My food in photos | Mei 2015 – #4

26 mei 2015

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb weer prima gegeten afgelopen week! Gek genoeg blijf ik het volhouden om over het algemeen wat gezonder te eten, minder ongezonde tussendoortjes en dergelijke. Kijk je weer mee?

In de vorige food diary liet ik je al een gerecht uit de Hello Fresh box zien. Dit was spaghetti met worst en groente. Hier hielden we nog wat van over, dit at ik dus een dag later.

Tijd voor het volgende Hello Fresh gerecht. Parelcouscous met reuzegarnalen. Het was lekker fris en wat pittig tegelijkertijd.

Dit is hoe ik mijn havermout het liefst eet. De avond van tevoren doe ik alvast wat havermout met amandelmelk in een bakje. Vervolgens zet ik dat afgedekt in de koelkast. De volgende ochtend snijd ik een halve appel in stukjes. Ik voeg deze samen met wat kaneel en suiker toe aan de havermout.

Woensdag moest ik werken en was ik erg laat thuis. Ik had wel nog wat trek toen ik thuis kwam. Ik bakte nog wat aardappeltjes op en verwarmde wat doperwtjes met peentjes. Beter dan chips en erg vullend!

Die ochtend erna ontbeet ik weer met havermout. Die middag at ik een bagel. Belegd met wat kruidenkaas, ham en rucola. Té lekker dit. Niet erg gezond door de roomkaas, maar ook af en toe erg lekker.

Weer met ontbijtje met havermout. Dit eet ik nu vrijwel elke doordeweekse dag. Het is zo handig dat het al klaar staat, ik hoef alleen een appel in stukjes te snijden. Misschien kan dat ook de avond van tevoren, ik wil alleen niet dat het bruin wordt.

Omdat havermout super vullend is, was dit mijn lunch. Ik at drie dunne crackers met filét Americain. Prima te doen.

Die vrijdagavond was het tijd om te barbecueën. We hadden verschillende soorten vlees, broodjes, pindasaus en nog veel meer. Mag wel vaker van mij, zo’n barbecue.

Lekker vlees!

De broer van mijn vriend trakteerde ons op een ijsje. Gelukkig waren we net op tijd, de zaak ging bijna sluiten. Ik koos voor twee bolletjes. Pure chocolade en witte chocolade. Beide erg lekker!

Al een hele tijd was ik op zoek naar blanke, ongezouten amandelen. Best lastig te vinden! Uiteindelijk kocht mijn moeder ze bij de notenboer. Deze noten zijn zó lekker.

Zondag bleef mijn oma eten. Ik maakte onder andere de soep. Dit is één van mijn favoriete soepen van het moment. Het is super simpel. Tomaat, winterpeen, paprika, rode ui, knoflook en bouillon. Ook voeg ik meestal nog één aardappel toe in blokjes. Zo wordt de soep iets vaster!

Deze soep is echt té lekker!

Daarna aten we onder andere een lekker beenham, aardappeltjes en wat bloemkool. Deze beenham van de Jumbo is erg lekker. Wij hadden de honing mosterd versie, maar je hebt ‘m bijvoorbeeld ook naturel of de Italiaanse versie.

Vroeger dronk ik erg veel energydrink. Nu ben ik daar ook mee aan het minderen. Nu mag er er van mezelf 2 á 3 keer in de week één. Veel beter dan één of twee per dag natuurlijk. Ik moet zeggen dat ik er niet zoveel moeite mee heb als ik dacht.

Ben jij ook zo gek op barbecueën?

Liefs,
Joyce

Reacties

    • Naar niet zo héél veel eigenlijk, haha! Normale couscous is wat kleiner en zuigt ook veel vocht op. Lekker om te eten bij een gerecht met veel saus dus! :)

  1. Die havermout ziet er lekker uit! Zou je misschien een keer een artikel kunnen maken over de havermout? Ik wil het ook gaan eten, maar weet niet zo goed hoe en waar ik moet beginnen….

    • Hi Marjolein, natuurlijk! Ik heb enkele verschillende variaties geprobeerd en ben nu ook blij met de verhouding amandelmelk/havermout. Dat was in ’t begin elke keer op de gok, haha. Thanks voor je input! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!