My food in photos | Mei 2015 – #3

19 mei 2015

Eerlijk is eerlijk, mijn food foto’s zijn niet altijd erg gezond! De laatste tijd let ik wat meer op mijn voeding, dat zul je in dit artikel wel terug zien. Desondanks heb ik erg lekker gegeten.

Dinsdagavond moest ik oppassen en toen werd dit voor me klaar gezet. Heerlijke nootjes, ik ben gek op pistache nootjes! Heel lief van ze.

Woensdag paste ik op bij een ander gezin. Ik bakte pannenkoeken voor de kids, maar het duurde nog even voordat het klaar was. Even een gezonde snack dus tussendoor!

Ik ontbijt de laatste tijd vaak met Matze crackers. Ze zijn lekker licht en je kunt ze met alles beleggen. Hier ging ik voor één van mijn favorieten; pindakaas en banaan.

Ook drink ik een stuk meer water. Al moet ik wel zeggen dat ik hier nu een stuk minder moeite mee heb. In de winter is ’t lastiger!

Dit was mijn avondeten van afgelopen woensdag. Aardappeltjes, doperwtjes en salade. Hierbij zat ook nog een gehaktbal overigens. Lekker hoor!

De dag erna was er nog wat sla over. Dit was een sla met gerookte kipstukjes, pijnboompitjes, ui, ei en een beetje kaas erover.

Een kiwi! Die had ik al een lange tijd niet op. Lekker!

Weer de Matze crackers. Dit keer met wat kipkerriesalade. Ik ben hier echt gék op – zo lekker! Dit at ik trouwens als ontbijt, maar ik sliep schandalig lang uit. Dus om een uur of half 12 is dit prima te doen.

Een boterham met filet Americain. Ook wel eens lekker op z’n tijd!

Daar zijn ze weer hoor, de Matze crackers, haha! Dit keer met wat sandwichspread. Hierbij dronk ik wat siroop. Ik houd er niet van als de siroop smaak zo sterk is, alleen als het een klein smaakje afgeeft aan het water.

Ik was aan het werk toen het tijd was voor avondeten. Op mijn werk at ik een wrap met zalm en roomkaas. Wat rode ui, sla en kappertjes erbij, hmmm.

Hier keek ik al een paar dagen naar uit, chips! Dit is echt mijn verslaving, ik kan zo een zak leeg eten. Maar nu hield ik het bij een schaaltje, haha. Mijn favoriete smaak is de lichtgroene zak met ribbeltjes van de Jumbo, in de smaak sour cream onion. Lekker!

Tijd voor een ontbijtje. Ik had niet zoveel trek, ik koos voor een banaan met wat pindakaas. Hierbij dronk ik groene thee met citroen.

Zondag vierde de broer van mijn vriend zijn verjaardag. Ik werd hartelijk ontvangen met wat taart. Kwarktaart met heerlijke aardbeien!

Van het eten zelf heb ik geen fotos, maar van het toetje wel. We aten aardbeienijs met slagroom en nog wat verse aardbeien.

Gisteren deed ik wat boodschappen. Ik ging zo vroeg dat de supermarkt net open was, haha. Ik wilde graag overnight oats proberen. Ik kocht dus havermout en amandelmelk. Ook kocht ik nog wat andere dingen zoals limoenen en héérlijk brood!

Dit Liefde & Passie brood is zo lekker, ik zou het wel elke dag kunnen eten. Dit is de versie met meergranen. De lekkerste die er tussen zit (wat mij betreft!)

Gisteravond aten wij een gerecht uit de Hello Fresh box. Het was lekker! Spaghetti met worst, spinazie en een hoop kruiden. Over de Hello Fresh box komt nog een apart artikel.

Tijd om mijn overnight oats te eten. Ik maakte ze af met wat banaan en chocolade. Ik weet ’t niet, vond het niet heel speciaal. Het was te dun, dus als iemand nog de juiste verhoudingen weet?! En volgende keer probeer ik het misschien met wat appel, voor wat textuur verschil. Misschien moet ik het ook gewoon ‘leren eten’.

Eet jij weleens havermout? En hoe maak jij ‘m dan?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. Wat leuk dat je ook eens havermout wil uitproberen!
    Ik kan het je erg aanraden ;)
    Ik heb gebruik een methode waarbij het zelfs met water ipv melk echt heerlijjk is:
    – 175 ml water
    – 27 gram havermout (haha klinkt raar maar het werkt!)
    Doe het water bij de havermout in een bakje en laat het een nachtje staan (duhh overnight ;))
    2 variaties:
    – of je schilt een appel en snijdt die in stukjes
    – of je neemt een banaan en snijdt die in stukjes en prakt die
    – in beide gevallen, na de tijd in de magnetron doen( bij appel heell lang met een beetje water! Bij banaan even zodat het een moesje wordt)

    Dan het havermout koken
    – gewoon het bakje met water en havermout in een pan op het vuur zetten
    – zodra het kookt zet je het op zacht en doe je er kaneel, beetje zout en koekkruiden bij
    – evt kun je er rozijnen bij doen, dat vindt ik heel erg lekker met appel, lijkt dan op appeltaart
    – als het goed kookt haal je het fruit uit de magnetron en doe je dat er bij
    – laat het samen heel even koken en doe het in een kommetje
    – om het af te maken kun jer er nog een beetje kaneel ter versiering bij doen, of wat losje plakjes banaan

    Dit is echt mijn manier en kijk maar of je het lekker vindt!
    Het is misschien een kleine portie, maar voor mij is het ’s ochtends genoeg, ik wordt altijd zo vol van havermout!! Eventueel kun je de ingredienten verdubbelen als je meer trek hebt!

    Eet smakelijk al vast!

    • Oh wauw, super bedankt voor de uitgebreide omschrijving!
      Ik ga het ook maar eens proberen met water, ben benieuwd.
      Zelf ben ik ook ’s ochtends geen grote eter, dus dit klinkt prima,
      thanks!!! ;)

Laat een reactie achter op Joyce Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!