My food in photos | November #3

19 nov 2013

Ik kan jullie blij gaan maken want deze editie bevat een stuk meer foto’s dan normaal gesproken. Dit komt onder andere doordat ik weg was met de familie. Verder heb ik gewoon weer een hele hoop lekkers gegeten deze week.

Nog een lekkere chocoladeletter. Deze kreeg ik van mijn oma en opa bij m’n verjaardagsgeld. Het is nog eens mijn favoriete chocolade ook: hazelnoot!

Kaneelbroodjes van de IKEA! Ik had op internet gelezen dat de kaneelbroodjes van IKEA onwijs lekker waren. Helaas heb ik de verkeerde meegenomen. Het schijnt namelijk dat die grotere variant nog lekkerder is. Deze was echter alleen in de diepvries verkrijgbaar op dat moment en ik was nog lang niet thuis, dus die variant meenemen ging even niet!

M’n moeder heeft laatst nieuwe pannen aangeschaft. Ze zijn heel erg leuk en koken ook heel fijn. Hier was ik het gehakt aan het voorbereiden voor de nachos.

De nachos uit de oven! Ik heb verschillende laagjes gemaakt met tortilla chips, gehakt, ui, salsa dip, kaas en crème fraîche. Het was erg goed gelukt! Ik had wel een iets té grote ovenschaal gebruikt, we hadden nog onwijs veel over. Het is in principe geen moeilijk recept en ik ga dit zeker nog eens maken.

Ik had zelf wat gehakt nodig voor de nachos, maar niet heel veel. Van het overige gehakt had ik dus lekkere gehaktballetjes gemaakt. Ze waren erg goed gelukt. Ze waren nog lekker sappig van binnen, krokant van buiten en goed gekruid.

Heerlijke marsepein van mijn vader gekregen. Deze had ik gekregen toen mijn verstandskies eruit werd gehaald. Had ik tenminste iets om naar uit te kijken als ik weer kon eten haha. Ik heb er best lang over gedaan, ongeveer een weekje! Deze marsepein was onwijs lekker. Hij zat eigenlijk nog twee keer zo vol, maar het kwam nu pas in me op om er een foto van te maken, haha.

Mijn tante kwam eten dus m’n moeder en ik hadden ons favoriete gerecht gekookt. Dit is pasta met zalm en broccoli. Hij was weer goed gelukt zoals altijd.

Met mijn lieve vriendje ging ik even gezellig wat eten en drinken in Nijmegen. Allereerst namen we een heerlijke warme chocolademelk. Het was namelijk zó koud!

Vervolgens namen we een heerlijk broodje. Een clubsandwich met rucola, gerookte kip, spek, whiskey saus en nog meer! Dit broodje had ik al eens op met m’n moeder dus ik moest hem ook wel even aan Thijs laten proeven. Als je in Nijmegen gaat eten: ga dan zeker even naar Café Moenen en bestel de clubsandwich. Erg leuk café en ook erg lekker eten.

Nog even een close-up van het broodje. Dit is een foto van vorige keer. Ik kon namelijk echt geen goede foto’s van het broodje krijgen omdat het zo donker was in het café.

Toen weg waren met familieweekend was er ook genoeg eten. Alle tantes hadden thuis wat gekookt en meegenomen. Er was onwijs veel eten! Rijst, spaghetti, pasta saus, heerlijke saus voor over de rijst, zoetzure kip, salades, kroepoek, en nog veel meer.. Ik had mijn bordje lekker vol geschept!

Zondagavond kwam ik weer thuis. Mijn moeder was uit eten en m’n zusje was bij mijn vader. Ik had geen zin om uitgebreid te koken, dus ik warmde wat noedels op. Dit zijn gewoon de noedels van Unox waar je alleen kokend water bij hoeft te doen.

Mijn favoriete ontbijtje! Twee Wasa sesam crackers met kaas. Yum!

En dan tot slot ook nog één van mijn favoriete avondmaaltjes. Heel standaard, maar ó zo lekker. Gekookte aardappeltjes, spinazie, een lekker eitje en wat vlees erbij. Heerlijk gebalanceerd avondmaaltje!

Heb jij ook zo’n behoefte aan warme chocolademelk met dit weer? Ik wel! Maar dan wél met slagroom natuurlijk, haha.

Reacties

Laat een reactie achter op Marloes Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!