is nog dicht, maar ik weet niet voor hoe lang, haha.

Afgelopen week was ik bij mijn vriend, maar had ik ook stage. Ik had dus niet heel veel zin om uitgebreid te koken. We hebben dus afgelopen week ook lekker simpel pizza gegeten.

Ik kreeg een mailtje: als ik mijn AH bonuskaart liet scannen, kon ik deze Red Bull cola gratis proberen. Hij staat nog in de koelkast, maar ik ben benieuwd.

Schattig, klein gebakje eten op mijn werk! Wat was ‘ie lekker, hmmm.

Ook dronk ik veel limonade op mijn werk. Het is toch hard werken en veel lopen, heel vermoeiend. Goed blijven drinken dus.

Op mijn werk dronk ik ook nog wat Vifit.

Toen ik thuis kwam van het werk, at ik lekker wat poffertjes. Smaakt goed na zo’n dag werken!

Er was een super goede aanbieding bij Jumbo. Een six pack met deze kleine flesjes Coca Cola, normaal zo’n vier euro en in de aanbieding voor één vijftig. Handig om mee te nemen naar school.

Afgelopen weekend was mijn zusje jarig. Ze vierde het eerst bij onze vader. Hij had vlaai gehaald! Ik koos voor deze aardbeienvlaai. Wat was ‘ie lekker, hmmm.

Verder was er nog de keus uit appelkruimel en citroen/framboos. Die laatste was ook erg lekker, weer eens wat anders dan normaal!

En een tafel vol met lekkere hapjes. Er was in ieder geval genoeg te eten!

Wat is jouw favoriete birthday snack?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Ieeehh bloemkool, snap niet dat mensen dat vrijwillig eten, haha! Heb daar zo’n hekel aan. Gefeliciteerd nog met je zusje, de hapjes zien er heerlijk uit! Krijg helemaal honger van dit artikel. Op de bloemkool na dan, haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!