My food in photos | September 2014 – #4

30 sep 2014

Net zoals gisteren heb ik in deze diary ook weer een hoop foto’s! Dit keer weer een volle editie met food foto’s. Een stukje verjaardagstaart, tapas bij La Cubanita, zelfgemaakte gehaktballen en nog veel meer!

Begin vorige week ging ik samen met mijn moeder de weekboodschappen doen. Op de versafdeling zagen wij toen ‘likkepot’ liggen. Dit is een soort paté met onder andere kleine stukjes ui en paprika. Lekker!

Die avond maakte ik gehaktballen. Was alweer een hele tijd geleden dat we dat gemaakt en gegeten hebben. Was lekker! Meestal maken wij er wat meer. We bewaren de rest dan in de koelkast en eten die op brood tijdens lunch één van de volgende dagen.

Daarbij maakte ik witlof. Dit had ik echter nog nooit gemaakt. De lof had ik niet lang genoeg gekookt van tevoren en bleef dus helaas veel te hard!

Woensdag hoeft mijn moeder altijd maar een halve dag te werken, we konden dus gezellig samen lunchen. Mijn moeder maakte een eitje en daar had ik ook wel trek in! We hadden geen ham of spek dat open was, daarom probeerde ik het met kipfilet. Smaakte ook goed!

Ook reden we die woensdag naar Kijkduin voor het project waar ik het gisteren over had met jong en oud. Dit werd woensdag officieel geopend. We gingen met z’n allen wat drinken bij een tentje op Kijkduin en later nog even borrelen. Ik ging voor thee en mijn moeder koos voor een cappuccino.

Sandwichspread is af en toe echt té lekker. Ik eet het niet vaak, maar zag het staan toen ik boodschappen ging doen. Ik eet dit trouwens op een WASA cracker met sesamzaadjes. De lekkerste cracker! Sandwichspread is overigens vegetarisch – althans de versie die ik kocht.

Donderdagavond kookte ik. Weer zo’n standaard gerecht dat we bijna elke week eten, kip met rijst. We probeerden eens een andere roerbakgroente en wow, wat was deze pittig zeg!

Ik had trek in een hotdog, ik koos voor de ‘Italiano’ versie! Kaas met salami en ui. Qua saus ging ik voor chilisaus, daar ben ik echt gek op de laatste tijd.

Vrijdag was ik jarig en mijn moeder stelde een tijdje geleden voor om dan gezellig uit eten te gaan. We kozen voor La Cubanita! Vrijdag en zaterdag betaal je € 22,50 voor onbeperkt tapas eten. Nu was er een verwenarrangement voor maar € 2,50 per persoon meer. Je kreeg er een gratis dessert tapas bij en een bon voor de wellness. Ook kregen we bovenstaand drankje, Disaronno on the rocks.

De foto’s van La Cubanita zijn wat donker. Met de flits werden ze niet scherp en zonder flits wat donkerder. Dit waren zalmspiesjes en die waren echt heerlijk!

Dit was kalfsvlees met een saus van tonijnmayonaise. Ik heb echt veel lekkers op. De Spaanse hamburgers en gehaktballetjes zijn ook echt een aanrader, evenals de carpaccio!

Normaal zitten dessert tapas er niet bij inbegrepen maar met dit arrangement kon je er één kiezen. Mijn moeder koos voor profiteroles, wat je hierboven ziet. Wij gingen voor de chocoladetaart. Die overigens erg lekker was maar véél te machtig.

Ik ontbijt vaak met crackers. Meestal kies ik voor pindakaas of pasta. Vaak kan ik niet kiezen dus dan kies ik maar voor allebei, haha.

Al onwijs lang heb ik trek in een Big Tasty. Als wij wel eens naar de McDonald’s gaan, dan gaan we meestal naar een vestiging die geen Big Tasty verkoopt. Ik moest zaterdag werken van 2 tot 7 en had daarna honger. Op de terugweg naar huis reed ik langs een McDonald’s en de rest kun je vast al raden, haha!

Zondagochtend ontbeten we met croissantjes, lekker! Degene die je zelf moeten rollen en in de oven bakt, vind ik ’t lekkerst. Maar deze kunnen er ook goed mee door!

Die zondagmiddag vierde ik mijn verjaardag bij m’n vader en at ik dus een lekker stukje taart! Ik ben echt gek op marsepein en chocolade. Dit is dus de perfecte combinatie, hmmm!

Maandag ging ik even boodschappen doen. Ik wilde graag nog een taartvorm van HeelHollandBakt halen. Dit is namelijk echt dé perfecte vorm. Twintig centimeter doorsnede en heel hoog, ideaal! Ik haalde gelijk wat lekkers voor de lunch. Maisbrood en rosbief, lekker!

Wat is jouw favoriete taart?

Liefs,
Joyce

Reacties

  1. De bigtasty vind ik zó vies haha. Gelukkig staan er wel heel veel andere lekkere dingen op de foto’s! Ik zie likkepot ook altijd liggen maar heb nog nooit gedurfd het te kopen. Nu weet ik ook tenminste wat het is ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!