My food in photos | September #4

30 sep 2013

Deze week heb ik net als altijd weer heerlijk gegeten. Ik was jarig en ben dus uit eten geweest. Ook heb ik dit jaar mijn eigen verjaardagstaart gemaakt. Vandaag laat ik weer alle food-foto’s aan jullie zien. Good news: het zijn er deze keer best wat!

Dit vlees ziet er nooit lekker uit, maar dat is het wel. Draadjesvlees is mijn favoriete soort vlees. Het smelt weg in je mond en de jus is heerlijk!

Een gezonde maaltijd met aardappelen, spinazie en vlees. Spinazie is één van mijn favoriete groente. Vooral met een gekookt eitje erbij, hmmm. Dit zou ik elke dag wel kunnen eten.

We hadden nog heerlijk ijs in de vriezer. Kan iemand raden wat voor smaakijs dit is? Ik geef één hint: Ben & Jerry’s! And it’s my favorite!

Ik was deze week naar de film geweest. Daarna hadden we een beetje honger, vandaar dat we wat hadden gehaald bij de Burger King. Dit was patat met chicken strips ofzo? Het kostte maar €2,-!

Toen m’n vriend deze week bij me bleef slapen waren we allebei vrij. We stonden nogal laat op dus lunch en ontbijt was eigenlijk in één. Thijs ging dus even naar de Lidl om daar heerlijke broodjes te halen.

Dit is hoe ik mijn aardappelen het lekkerst vind, opgebakken. Altijd als we gekookte aardappelen eten maken we iets te veel, zodat we de rest de volgende dag op kunnen bakken in de koekenpan. Zo krijgen de aardappels een heerlijk krokant laagje maar zijn ze nog lekker zacht van binnen!

Op mijn verjaardag ging ik uit eten bij le Connaisseur in Den Haag omdat de jarige daar gratis eet op / zijn haar verjaardag. Hier heb ik natuurlijk foto’s van gemaakt. Alvast excuses voor de slechte kwaliteit van de foto’s. Het licht was erg slecht en ik wilde niet de flits gebruiken middenin het restaurant. Als eerst kregen we een mandje met brood. Hier zat kruidenboter en aioli bij. Dit smaakte erg goed!

Dit was het voorgerecht van Thijs. Hij had een soort carpaccio maar dan van zalm. Zag er ook erg lekker uit, maar m’n zusje en ik gingen voor iets anders!

Wij gingen namelijk voor de tomatensoep. Ik houd van soep als voorgerecht. Het vult niet te erg maar is wel enorm lekker.

Als hoofdgerecht had ik biefstuk met champignon roomsaus. Het was echt een enorm grote biefstuk, ik kreeg hem zelfs niet helemaal op. Hij was erg lekker maar in het midden wat mij betreft nog iets te rauw.

En dan tot slot het nagerecht. M’n zusje en ik gingen beiden voor de trilogie van chocolade. Dat hield in: een heerlijke chocolademousse, chocolade ijs, muffins en slagroom. Vooral de chocolademousse was erg lekker.

Toen ik zaterdag uit mijn werk kwam had ik een heerlijke salade gemaakt met kip. Er ging niet alleen kip in maar ook nog ui, pijnboompitjes, kaas en honing-mosterd saus.

Dit jaar maakte ik mijn eigen verjaardagstaart. Ik had besloten om voor een Rainbow Cake te gaan. Deze had ik al eens eerder gemaakt en dat was een groot succes. Vandaar dat ik besloot om hem ook te maken voor mijn verjaardag. Het recept kun je hier vinden. Hier was de taart bijna af.

En hier is hij helemaal af. Versierd met wat roosjes en een leuke ’20’ bovenop de taart. Hij was erg lekker maar op één of andere manier zijn de verschillende lagen heel dun geworden in vergelijking met vorige keer. Dat vind ik jammer. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om de smaak!

Wat is jouw ideale verjaardagstaart?

Liefs,
Joyce

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Volg mij op social media en blijf op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen!